Lyckolördag

Supertaggade drog vi iväg till Västerås tidigt igår morse. Trots att talibanen tappat bort sin ena danssko (fick låna av en kompis) och sin våffeltång, vilket innebar att jag fick sitta och göra 200 flätor i skallen på henne fram till midnatt, så var hon på glatt humör.

IMG_5202
Vi åker ju på en hel del tävlingar och vissa är mindre bra organiserade än andra. Den här var välorganiserad. Kan mest troligt bero på att det var f d bästa grannen som var huvudansvarig. Det är flera hundra tjejer (och ett par killar) som är med och tävlar och man går olika ronder och heat, som också kräver att man har koll på läget som speaker/konferencier. Det råkade vara en annan kompis som hade den uppgiften vilket gjorde att allt flöt kalasbra.

 

Som vanligt har vi skitkul på dom här tävlingarna och jag är s å tacksam över våra danslärare; Malin (som äger skolan), Vendela, Josefine och Therese. 

IMG_5301
Notera min lunchlåda; kycklingfiskpinnar. Sjuuukt goda.
IMG_5222

Vi hade 120 tjejer med från Kindahls Dansskola och konkurrensen var stenhård. Talibanen gick vidare en gång, men åkt ut. Ny dans men den satt inte ordentligt så hon får träna mer inför nästa tävling i april.

 

Dock hade hon grupptävlingen kvar. Tjejerna har bytt namn, bytt dräkter och bytt dansnummer. Dock bara tränat in den i ett par veckor men de var supertaggade.

IMG_5257
IMG_5245
Tekniskt sett blev det en hel del misstag i kordinationen men jeflar i min låda vilken utstrålning de hade och thank God fort that eftersom det lönade sig. De kom trea och var överlyckliga!
IMG_5276
IMG_5288
Redan i fredags kväll kände talibanen att hon höll på att bli sjuk och igår morse vaknade hon genomförkyld. Jag är starkt emot idrott i kombo med förkylningar men hon var envis som få och menade att så länge hon inte hade feber och ändå kände sig okej, så ville hon absolut gå upp på golvet. Jag gav med mig, trots att jag såg att hon inte mådde bra.
IMG_5218
Och mycket riktigt, anspänningen släppte totalt och idag är hon helt däckad. Kan säga att jag inte kommer gå med på något sånt här igen.

 

För övrigt dog min mobil rätt snabbt och man har ju inga större studieskulder när man är noga med att se till att värstingladdaren är full, men glömmer att ta med sladden …

IMG_5311
Efter tävlingarna var det järnet hem för att fixa middag. Gårdagens speaker/konferencier med make kom över på middag och mello.

 

Jag brukar försöka hålla mig ifrån att kritisera andras klädval men under hela den här Mello-resan har Gina haft supersnygga klänningar och frisyer men what the fuck hände igår? VAD är det här?

IMG_5304
En virkad överdel som fullkomligt förstörde hela bystpartiet, hon såg ut som en skrynklig babuschka. Och v a d var det med frisyren? Först trodde jag helt ärligt att hon gjorde parodi på något, men insåg snabbt att det var fullkomligt allvar.

 

…. och det fanns ju andra klädval som fick ögonbrynen att skjuta i höjden.  Eller ja, snarare huvudbonader:

IMG_5309
För övrigt höll jag hårt på Wiktorias låt, som vinner i längden.

 

Idag söndag. Har lite att pyssla med hemma och med lite tur så kommer jag kunna hämta mina nya betongbord. Har en bloggläsare som gjutit soffbord till mig. Heeelt fantastiska. I will show you.

 1. Till min förvirrade femåring kör jag namnlappar som man klistrar fast från namnlappar.se. Fäster på precis allt. Kanske skulle funka till nästan-tonåringars utan minne svindyra grejor också. (Man kan ju vara snäll och beställa diskret färg och utan gullig figur på lapparna.) Det eller betala för det som försvinner själva….

 2. Grattis till bronspokalen! kul att det gick bra i Vässan ?!
  Satt också och funderade på varför Gina hade en rosenrabatt på huvudet. Helst hade jag velat skicka Mums i år igen. Tror inte Frans med sin utstrålning ? kommer att gå speciellt långt i finalen, tyvärr.

 3. Vore det inte bättre att styla håret på annat sätt än alla andra, om man vill synas i mängden dansare som konkurrerar? Och varför just våfflat hår? Känns ju inte så hett utanför dansvärlden…

  1. Jag gissar att våfflandet har med volym att göra. Om det våfflas till så kan även ett tunt fint nordiskt hår se ut som en lejonman. (Eller finns det en fäbless för trollet Rulle inom dansvärlden? Är det den egentliga anledningen?)

   1. Haha, exakt så är det. De flesta har vanliga våffeltänger men jag köpte fel. Köpte en som man ska använda på underhåret. Det i kombination med att talibanen har extremt tjockt hår, med tunna strån, gör att hon ser ut som en vit afrikan när vi våfflar det…

 4. Ja jag sa likadant om Ginas kläder, hon såg ju ut som en Rysk docka…
  Och Nanne…hur tänkte hon … både upptill o nertill…???

 5. Hur går det med tandspänningen? Jag minns så väl hur helvetiskt ont det gjorde, fasten det är mer än 20!! år sen ?

 6. Jag är bara nyfiken, hur stor åldersskillnad är det på tjejerna som tävlar i dotterns grupp? Inte dom hon tävlar mot, utan med? I många idrotter så är ju åldern så viktig så jag funderade på om dans var likadant…
  Kul att dom kom trea!!! Massa grattis!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..