H u r svårt kan det vara, va va va?!

Det finns orsaker till varför jag helst inte låter maken vara i köket.

 

Jag: ”har du diskat stekpannan?”

 

Maken: ”Jaaaa, herreguuuu’ varu tjatar!”

 

Jag går ut i köket.

IMG_5302
Ibland blir jag så trött.

 1. När jag bodde i kollektiv var det en som brukade ställa ner grytorna i vasken och låta dem stå där i matrester och fett. Sedan diskade hen bara insidan och blev CHOCKAD när jag påpekade det äckliga i detta. ”Vadå? Det maten har man ju I grytan?”. Det äckligaste var att hen gillade att stapla de skitiga grytorna i varandra (BLÄ!) och att hen inte alls fattade varför grytorna ledde värme så ojämnt. För oss andra, som såg den brända, svarta beläggningen på undersidan, var det inte konstigt alls…

  1. När jag bodde i kollektiv hade vi ett ”städschema” i gemensamma ytor, två per vecka som skulle ta ut kökssoporna och se till att det var snyggt. Detta tolkade ju två av tjejerna som att de kunde lämna sina grytor odiskade och fulla med klet, de blev dessutom sjukt kränkta när man bad dem ta undan sin skit. Bästa var när de använt alla grytor (fulla med vad de nu lagat) som fanns och sedan ställt dem i diskmaskinen, när jag skulle plocka ur diskmaskinen fick jag ett smärre raseriutbrott då det var gegga överallt och grytorna dessutom var fulla med vatten. Vi kom ganska snabbt överens (alla utom just de tjejerna, som tyckte det var orättvist) om att de skulle ha städningen 2 veckor framöver och så såg vi till att lämna framme precis som de gjorde. De lärde sig den hårda vägen.. hehe

 2. Själv har jag en man som inte kan diska knivar som han använt. Nej, dem lägger han på diskbänken och tar en NY kniv nästa gång han behöver använda en kniv = vår fina knivhållare är tomt jämt! Jag tokvägrar diska de knivar som ligger i en hög på diskbänken! Om jag verkligen MÅSTE ha en så diskar jag den och använder, diskar och hänger upp på väggen (magnethållare). När maken sen behöver en kniv så tar han den jag diskat och hängt upp och var tror ni den hamnar sedan?!! *GAAAAHHHH*

 3. Trött? Jag blir asarg. Dolf kokar jättemånga ägg på morgonen. Äggskalen lägger han på diskhon. Låter dem ligga där tills han tar väck dem. Städar runt om. – Tjata inte… Jätteskorna ligger mitt på hallgolvet. -tjata inte.
  Är man en morsa eller? Idag fick han höra. Det är faktiskt inte min stil att uppfostra en vuxen man. Vill inte axla den rollen. Grrrr.
  kramis

 4. Män och disk. Undrar hur det kommer sig att det ska vara svårt. Min är så sjukt duktig och diskar var och varannan dag tycker han. Men att han inte kan ställa in den redan rendiskade disken är ju helt sjukt tycker jag och nästan lika illa som att inte diska alls.. i stället står porslin och glasskålar i travar på köksbordet ändå till den dag jag inte orkar se eländet längre och tar itu med det. Det är precis lika illa som när stenåldersmannen kommer hem och har handlat och ställer bytet, i form av påsar på golvet, och sedan helt frankt går och gör något annat, och menar att någon annan kan plocka upp alla varor. Kul när jag är upptagen med något annat och inte ens vet att det står påsar i köket. Kul när det är kylvaror.. Kul när det är glass. Som om jag aldrig skulle slutföra ett arbete jag påbörjat?

 5. Haha! Och jag bara; Vad är det för fel??? 🙂 Nu ser jag ju inte insidan på stekpannan, men det brända (?) i botten går väl ändå inte att få bort – eller?

  1. Jag fattar inte heller?? Hur får man bort det fastbrända undertill? Helt omöjligt, alltså får det vara. Sann logik!

 6. Tänk vad jag har det bra…
  Är gift med en man som gör allt det där som ni efterfrågar.
  Och nej, han är ingen toffel och jag är ingen bitch.
  Vi tar hand om och hjälper varandra!

  Markattan

 7. Mitt 99 % gulliga jag tänker att jaja han är nog bra på allt annat och något galet måste du nog skvallra om i bloggen. Mitt lilla inte så gulliga jag tänker att jag skulle nog torka av stekpannan med papper och lägga det på huvudkudden med texten min skitgoda frukost på sängen.

 8. ”Det är insidan som räknas” brukar man säga, och insidan har han diskat… so, what’s the problem? Send my best wishes to Mr. Excel.
  Och förresten, tack för jävla snabb leverans av matväskan! snygg är det också!
  Och nästa gång du ringer ska jag försöka förklara för dig hur mycket DU betyder för oss, dina läsare. Tack för att du/ni finns!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..