Geggmoja i skallen

Är fortfarande väck i pallet och har inte jobbat på två dagar. Kan kanske mest bero på att jag är lack på chefen. 

 

I stället har jag passat på att ta bort alla vinterjackor men det är ju likställt med att spela rysk roulette. Skulle inte förvåna mig om det snöar i helgen.

 

För länge sedan lovade jag mig själv att aldrig mer hålla i en kratta. Jag h a t a r all form av trädgårdsskötsel, vilket ni trogna läsare vet varför. Förra sommaren fick jag dock en kick när jag grävde upp en i 14 år osynlig uteplats (så bra koll har jag haft på vår trädgård) och passade då på att göra så fint jag kunde efter mina noll trädgårdsskills. 

IMG_7915
IMG_3866

Hur som, kratta löv finns inte. Ain’t gonna happend. Eftersom jag sköter ALLT i det här hushållet, inklusive gräsklippning, så överlåter jag krattning med varm hand till maken. Igår fick jag dock lite minnesförlust och krattade i 2,5 timmar. Det finns väry många fördelar med att bo på en hörntomt men också nackdelar. Som t ex att man har en 2 km lång häck. Där en massa löv samlas. Vet att det snart är dags för vårstädning från kommunen så jag passade på att göra vad alla andra gör:

IMG_8261
Utöver löv var jag ute med Nisse femtioelva gånger. 
IMG_8262
På en av promenaderna bajsade han som vanligt. Jag har alltid en bajspåse knuten på kopplet. Inga konstigheter. Vi fortsatte att gå. Gick ner på vår stora gata här i finhooden, Alviksvägen, där bilar åker konstant. Rätt var det är går Nisse fram till en sån där brevlåda som går ända ned i marken ni vet. Trycker upp röven mitt på plåten och lägger värsta kabeln. Som fastnar. Bilar och folk passerar och jag tror att jag ska sjunka genom marken. Han bajsar a l d r i g två gånger på en promenad. Det var bara att traska iväg till dyr-ICA, binda fast honom utanför, vilket jag aldrig gjort tidigare eftersom jag tror att någon ska sno honom, järnet in och köpa bajspåsar. Promenera tillbaka och dra bort bajset. Fifan som jag skämdes.

 

Kvällen ägnades åt att rensa bland mina inlägg och försöka stoppa in bilder i inlägg som saknar bilder. När jag flyttade webbhotell förra sommaren försvann alla mina bilder i samtliga 9.000 inlägg. Jättekul. Jag håller på att gå igenom alla och återställa. One by one.

 

Sen undrar jag över en sak. Hur kommer det sig att när Zlatan spelar så slutar jordklotet att snurra?

IMG_8265
Här hemma får man inte så mycket som andas under dom timmar, eller vad det nu är, som han spelar. Men, om det säsongsavslutning på The Real Housewives of  Beverly Hills, eller någon av de andra, då jäklar är det minsann skit-tv, och ”hur kan du se på sånt där intelligensbefriat skräp?!”

 

Och man blir ju jefligt intelligent av att titta på fotboll.

 

Jätte.

 

 

 1. Här är det samma skit – hockey på tv? Andas inte, blinka inte och våga för fan inte gå för hårt på golvet! Jävligt konstigt med tanke på att suround-systemet är igång och samtliga grannar på gatan kan följa matchen. När mitt Greys är på stänger jag in mig i sovrummet, och försöker ha samma attityd (”stör ej”) men tro faaaaan att hela hushållet stannar när jag loggar ur. ”Vart finns…?” ”Är det slut på…?” ”Du, vilken tid skulle vi…?”. Suck.

 2. Tack o lov för att maken inte kollar på tv. Det gör inte jag heller så mycket. Så de diskussionerna slipper vi. Däremot kan han sitta på rumpan och spela spel på mobilen och jag far omkring och gör saker. Så fort jag slår ner rumpan så undrar han om JAG inte ska göra ditt eller datt. Om jag då blir sur och säger nej för att är jag trött och att det inte är bråttom och måste göras nu så undrar han varför jag blir så arg.

 3. Det där med bajsandet, har hänt mig några gånger med… Så snopet att stå där utan påse. Jag har inte ens vågat gå iväg och hämta påse, för jag tänker mig att det står tanter och farbröder bakom gardinerna i husen och lurar på mig… Jag har de gånger det hänt, helt enkelt plingat på första bästa dörr och bett om en påse. En gång fick jag en gammal brödpåse hahaha:-)

 4. BTW – har ALLTID, ALLTID minst tre påsar med mig. Been there done that – och kommer inte hända igen. Hellre en genomskilning fryspåse än att stå å skämmas på gatan, haha!

 5. Ett litet tips från en matte med två vovvar är att köra flera korvar i ett 😉 Man lär sig att ”avigställa” påsen och hålla fast de tidigare korvarna medans de färska i lugn och ro kan krafsas upp. Som en liten kuriosa kan jag meddela att jag har fiskat upp fem ”korvtillfällen” i samma påse, har alltså 6 kilos bjässar till hundar 🙂
  Lite bök blir det då konsistensen är mer åt senap, då blir det till att gnugga med sig så mycket det går :-/

 6. Så skönt det är att ha lämnat ”gubben” när jag hör sådant där, nu jag kan göra vad jag vill, lata mig om jag vill och titta på vilka tv-program jag vill, sedan finns det ytterligare anledningar till att jag la benen på ryggen och drog. Njuter!

 7. Här hemma är det jag som inte missar en enda sekund av Zlatan. Man är ju lycklig i flera dagar efter en riktigt bra match 🙂

 8. Men så underbart att se bilder på MINA POJKAR här hos dig!!! 🙂 Jag hejade på de blåa under den matchen så jag är nöjd och glad över resultatet!

  Alltid dubbla bajspåsar. Minst!!! Men all heder åt dig för att du tog bort härligheten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..