När det med stor sannolikhet löser sig

Kan ju säga att denna vecka startade på ett mindre angenämt sätt då jag plockade upp 24-åringen för att åka vidare till Karolinska Sjukhuset med hennes akutremiss. Jag brukar vara rätt duktig på att dölja min sinnesstämning men det senaste två årens helvete har gjort att det finns noll ansiktsmask kvar. Det får liksom vara nog nu. 

IMG_8527
Att det råder stark begravningskänsla så fort man kliver innanför dörrarna här, gör ju inte saken bättre direkt.
IMG_8529
Fifan, den ångesten man ser i ögonen på de som sitter i väntrummet … =(
IMG_8530

Vi kom snabbt in och dottern ombads att lägga sig på britsen för en grundlig undersökning.

IMG_8533
Läkaren tog ett prov på knölen i livmodern och gick iväg för en första analys. Kolla in verktyget. Höll på att kräkas när dom plockade fram det. 
IMG_8532
Vi fick vänta en stund och jag gick ut för att få två minuter med läkaren i enrum. Förklarade situationen vi befinner oss i just nu och att det inte finns något som helst utrymme för en ”2-3 veckors väntan”, som är brukligt vid dessa prover. Fem minuter senare kom hon tillbaka och vi fick beskedet att det mest troligt är en form av infektion. Det medicinska resultatet får vi om en vecka.

 

När rädslor släpper kommer humorn in och vi åkte hyfsat lättade därifrån. 

IMG_8531
Även om jag alltid försöker tänka positivt och inte måla fan på väggen så har all energi de senaste dagarna gått åt till det här, varför jag nu är helt dränerad i skallen.

 

Har blivit tillfrågad om jag kan tänka mig att delta i ett program på Radio P4 om materialsim och det här med ifall handladet av saker gör en glad. Ehh, har älgar horn? Efter diverse frågor säger reportern: ”jag är SÅ glad, jag har ÄNTLIGEN hittat rätt person, du är p e r f e k t!” I nästa vecka ska vi träffas för intervju.

 

Tänk att man kan ha ett hjärta och hjärna även fast man älskar att handla. Och tänk så förvånade folk blir när de upptäcker det. Att jag inte är helt felvaggad alltså.

 1. Hej igen…Jag förstår att du har varit orolig, rädd och nervös. Gudars skymning, det hade jag också varit. Att du är en mamma som bryr sig har jag redan snappat upp. Så fruktansvärt skönt att det inte var allvarligt. Jag har uppdaterat min blogg nu med fler foton på smycken som jag har gjort. Det finns lite andra saker där också, jag gör porträtt i nyckelringar och det blir ofta djur som beställs.
  Jag skrev det nog igår, men jag tokgillar din blogg. Jag blir glad av att läsa den. Det behövs lite glädje ibland. Att sitta i rullstol är inte alltid skrattretande. Jag förstår att vara positiv och lyckas för det mesta. Jag har dock bestämt mig för att livet har mycket kvar att ge. Jag är ju bara 45.
  Tack än en gång fina du för en kanon bra blogg. Du kommer med all säkerhet höra av mig igen. Kram till dig och krama om din dotter också. ♥

 2. För mig ser det ut som de gjorde en finnålsaspiration, FNA. Man sticker in en kanyl i en knöl, ”juckar” lite och så drar man ut celler. Sprutan sitter fast i ett handtag för att läkaren ska ha ett bra grepp. Cellerna sprutar man ut på ett objektglas, färgar med olika färglösningar och tittar i mikroskop. Det går ganska snabbt. De kan se om cellerna ser ”elaka” ut eller om det är ”snälla” celler. Troligen en massa olika sorters vita blodkroppar i 25-åringens prov.
  Hade det varit en biopsi, alltså ett vävnadprov, man tagit hade själva proceduren tagit längre tid. Det ser inte ut som ett instrument man tar nålbiopsier med, på bilden du lagt ut. 2-3 veckors svartstid är inte den tid det tar på lab. Att man har så lång ”svarstid” till patienten beror på att provet ska hanteras och diagnosticeras på lab. Man kan ha behov av extra analyser och det kan ta ett par dagar. Sedan skickas svaret till de som tog provet och så, när du kommer på återbesök, finns allt på plats. Då har man en diagnos och behövs ytterligare insatser har man planerat det och vet hur man ska gå vidare. Det är normal hantering. Vid vissa frågeställingar går allt mycket snabbare.

 3. Jag förstår er till punkt och pricka, har själv varit i likanade situation och det är verkligen inget man önskar sin värsta fiende. Skönt att ni fick svar och fort dessutom. Kram till dig och din dotter, hon är ju så lik dig

 4. Så skönt så glad för er skull att allt verkar bra. Det är en sån enorm lättnad att lämna sjukhuset med positivt besked. Det finns liksom

  Sååå glad för er skull att det ser ofarligt ut , njut av det beskedet det är ni om nån värda 🙂

 5. Så skönt för er! Och dottern får sluta med att gå och dra på saker ett år!
  Jag har själv gjort flera punktioner med samma instrument som din dotter och det har i alla fall inte gjort särskilt ont. På den mottagning jag gått har man punkterat knölar i bröst, på hals och i pungen. Behöver jag berätta om alla likbleka män som satt med benen tätt ihop i väntrummet? 😀

 6. Vad skönt att ni fick besked så snabbt och att det inte var något allvarligt! Det stället ser inget roligt ut och håller med om begravningsstämningen. Jag har varit där många gånger för behandling (många år sedan), men jag har alltid känt mig trygg då personalen är helt fantastisk!
  Många kramar till dig och din familj.

 7. Menar du alltså att du har mått så dåligt de senaste åren för att du och dottern misstänkt att hon har cancer. I så fall skulle det ju vara bra att gå privat, då kommer i alla fall svaren snabbare än inom den offentliga vården.

 8. Så skönt första besked ❤️ Kram till dottern!!
  För övrigt så tror jag inte du är vaggad överhuvudtaget… Hihi kram

 9. Men GUD så skönt, been there, gjort liknande (misstänkt leukemi hos yngsta dottern). Puh, andas ut nu. Åh SÅ JÄVLA TACKSAM man blir efteråt! Åh det ska man vara o försöka fortsätta vara o uppskatta livet!!

  1. Det v a r verkligen ingen trevlig känsla som for igenom kroppen när man klev in. Dödens väntrum liksom. Aldrig sett så många peruker på människor som där.

 10. Heja er, jag vet att det kommer att lösa sig!

  (Okej, måste fråga; Vart kommer den supersnygga bombarjackan ifrån??!)
  Kärlek till er

 11. SÅ glad för både din och dotterns skull! Tårar i ögonen när jag läste detta. Kan inte föreställa mig oron… Ett negativt besked behövde varken du eller din fina dotter, så njut av livet nu, så gott det går!
  Stor kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..