Bästa söndagen på länge men jag får fan krupp på mina geografi-skills

En av mina närmaste kompisar, Ann, gav mig ett presentkort på en ögonfransförlängning hos den tjejen hon går hos. Ann bor ute på Lidingö det är också där Linda på ChicClinic håller hus. Ann sa lite i förbifarten att ”det är lite knöligt att hitta dit”. Ni som hängt här ett tag vet ju hur bra det brukar gå för mig när jag ska åka till ställen.

 

När jag ska åka till nya places är jag alltid ute i god tid och och kollar adressen i iPhone så att jag vet exakt hur lång tid det tar … plus att jag lägger till en kvart omutifallatt …

 

Lägger in adressen och kollar.

 

Fyra timmar och en minut, vad i helvitti?! Till Sundsvall.

IMG_5657

DEN paniken. Sladdade in på hitta.se och där fanns gatan. Har dock lite svårt att följa skrivna anvisningar så jag testade i iPhone om gatan intill fanns, vilket den gjorde. Där har man ju en röst som talar om var och när man ska svänga. För säkerhets skull åkte jag en timme tidigare och tur var väl det eftersom jag ändå lyckades irra omkring i området.

IMG_5672
Jag har gjort fransförlängning en gång förut, för några år sedan. Blev helnöjd. Tills ett par stycken talade om för mig att de egna fransarna försvinner efter ett tag. Ähum, då vågade jag inte fortsätta.

 

Linda, som äger Salong ChicClinic upplyste mig att, visst, håller man på länge så sliter det på fransarna men om man gör ett uppehåll så växer det ut nya egna fransar på 4-6 veckor. Varför har ingen berättat det för?!

 

Hon började med att tejpa de undre fransarna så att de inte skulle klibba ihop med de övre, sen körde hon igång. Presentkortet avsåg så kallade volymfransar: man sätter flera fransar på en frans. Det håller tydligen lite längre än det vanliga sättet. 

IMG_5663
IMG_5665
Så här såg jag ut före:
IMG_5660
Och så här blev resultatet:
IMG_5668
Strax innan jag var klar kom Ann. Jag blev helnöjd, tackade Linda och ska tillbaka om någon månad. Hon var verkligen superduktig. Till och med 24-åringen, som är extremt kräsen, tyckte att det blev svinbra. (Här, om ni är intresserade.) Urringningen beror inte på att försöka vara söndagssexig, näpp, Linda fick en bebis för 5 veckor sen så det är mjölkbar de luxe just nu, hehe!
IMG_5670
Ann tog mig på utflykt till Lidingö Centrum. Har aldrig varit där så vi tog en långfika.
IMG_5675
Lidingö är lite som här i Finhooden. Där bor många fiiiina människor. Man säger för övrigt Liiiiidingö. Jag noterade att deras bakverk är lite fiiiinare än våra: man kan ju undra vad det där mojset på hatten är för något. 
IMG_5674
Och hos oss här i Finhooden så har vi en ljusbrun klegga i våra Sarah Bernhard-biskvier, inte mörk choklad.
IMG_5678
Men, det var gott och jag älskar att umgås med Ann … för att jag älskar henne. På riktigt.
IMG_5677
Jag och mina fransar sa tack och hej och åkte hemåt. För er som inte vet så är Lidingö just en ö. Bara en väg därifrån. Jag körde över bron, in mot stan. Hade fullt upp med att se mig omkring och rätt var det var så åkte jag in i en tunnel jag aldrig någonsin sett förut. Har ju varit på Lidingö ett antal gånger förr eftersom min tandläkare hade sin praktik där för hundra år sen men jag kan svära på att den där tunneln inte funnits där tidigare.
IMG_5679
Hann inte svänga av utan det var bara att köra in i tunneln och hoppas på att jag fortfarande skulle befinna mig i Sverige när jag kom ut från den.
IMG_5680
Kom ut någonstans i Solna och passade på att åka till Mall of Scandinavia, Europas största galleria. Tidigare i veckan fick jag reklam om billig bilvård där. 500 pickadoller för att få bilen skinande ren både på utsida och insida. Värsta kapet.
IMG_5692
Lämnade nyckeln och gick in i gallerian.
IMG_5685
Jag har fått 1000 kr av två läsare, Merja och Eva, som de ville att jag skulle investera i saker att ta med till Nicaragua. Passade därför på att gå in på Panduro och köpa lite grejer.
IMG_5690
Efter det åt jag en sen lunch på Espresso House. Vet inte om det bara är där men de hade en Pulled Pork-wrap som var to die for. Herregudihimlen SÅ god den var!
IMG_5688
Efter lunchen gick jag ut i garaget. Hittade inte tvätteriet och fick panik. Irrade omkring som en idiot och gick över hela garaget, som är stort så inihelvitti, men hittade inte ändå. 
IMG_5691
Efter 20 25 minuter insåg jag att jag var på fel våning.

 

Är.Någon.Förvånad?

 

Åkte därifrån med Stockholms renaste bil.

IMG_5708
Väl utanför garaget började det g i v e t v i s regna.

 

Var så koncentrerad på ett sms … jag vet, brukar inte läsa när jag kör, men nu råkade jag göra det och det straffade sig direkt eftersom vägen plötsligt tog slut.

IMG_5709
Snurrade omkring i området och hade ingen som helst aning om var jag var. Backade och försökte ta mig ut från var-det-nu-jag-var, men åkte fel igen. Det var liksom på den vägen ni ser som jag skulle ut, men det stod några betongsuggor i vägen. 
IMG_5710
Till slut körde jag efter en annan bil och kom rätt. Herregud, att det ska vara så jefla svårt att hitta i sina egna hoods!
IMG_5712
Det slår aldrig fel: så fort min bil är nytvättad så börjar det regna. 
IMG_5713
Kvällen ägnades åt att inte få en hjärtinfarkt. Vi är hundvakter i några dagar och det är Nisses bästa kompis Turbo som är här. De har så vansinnigt jäkla kul när de ses och är inte stilla en enda sekund. Därför omöjliga att fota.

 

Idag måndag. På torsdag checkar jag in på SAS-hotellet på Arlanda för att early birdy åka till Nicaragua fredag morgon.

 

SOM jag vill att den här veckan ska gå fort som fan!

 

Men nu kontoret. Jobba sig lite först.

 

Hello Monday!

 1. Hej Mona, vad snygga fransarna blev! Var förbi en Synoptik i fredags med en kasse glasögon, dom kommer väl med nästa år antar jag, ha en bra resa! Kramar monica

 2. Nu hittar du till Örebro, så åk till holmens bilvård. Där kostar det 200 -250 kr att få bilen in o ut vändigt tvättad ?

 3. Du får 1000 pickadoller och åker till svindyra Panduro och köper 5-6 saker?! Om du varit lika begåvad som gammal (host) så hade du åkt till TGR (Tiger) och köpt pärlpåsar för 10-20 kr st istället. Ta en sväng till Liljeholmsgallerian och returnera på Panduro där (som jag antar har öppnat nu?). Sedan går du ner till TGR vid t-banespärrarna och shoppar loss utabahelvitti. Eller ring dem i förväg så packar de säkert en låda åt dig. Parkera vid torget eller i backen upp mot Nybohov och kila ner, så tar det max en kvart.

   1. Jag tänkte att du skulle göra det och det är skitbra! 🙂 (Men ÄNDÅ. Du hade fått fler pärlor och inget ompackningsjobb.)

 4. Välkommen till engångfransgörlängningalltidfransförlängning…
  Jo,för det blir man beroende av kan jag säga
  Du blir gensdt frälst stt se dina ögon pigga och öppna på morgonen och stt slippa sitta med maskaran ii evigheter
  De håller sig fina i 3 veckor
  Ska bi slå vad om stt du kommer gå tillbaka till henne när du är hemma igen?
  Kram på dig fina du

 5. Hej,
  Vart fick du reda på det sjukt bra priset för biltvätten? Vi har lämnat in bilen där förut och är super nöjda. Måste lämna in den igen men det priset var ju bra.. vart hittar jag det?!

  Madde

  1. Tidigare i förra veckan stod dom vid inpasseringen och delade ut rabattkort. När jag hämtade ut bilen igår sa jag att det var en genialisk idé och att de gärna får göra om det, hehe. Blev sjukt nöjd!

 6. Mojset på hatten, på semlan, är ju vaniljkräm. Det är för att man ska kunna se vilka semlor som har vaniljkräm i sig istället för mandelmassa:)

  Har inte själv iphone men du kan väl skaffa Google maps till telefonen (kanske det du har?). Riktigt bra navigation (med röst) tycker jag:)

 7. Google mars är verkligen att rekommendera när det gäller GPS.
  Sen tips på saker att ta med till barnen borde väl vara badbollar. Platta o lätta o superkul. Borde ju gå att få sponsring av nåt storföretag, det brukar ju delas ut lite varstans på vår o sommar.

 8. Men appen hitta.se har även en röst navigator som säger hur du ska köra så du slipper läsa 🙂

  Den använder jag ibland när jag ska nånstans jag inte hittar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..