Trädgårdsmästar-Stina och fisig

Jaha, ni som är så mycket bättre än jag på växter: vaf*an har hänt här?

IMG_4970

Dessa växter har stått i samma fönster i 5 år och nu har den ena plötsligt bestämt sig för att checka ut. Går den att rädda?

 

Har för övrigt tillbringat morgonen med att måla nytt Lackryl. Kunde inte håll mig. Sjukt snyggt. 

IMG_4967
Var hos Jack-Jane hela kvällen igår men glömde fota. Vi pratade för mycket och tiden sprang iväg. Hon bjöd på middag som bland annat innehöll vitkål. Hon går på en diet och äter samma mat varenda kväll; köttfärs. lök, ingefära och vitkål. Låter äckligt men det var sjukt gott.

 

”Blir man inte fisig av det här?”

 

”Nä, jag har inte fisit en enda gång.”

 

Kan säga att jag vaknade inatt av att grannarna smällde smällare. Tills jag kom på att det var jag. Fifanihelvitti så gasig i magen jag var. Ett under att inte maken vaknade. Det gjorde däremot Nisse … som låg och tittade på mig med stora ögon.

 

Idag lördag. Ont i huvudet eftersom det är väderbyte på gång. Ska till IKEA och köpa en sängram med lådor till talibanen. Med andra ord så lär man ju ha att göra i några timmar när man kommer hem.

 1. Fin färg på lacket. Ska göra naglar idag för första gången och jag är spänd på hur det kommer att bli! Vill minnas att Nisse är lite gasig han med ibland, hämdfisning! ?

  1. Nä, jag klippte rondeller mitt itu, på med remover, virade runt nageln, på med folie och efter 8 minuter var det lätt att skrapa av. Jag är bortskämd med Depends för där kunde jag dra av lacket utan problem, men det var tydligen mer ovanligt än vanligt. Å andra sidan så slet det mer på nageln än vad det här gör.

 2. Tror den stått lite för kallt, kanske i drag eller nära ett för kyligt glas.
  Testa ställ den i värmen och se om den tar sig annars kan det va rätt svårt att få liv i ”frost”skadade växter.

   1. När kollade du listen i fönstret? De slits inte jämt utan man kan få byta en del och resten är jättefin…… och fönstret har inte varit öppet för vädring eller nå’t?

 3. Off topic i detta inlägg, men jag hittar inte det ursprungliga:-) Visst har väl du provat dermapen? Är det något du kan rekommendera? Gjorde du en eller flera behandlingar? Något märkbart resultat (tex på hals, haka?)

  1. Japp, har gjort tre behandlingar och tycker att huden har blivit jämnare och ser fräsch ut. Får ofta komplimanger. Den funkar inte för att ta bort min skrynkliga hals, den måste opereras.

 4. Kan det vara näringsbrist? Bytt jord de senaste 5 åren? Verkligen jättesnygga naglar! Blir själv sugen. Off topic: ska ni till Baselworld? (Världens största klockmässa)

 5. Måste ba få berätta, jag drömde om dig i natt. Så sjukt! Jag kom hem till er (i drömmen var vi bff) vi var flera personer där och du satte på kaffe och gick sen mot badrummet och samtidigt bad du din man sätta fram fikabröd.

  Han plockade fram nån slags pyttesmå chokladbollar som han sen Delade på och la upp på små dockservis-fat, en liten halva var. Jag frågade -öh- varför dockservis? ”Ja då ser det ut som kakan är större” svarade han.
  Jag föreslog med överdrivet ironisk ton att ”nästa gång kan du ju ta ett rivjärn och riva några smulor åt alla så räcker en kaka hur länge som helst” ”Jaa Tack som fan! Det har jag inte tänkt på” svarade han kvittrande. Snåla jäkel…

  Jag skrattade när jag vaknade 🙂

 6. Vitkål är typisk LCHF- mat = bra grejer. Om det är det din kompis äter hoppas jag bara att hon vet att det är en kostomläggning och en livsstil, inte en quick fix-diet. Man blir inte fisig av vitkål allena, men om man är en liten sockerråtta och äter vitkål ovanpå det lär blandningen jäsa i tarmarna så att det blir både ljud- och luktshow. 😉

  Är växterna planterade direkt i ytterkrukorna? Det ser ut som om de har syrebrist — den till vänster är ju också på väg utför. Jag skulle testa att plantera om dem i innerkrukor och ställa dem ovanpå lecakulor så att de får luft och inte drunknar när/om de får vatten.

 7. Den gulbladiga hoyan (eller doftrankan) är körd. Jag tror skarpt att du har ohyra med tanke på att den andra har fläckar på bladen. Check it up innan huset kryllar av ohyra?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..