Älska fredagar

Blev förvisso kommenderad till 2 timmars skrivbordsjobb igår (hatar att sitta still) men dagen gick hyfsat snabbt. Åkte till Synoptik för en linskoll och Lena, optikern, hade bett mig sätta på mig linserna på morgonen. Jag var irro hela dagen eftersom jag inte såg särskilt bra med dom men trodde att det berodde på ovanan. Har haft linser i 30 år men blivit latare och latare och övergått till glasögon.

 

På vägen till optikern släpper jag av 25-åringen på vårdcentralen. Hon har känt en knöl i höjd med livmodern och äntligen tagit tag i saken med ett läkarbesök.

 

Kommer till Lena och muttrar surt om att jag inte ser så bra med linser. Hon tittar oförstående på mig och ber mig komma in i undersökningsrummet. Två minuter senare:

 

”Ja, det är väl inte så konstigt att du inte ser bra, du har ju satt linserna på fel öga!”

 

Ähum … *host host*. Åkte därifrån lite gladare även om jag i parkeringsgaraget plockade ur linserna och satte på mig glajjor. Väry much bekvämare. 

IMG_8369
Åkte vidare till Digital Inn i Sumpan. Talibanen har problem med sin Mac-dator och som tur var stod Robin där. Digital Inns trevligaste (och kunnigaste) kille. Han jobbar oftast inne i deras butik på Kungsgatan så jag hade råflyt. Han öppnade datorn för att göra en snabb felsökning.
IMG_8356
Ville inte vara med på bild. ”Jag läser viktiga saker här nu!” Men jag lyckades lura honom.
IMG_8359
Givetvis har vi maximal otur. Han tror att felet berodde på vad-det-nu-var och att vad-det-nu-var skulle bytas och att reparationen mest troligt kommer landa på 8000 kr. Datorn måste in på en större analys och efter det vet vi. Oj så kul.

 

Intill Digital Inn finns en loppmarknad. Jag klev in för att se om jag kunde hitta något roligt renoveringsobjekt. 

IMG_8361
Fick dock rysningar när jag såg den här spargrisen.
IMG_8360
Hade en exakt likadan när jag var barn. Tappade göra-fynd-lusten och åkte till CityGross för storhandling istället!

IMG_8362
Jag älskar att storhandla men hatar att komma på vad man ska äta under en hel helg. Köpte en påse med olika sorters cashewnötter som tillretts på olika sätt: med vitlök, med ost, med kryddor etc. Svingott.
IMG_8372
Åkte förbi kontoret för att hämta upp Nisse. Och prata med 25-åringen. Hon har fått en akutremiss till Karolinska sjukhuset. Har alla symptom på äggstockscancer och ska dit för provtagning. Sen vänta i ett par veckor för resultat. Med tanke på vad som försiggår i hennes liv så är det här det sista som behövs nu. Jag tänker dock förtränga allt fram tills vi vet med säkerhet. Har vi tur är det bara en ofarlig cysta.

 

 

Vidare till zoo-butiken vid Bromma Blocks.

IMG_8382
Köpte fel mat till Nisse härom dagen och var tvungen att byta. Han ska ha vuxenmat nu och inte valpkäk. Min stora kille!
IMG_8373
Knallade rakt över gatan och köpte hem lite bubbel för att dränka mina sorger.
IMG_8383
Varje gång jag står i kassan hoppas jag att de ska fråga om leg men det händer aldrig. 
IMG_8384
Wonder why, hehe.

 

Parkerade bilen hemma och tittade på grannhuset. Med besvikelse. När jag åkte hemifrån på morgonen såg jag att alla fönster gapade tomma. Halleluja, skulle puckona äntligen flytta?!

IMG_8385

Tyvärr inte. Det var fönsterputs det handlade om. Skit också. Blev dock genast på gott humör när jag klev innanför dörren till ett nystädat hus. Orgasm upphöjt till 100.

 

Ställde in alla varor och åkte till dansskolan för att hämta talibanen. De har tävling nästa helg och behöver träna sin gruppdans. 

IMG_8398
De fick befogad kritik och har en del att jobba på tills det är dags!

Åkte hem och sällade mig till resten av Sverige och gjorde Tacos.
IMG_8401

Maken var på herrmiddag så jag fick rå om talibanen själv. Eller ja, rå om och rå om, nu för tiden är hon mest intresserad av sociala medier och kompisar. Fick order om att filma henne när hon gjorde sin nya dubbelvolt. Den här ovala studsmattan är den BÄSTA investeringen man kan göra. Fifasen så bra den är och man behöver inte vara tävlingsdansare för att ha nytta av den.

IMG_8430
Varje fredag vattnar jag blommorna och njuter lika ofta av alla guldiga grejer jag har hemma. Är så glad över att jag bytt ut allt silvrigt. Har älskat guld sedan jag var liten men alltid tyckt att det varit lite för mycket när det kommer till att inreda med det. Tills nu. Nu är jag gammal och gör vad jag vill!
IMG_8404
IMG_8419
IMG_8416
Måste hitta stora värmeljus med genomskinlig kopp. Hatar den där aluminiumhistorien. 
IMG_8415
IMG_8413

Önskar att jag hade lite mer gröna fingrar när det kommer till orkidéer. Hur jag än bär mig åt får jag inte fanskapen att överleva. Eller ja, den här är väl okej.

IMG_8410
Men alltså, what’s up med den här?! Och ja, jag sänker ned dom i diskhon var 14:e dag. 
IMG_8411
Älskar för övrigt min betonglampa som Eva, en bloggläsare har gjort. 
IMG_8420
Men, jag ÄLSKAR borden hon gjort ännu mer!
IMG_8408
Sjukt glad över att jag beställde dom av henne. Dock sa svägerskan härom dagen: ”Men, dom är ju MYCKET snyggare i verkligheten. Tyckte inte alls att dom gjorde sig på bild!” 

 

Idag lördag. Har väntat på den här dagen sedan förra helgen. Maken har lovat att vi ska klippa vår häck. Eftersom vi har en hörntomt så har vi shitloads med häck. Nu sitter han dock och muttar nåt om att ”det ska ju regna idag, vi kommer inte hinna!” Han gör a l l t för att slippa.

 

But, it aint gonna häppend. Häck-fan ska ner idag. Punkt.

 1. Gissar att orkidéer inte mår så bra vid ljusen? Oavsett, fick tips av kollega att ställa orkidéer som ser lite tråkiga ut i sovrumsfönstret, då andasman ut mycket koldioxid på dem & det verkar funka bra, vattnar härjar allt från en skvätt i veckan till en i månaden, så det verkar inte lika viktigt.

 2. Helt rätt inställning att fram tills besked se det som en ofarlig cysta. Ingen idé att måla fan på väggen, tids nog sitter han där ändå. Håller tummar och tår för dottern din!
  Borden är ursnygga!

 3. Jag vattnar mina orkidéer då och då. Blötlägger dem aldrig. Då och då får de en skvätt orkidénäring.
  Mina blommar och är fina. Fast inte just nu, nu har mina en viloperiod.

  Testa och byt och vattna dem samtidigt som du vattnar alla andra blommor. Se till att de aldrig får vanlig växtnäring, det tycker de inte om.

 4. Stor styrkekram till dig och dottern , väntetider på provsvar är tufft men ändå mycket bra att hon har tagit tag i det. För oron finns ju där även om man inte sökt för det och känner att något är fel. Tänker på er och hoppas verkligen att det är något ofarligt. Kram

   1. Dom första åren när jag gjorde efterkontroller hade jag massor med hemska tankar och även rent fysiska symtom som försvann när provsvaren visade att allt var bra. Jag har lärt mig massor under mina tio år av kontroller , man ska aldrig ta ut något i förskott inte lätt men försök allt ni kan att släppa det så gott det går. Jag känner själv att jag slösat mycket onödig tid på att oroa mig för saker som aldrig hänt. Idag kan jag faktiskt säga att jag lärt mig mycket framförallt att ta vara på livet och inte låta hjärnspökena ta över utan vänta på fakta.

 5. En helt annan fråga: undrar varför jag inte numer kan förstora en detalj på dina bilder sedan du gjorde om, tror det var för något år sedan? Sitter med en ipad!

 6. And orkidéer. Köp fusk-blomstänglar och kör ner i jorden. Det finns superfina nu och helt plötaligt har man blommande hela året. Det roligaste var när jag kört i en vit stängel och min orkidé blommade på riktigt, men i rosa ?
  Ett tips om du ruttnar på den långa perioden till de blommar igen.

  Hoppas verkligen att det är falskt alarm för dottern och att hon får snabba besked.

 7. Usch vad oroligt med dottern. Håller tummarna för att det är något helt ofarligt. Jobbigt för alla inblandade. Skickar lite positiva vibbar ert håll.

 8. Jag har köpt miljövänliga värmeljus i refillbara glascylindrar på Clas Olsson. Snygga, miljövänliga och inte alls dyra.

 9. När det gäller orkideen så blommar de ju ut. När stängeln har vissnat och torkat så klipper du den vid tredje ögat. Dutta med lite vatten var 14:e dag. Om den verkligen inte vill blomma igen så ställer du undan den på ett mörkt ställe och glömmer bort den för ett tag. Då tror orkideen att den ska dö och skjuter ut blomskott för att visa att den lever 🙂 Hoppas att det inte är så illa med din dotter som du skrev. Kram från en som läser men aldrig skriver (förutom nu, för orkideer är mina älsklingsblommor, har en som är snart 18 år och blommar än).

 10. Orkidéer lever skuggiga liv när de är ”fria”, så se till att de inte står i solgass. Mina står i sol en liten stund och resten av dagen i skugga från träd utanför. De får vatten när jag minns det, typ var 6 vecka och de blommar 2-3 ggr om året.

  Verkligen tråkigt att höra om dottern. Jag kommer hålla alla tummar och tår för att det är en snäll cysta, om ens det. Det får liksom räcka nu. En kram räcker inte långt, men här kommer en ändå: KRAM.

 11. Hej. Förstår er oro över 25-åringens svar på provtagningen. Jag googlade och vanligtvis uppträder den typ av cancer mellan 40 och 70 år. Hoppas innerligt att ni får ett glädjande besked att det är en ofarlig cysta som drabbat dottern. Jag har tidigare skrivit om att jag för snart 10 år sedan blev opererad för (mot?) bröstcancer och jag räknar mig som helt frisk. Jag har många vänner som också haft denna diagnos som fortfarande efter många år lever bra och räknar sig som friska. Min make blev opererad för prostatacancer för ca 6 månader sedan och hans prover angående psavärden ligger på 0. Jag vet att väldigt många läser din blogg och jag tar varje chans att förmedla till så många som möjligt att cancerbesked inte alltid är förknippat med död utan vi är väldigt många friska och överlevande. Kramar till er alla.

 12. Ibland står jag bakom någon person som ombedes visa legitimation på bolaget. Fåfängt hoppas jag att de ska be mig med men det händer ALDRIG. Kan tillägga att jag är 68 år och det är kanske anledningen. En gång stod jag i kassan och läste en skylt där det stod ”att om du visar legitimation så får du en present”. Jag visade min leg men jag fick inte någon present utan bara ett förvånat leende av kassören I och för sig inte dåligt det i heller. Man får vara glad för det lilla 🙂

 13. Håller tummarna för att dotterns får positiva besked. Klokt att inte måla fan på väggen innan man vet mer (även om jag vet hur svårt det är).
  Styrkekramar till hela familjen

 14. Dottern: Usch och fy för väntan på såna där ”kanske”-besked. Jag säger som övriga – det är inget alls förrän det är fastställt. Orkidéer – mina är stans mest misshandlade och de blommar så det står härliga till. De trivs bäst i norrfönster (inte så stark sol eftersom de vill ha halv-skugga). MEN! Efter att jag köpt vitmossa (köps i torra block på blomsteraffären, blötlägges och pulas ner i krukorna istället för den där fnöskiga barken) har något hänt. De mår såååå bra! Mossan suger vatten som en svamp jämfört med den där barken som liksom torkar på en dag. Testa 🙂

 15. Otroligt vårdslöst. Först hämtar du hunden och sen åker du till systemet på Bromma Blocks och handlar. Du måste ju lämna hunden i bilen då. Ingen koll på alla hundstölder ur bilar??
  Ganska mycket stölder ur bilar på BB.

 16. Det finns ett märke som heter Reluminus som säljer ljusrefill av 100% stearin med glaskopp som man köper separat. Den stora storleken är 6 cm i diameter. Jag har köpt på Slöjddetaljer, men tyckte mig se att även Åhléns säljer sådana.
  Hoppas ni får positiva besked gällande dottern.

 17. Låt orkidéerna alltid stå i vatten. Mina gör det och de blommar hela tiden och bildar nya blad och rötter som galningar.

 18. För ett år sen började min resa med allt vad borderlinecysta, äggstockscancer, operationer och cellgiftsbehandlingar heter.
  Jobbar på att försöka komma tillbaka efter allt som hänt. Håll er långt borta från att söka info på nätet, det gör en bara mer orolig än nödvändigt. Håller tummarna för din dotter.

 19. Jobbigt med dottern, men som så många andra skriver; kalasbra att kolla upp det och dumt att oroa sig innan ni vet något. VET dock att det är otroligt lätt att säga, men svårt att göra själv. Håller alla tummar och tår!
  Till ljusen; Åhlens, Claes Ohlsson, Lagerhaus och Hemtex har glas/plastkoppar för refill av 100 % stearinljus. Sen hittade jag dessa hos Hemtex; dock paraffin och aluminium, så inte lika miljövänligt som de ovan: http://www.hemtex.se/article/tealights_50p?attr1_id=54
  Ta hand om er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..