Packar ordrar, intressant möte och nya pjuck

Efter att ha packat ordrar som en babian på uppåttjack satte jag mig i bilen för att åka in till stan igår. 

IMG_5137
Närmare bestämt till ett superspännande möte som jag inte kan berätta om så mycket mer än att det handlar om Kenya. I will let you know när allt är klart. 
IMG_5119
Efter det åkte jag till Carina och Mats, som äger skomärket Calou ni vet. De har flyttat ut kontoret från sin villa här hemma i finhooden, in till ett kontor i stan. Detta i samband med att de har startat ett nytt skomärke, främst för vårdindustrin: SysterJane:
IMG_5127
IMG_5126
IMG_5128
Alltså, om jag vore chef på ett sjukhus eller vårdcenrtal skulle jag LÄTT beställa dom här till min personal; 
IMG_5130
Sjukt coola! (Här finns dom.)

 

Well, jag var ju inte direkt där för att köpa sjuksyrrepjuck utan för att hämta boots som jag beställde på mässan i januari. Dels till mig själv men också till Malin, som äger Kindhals Dansskola. Hon är ofta domare på danstävlingar och då står hon 8-10 timmar i sträck på dansgolvet, vilket kräver att man har sköna skor. Jag släpade med henne till Calous monter på mässan och där fick hon syn på dessa; 

IMG_5122
Själv fick jag svårt att andas när jag såg dom här raringarna: 
IMG_5131
Alltså, det är så GRYMT sköna. Bra för oss med ryggproblem eftersom det är gummisula. Skinnet är überskönt och är tillverkat i Italien.
IMG_5142
Nackdelen med modebranschen är att man får vänta hundra år innan grejerna finns i butik. Dessa kommer först i augusti. Jag kommer påminna er eftersom de på riktigt är en bra investering. I slutet av april kommer dom ha en megautförsäljning av kollektionsskor ur deras vanliga sortiment. Då kommer ni kunna göra helt sjuka klipp. Jag återkommer om det.

 

Kom hem bara för att upptäcka att talibanen plus kompis hade en ”food challenge”. En poppis grej i sociala medier: man blandar olika ätbara saker som tillsammans smakar skit. Tricket är att våga äta det och samtidigt spela in det.

IMG_5140
Jag bara suckade och talade om att de skulle få kompanistryk om de inte städade efter sig.

 

Fick hem handdukar från Maria på Reunion Home och som vi säljer på hemsidan. Fattar inte varför jag har blivit så galen i rosa på äldre da’r.

IMG_5143

Om exakt 30 minuter kommer en 40-fots container med shitloads av tuppar och hönor. Den är en vecka sen så vi måste jobba som gnuer med att få ut alla beställningar till butiker runt om i landet. Gu’skelov har talibanen en danstävling i Västerås i morgon och eftersom jag är lagledare så måste jag vara på tävlingen från arla morgon till kvällen.

 

Oj så tråkigt att jag missar all packning.

 1. Låter som att du har att göra. 🙂 Skorna ser tjusiga ut men för en som inte ens kan gå med flipflops så skulle sånna där åka av direkt :(.
  Antar att du har koll på talibanens socialamedier, men är det typ Periscope så tänk på att en utmaning kan leda till en annan och sätta en press på henne som hon absolut inte ska ha.

 2. Vad det gäller skor i vården så är det ingen ide’ att försöka charma cheferna, man får vända sig direkt till oss som jobbar där. Jag har varit vårdanställd i 30 år och har alltid fått betala min egna jobbskor!

 3. De där skorna är inte att föredra då de inte har hälrem = man kniper med tårna för att hålla dem på plats. Jag är nöjd med mina från Keen. Fula, men sköna.

 4. Wow nu fick jag världens Flashback! När jag var ca 8 år så köpte jag ett par skor på loppis som nästan såg likadana ut som de bruna du lade ut kort på. Wow, jag var före i modet för en fånga skull. Nu är jag nästan 40 år ?

 5. Så du trodde på allvar att vi inom vården fick skor av chefen…….mohaaaa.
  Detta hände aldrig på mina 33 år kan jag meddela.
  Hälsningar Skåneland.

 6. Hej, en helt annan fråga, är det försent att lämna glasögon?? Hittade typ 20 par igår (efter några veckors letande…) som blev överflödiga efter en ögonoperation för några år sen. Lämna på närmaste Synoptic eller? Hej hej/Annika

 7. Behöver de försökskaniner till pjucken så be dem skicka över ett par. Hälsningar från en som får ont i tassarna av allt utom ‘foppatofflor’. (De är ju dock inget bra i vården då de blir hala som såpa…)

 8. Skorna behöver hälrem men bra att de täcker tårna. Många vet inte att försäkringen inte gäller om du skadar tårna på jobbet och dom inte är täckta. Tycker man ska få skobidrag på jobbet när man arbetar inom vården. Arbetsgivaren ska inte få välja skor för allt passar inte alla men ett bidrag borde vi få i alla fall. Fel skor och skadan väntar runt hörnet. Tycker fö om de nya stödstrumporna som kommit. Knästrumpor med jättefina tryck eller enfärgade så de ser ut som vanliga strumpor. Bra när man går och står mycket eller reser.

   1. Om du skadar dig i arbetet så får du från försäkringen som jobbet har. Vad den heter kommer jag inte ihåg. Arbets skade försäkring? Det finns när man jobbar för Landstinget i alla fall. Tydligen gäller den även från jobbet på vägen hem för jag ramlade och fick 2000:- när jag vrickade foten efter halkat i trappan på vägen hem från tunnelbanan.

  1. Skattelagstiftningen medger inte alltid att arbetsgivaren köper kläder o skor eller andra saker till arbetstagaren utan att det beskattas. Allt som en anställd får av arbetsgivaren ska i de flesta fall räknas som lön (i annan form än pengar, dvs en förmån) och måste beskattas och betalas arbetsgivaravgift på. Det finns dock vissa skattefria förmåner. skyddskläder kan räknas hit men knappast vanliga kläder o skor. Så det är inte alltid det är arbetsgivaren som är SNÅL , utan även en fråga om att hantera de lagar våra folkvalda har satt upp och om den anställde är beredd att beskattas för det den får av arbetsgivaren.

   1. Jag skulle vilja påstå att det ”bara” är inom vården man till största del får stå för alla kläder själv, förutom inom landstinget. Lycka till att en sågverksarbetare själv skulle punga ut för alla kläder! Har jobbat på sågverk tidigare och mina bröder gör det nu, där är det bara att gå å hämta skor, kläder , jackor osv när det behövs… Vi har visserligen ett årligt klädbidrag i kommunen där jag jobbar (sjuksköterska) det bidraget räcker till en grej, jag brukar välja en bussarong/blus eller en väst. Byxor är inte att tänka på eftersom jag gnider lår å sliter ut byxorna jättefort. Köper därför billigt på rea som jag kan jobba i.

 9. Jo, ett par sådana skor skulle jag kunna tänka mig att köpa, behöver rejäla doningar där jag är (även om jag inte är ssk). Men jag gissar att de inte passar min plånbok…

 10. Jag instämmer med de som saknar hälrem på vårdskorna. Vi går och går hela dagarna i vården, tåknipen ger felställningar men allt är en smaksak.
  Däremot förstår jag inte varför arbetsgivaren ska betala mina skor. Är det för att skorna kan smutsas ner/förstöras av att t ex någon kräks över mina fötter eller varför? Vilka andra yrken (förutom de som måste ha skyddsskor) får sina arbetsskor betalda?

  1. Jo, den är slut. Vi har problem att få hem den då vi har svårt att samarbeta med den danska distributören. Vi har fått köpa direkt av tillverkaren i USA men nu har de fått en ny chef som sagt stopp … och därmed missar de den största kunden de har i Sverige, nämligen mig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..