Häckar och not så gröna fingrar

Himla märkligt att talibanen, som fyller 13 i sommar, fick väry much to do i går morse … när jag började prata om att häcken skulle klippas. Poff så var hon ”tvungen att åka till stan med Olivia och köpa byxor”. Det här med att åka in till Stockholm city när man inte ens fyllt 13 är något jag inte är så imponerad av. Var stenhård med 25-åringen, som i stället åkte in i smyg .. så jag har helt enkelt fått ge mig. Dagtid okej men hon får bli 30 innan jag låter henne åka in kvällstid!

 

Även maken stönade och stånkade om häcken. ”Måste till kontoret, ligger efter med bokföringen..”

 

Men, jag var stenhård. Den skulle klippas. 

IMG_8453
IMG_8451

Ähum. Det gick bra tills vi klädde på oss och gick ut. Då kom regnet. Oj så ledsen maken blev. Not.

 

Istället tog vi med Nisse på en långpromenad, som slutade på fina gatan här i Finhooden.

IMG_8458
Dags för årets första glass. 
IMG_8455
Vi har en glassaffär här som folk åker långväga ifrån för att äta. De är på riktigt megaberömda för sin asgoda glass.
IMG_8456
Jag valde min favoritsmak: lakrits och sen var jag wild’n crazy och tog basilika.
IMG_8459
 Sjukt god! Dock lider jag som vanligt av minnesförlust eftersom jag ALDRIG klarar två kulor. Alldeles för mycket socker.

 

En fråga till er trädgårdsnördar: den här buxbomen grävde jag ned i panik i höstas och den har varit grön och fin hela vintern. Tills nu.

IMG_8454
What the fuck, vad händer med den? Går den att rädda?

 

Och när jag ändå är igång. Var hemma hos någon och tyckte att en växt i deras trädgård var så fin. ”Elefantbuske” hette den tydligen. Rasslade iväg till Plantagen, köpte, planterade och var jättenöjd. Tyckte dock det var konstigt att den med åren inte blev så där hög som den jag sett var. Tills någon talade om för mig att jag köpt en bambubuske.

IMG_8472
Well, mina trädgårdsskills är ju inte så avancerade. Igår kväll googlade jag Elefantbuske men får inte fram var man kan köpa en. Vet ni?
gras2

(Bild skitmycket snodd från nätet.)

 

Och så vill jag gärna ha förslag på vad jag ska ha för växter i den här ”urnan”. Har två sådana. Det måste vara något lättskött.

IMG_8474

När jag blir miljonär ska jag anlita en trädgårdsexpert som får fixa i vår trädgård. En gång för alla.

 

Förresten, känner ni någon bra fönsterputsare? Är så jäkla less på makens löften om att vara fönsterputsansvarig med sina skitmaskiner.

 

Idag ska jag ha en dejt med kompis Ann. Kl 11.30 på IKEA i Barkarby av alla ställen. Det är lite så vi jobbar: ses på otippade ställen.

 

God morgon söndag!

 1. Ser ut som när vår hanhund hade kissat på buxbomen, den gick att rädda genom att klippa bort det men det tog några år. Dock var vår hund boxer och ganska hög…. Blir sjukt impad om det skulle vara Nisse som lyckats med det där, hehe. Men manligheten sitter absolut inte i storleken, höjden på hunden menar jag?

   1. Nämner se där ja, he got skills? Då får du antingen ta bort den helt ( fast köper du ny lär han väl inviga den också) eller klippa bort allt det bruna och vänta ett par år tills den blir större igen. vår duktiga kille gjorde det på 5 m buxbomshäck, skitsnyggt.

 2. Trädgårdsmästare har jag inte kvalifikationer för, men hade jag bott närmare dig, så hade jag blivit din personliga fönsterputsare. Är inte proffs, men tycker att det är den roligaste hushållssysslor som finns!

 3. En helt annan sak som jag just kom på, hade inte din dotter en hund som heter Kenneth? Leker dom inte ibland, har inte sett han på bloggen på länge. Sen är ju trädgård och blommor jättekul att pyssla med ?. Lycka till med fönsterputsaren ?.

 4. Men för fan Mona, att du står ut med dig själv!! Du har den bästa maskinen som finns för fönsterputs, det går snabbt och lätt och jaa, det är roligt så sluta gnäll och ta tag i din fönster själv istället.
  A girl gotta do what a girl gotta do.

 5. Du får lära Nisse att inte kissa på buxbomen, det ser ju ut som att det finns något grönt kvar i den, så den kan säkert återhämta sig. Jag brukar täcka över buxbomen så att vårens starka strålar inte bränner den ytterligare, ta en täckduk och fäst den med klädnypor. Den ska beskäras först i september, om den lever;)

 6. Jag tror inte att det där är en elefantbuske för såvitt jag vet är elefantbuske en sorts suckulent. Det där ser ut som en bambu, fast en annan sort än den du har planterat. Ta med bilden och åk till en plantskola så kan de säkert beställa rätt sorts buske till dig. Om du vill ha något som blommar i urnorna så hade jag väntat några veckor till tills det är garanterat frostfritt och sedan satt hängpetunior i dem. Beroende på hur stora du är kan du nog ha 1-3 plantor i varje så kommer de att bli riktigt buskiga och med lite häng ut över kanterna och blomma rikligt hela sommaren. De säger också till när de blir törstiga genom att sloka, så du ser när du ska vattna. För riktigt riklig blomning så ger dem gödning en gång i veckan också.
  Charlotta

 7. Pelargoner passar i krukorna….dom klarar sig bra…bara man tar bort blommor som vissnar, så kommer det nya hela tiden ??

 8. Mona, du skulle ju bott här nere i stället. Jag har en trädgårdsmästare och poolkille som kommer 2-3 timmar varje vecka. Kostar så oerhört lite och blir kanonfint. Annars hade allt varit dött för länge sedan, mina fingrar är lika gröna som dina…dvs …kol svarta 😉
  Kram från Spanien

 9. Haha heja nisse!!

  I krukan. Till sommaren kan du sätta en mårbacka! Finaste pelargonen o lättskött. Kanske någon hängranka eller vad det heter oxå. Så ser det riktigt proffsigt ut ? om du menar nu så har jag ingen fucking aning ?. Kanske en ny buxbom ?.
  En annan sak. Tänkte åka till sthlm med familjen. Vart kan man bo som är barnanpassat typ hotell..? Vi tänkte bränna igenom naturhistoriska, wasamuseet, skansen. Finns det nått annat som amningskudde inte får missa? Barnen är 1 o 6 år.
  Kram på dig puman!

 10. O vart kom amningskudde ifrån!!!!!???? ????
  SKA stå… Som man inte får missa ????
  Heeeeerrrreeguuud. Säger som Björn ranelid!

 11. Basilika är en krydda jag alltid undviker i möjligaste mån, så nån sån kula lär det inte bli. Men pistage-glassen – OH! MY! GOD! – den är så god att jag nästan simmar över Mälarn och krälar upp till affärn på studs.

 12. Har du tur så är det ”pinksjuka” din buxbom har, dessvärre finns även buxbomsvamp som blir allt vanligare 🙁
  Vad gäller din ”Elefantbuske” är det nog ElefantGRÄS du egentligen vill ha 😉

 13. Fattar inte att man vill betala för trasiga kläder…Hoppas det var hennes egna pengar och inte dina! 🙂 För dina kan du ju faktiskt säga till om var gränsen går…
  Trädgårdar borde man kunna sköta via nån app…Fattar inte dem som påstår att trädgårdsstök är så lugnande för själen, min blir bara less!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..