Ögon och ögon

Well, igår började jag dagen hos Synoptik, hos Lena.

IMG_4875
Hon var en av de som var med till Guatemala förra året. Svinduktig optiker. 
IMG_4876
IMG_4879
Efter en noggrann synundersökning, som visade att jag givetvis fått lite sämre syn, gick jag ut i butiken för att få hjälp med att välja nya bågar. Åsa, butikschefen är grym på det och tredje bågen satt som gjuten.
IMG_4881
IMG_4883
Jag hade sedan länge bestämt mig för att nästa båge skulle vara guldfärgad, men den här satt så bra på, så det fick bli den. 
IMG_4887
Lena slängde på mig ett par linser och sen drog jag tillbaka till kontoret för att sitta bakom skrivbordet resten av dagen. Bläääk.

 

… och herregud så trött jag ser ut. Kan bero på att jag ä r det.

IMG_4890

Efter jobbet hade jag en överraskning till 24-åringen. Åkte och hämtade henne och drog ut till Jenna i Tumba. 24-åringen klagar jämt på att det ibland kan ta upp till ett par timmar att få ordning på hennes ögonbryn. Liksom många tjejer i hennes ålder så målar hon dom eftersom hon plockat sönder sina egna.

IMG_4896
Nu tänkte jag ge henne ett par sprillans nya, så kallade semi-tatuerade. Som sitter 1-3 år. Jenny är SJUKT duktig på det hon gör och skillnaden mellan henne och många andra som är på samma skickliga nivå, är att hon anpassar brynen efter ansiktsformen medan andra också gör skitsnygga bryn, men likadana på varje kund.

 

Hon börjar med att rita upp en mall.

IMG_4898
IMG_4901
Sen tar hon en skalpell och ”karvar” ett streck i taget. 
IMG_4904
När det är klart mojsar hon i färgen och ser till att den trycks ned i de karvade strecken. 
IMG_4907
Jenna berättade att hon ska försöka göra det här på sig själv under påsklovet. Det är svårt som fasen att göra det … på sig själv, men hon litar inte på att någon annan gör dom så bra som hon vill ha dom.
IMG_4919
När hon är klar tar hon en massa bilder och skriver upp exakt vad hon har gjort på ett kundkort. 
IMG_4920
Så här ser det ut efter första besöket. Brynen är aldrig färdiga förrän efter besök nummer två, om några vekor.
IMG_4913
Jag kan säga att det var m y c k e t länge sedan som jag såg min dotter så glad … och så lättad. Hon är extremt petig med sina bryn, också därför det kan ta upp till ett par timmar för henne att få dom tillräckligt snygga och jämna, och efteråt sa hon: ”TACK mamma, du har ingen aning om hur mycket det här underlättar för mig varje morgon, jag är så sjukt nöjd!”

 

Kolla gärna på filmen här. Som vanligt är jag en mästerfotograf … not.

Nedan: bild 1 på hennes målade ögonbryn bild 2 är hur de såg ut naturell och bild 3 är efter Jennas första behandling.

IMG_4924

Mina läsare får 500 kr rabatt hos Jenna. Ord.pris är 3500 kr men ni betalar 3000 kr. Extremt bra pris. Hade hon legat inne i stan, istället för Tumba, hade hon lätt legat på runt 4.500 kr. Jag tycker för övrigt att det är en bra födelsedagspresent. Eller studentpresent. Om plånboken tillåter förstås.

 

HÄR hittar ni henne.

 1. 1000 tack för den ståtliga tuppen som tog plats i mitt STORA vardagsrumsfönster igår kväll. Både mannen i mitt liv och jag älskar den! Kommentaren från mitt 3 åriga barnbarn : Fajmoj, den är ful:)

 2. Dottern är lika vacker som sin mamma! För mig är det dags att fylla på! Är så skönt med ögonbryn när man annars har spretiga och så små! Har även eyelinerlinje över ögat som du har Mona! Detta är det bästa jag gjort och det sparar så mycket tid och även makeup! Har också hittat en underbar kvinna som är så duktig och noga när hon tatuerar!
  Vilka snygga glasögon du valde! Måste också iväg och kolla synen snart!
  Ha en bra fortsättning på fredagen!

 3. Ok, nu kommer jag säkert att missuppfattas, men är det inte smartare att INTE kommentera och fokusera på någons utseende, när personen ifråga redan (om jag fattat rätt) begränsas av sin egen känsla av utseendemässig otillräcklighet? Är det inte klokare att hjälpa personen att skifta fokus till något som är mer självuppbyggande inifrån? Sedan kan vi alla för den delen få hela jävla samhället att sluta fokusera så mycket på utseende och yta. Det här är ingen personlig kritik mot vare sig Mona eller dottern, utan en allmän reaktion på hur upplevda krav på skönhet begränsar kvinnors tid att göra annat, begränsar deras rörelser och beteenden.

  Jag tycker att din dotter är fin, Mona. Men inte för att hon har rätt form på ögonbrynen eller långa ögonfransar, märkeskläder eller rätt figur. Inte ens för att hon är lik dig. Jag tycker hon är fin för hon är en människa med styrkor och svagheter som alla andra. För att hon är en fighter. För att hon är så mycket mer än yta och framförallt för att hon är en av de modigaste jag känner till.

  1. Min fina trädkramar-Stina, I hear you. Och håller med. Lite. Nu har ju min madame lite särskilda orsaker till att hon vill förändra sitt yttre så därför lägger jag mig inte i. Dock kommer det bli annorlunda med den yngre damen i hushållet…=)

   1. För att förtydliga så menade jag kommentarerna ovan mest. Din dotter får göra allt hon vill, det har bara hon med att göra och det är helt hennes beslut. 🙂

    1. För min del kan jag inte förstå varför det ena behöver utesluta det andra. Jag är den första att uppmärksamma människor, både kvinnor och män, för inre skönhet och personliga kvaliteter, men det utesluter inte att jag också kan uppskatta något eller någon för sin yttre skönhet, ovasett om det är en blomma, ett hus eller som i det här fallet en kvinna. Att inte fokusera på ytan är inte detsamma som att nonchalera ytan, det går att uppskatta både insida och utsida samtidigt.
     Charlotta

     1. Tänker du även på att förmedlandet av din åsikt inte alltid har den effekt du tror eller önskar? Tänker du på att det snarare kan förstärka ett negativt fokus, ett destruktivt beteende och ett externt förhållningssätt till sig själv? (nu pratar jag generellt, Mona, inte om din dotter). Kommentarer om hur snygg man är (eller gjort sig) blir för det första oftast en bedömning av hur väl en person uppfyllt samhällsnormen för utseende och dessutom en förstärkning av ett beteende som ofta i grunden utgår från synen på sig själv som otillräcklig och i behov av korrigering/ tillfixning. Tänk vad skönt om vi kunde slippa vara så medvetna om utseende och om vi kvinnor kunde få slippa den manliga blicken som mått på duglighet.

      Av princip så ger jag sällan komplimanger för det yttre. Jag antar och hoppas att folk ser ut som de gör för att de själva vill det och tänker inte låta min åsikt styra dem åt ena eller andra hållet. Jag skulle aldrig kommentera någon negativt, när de bara försöker uppfylla samhällskraven, det vore att dubbelbestraffa. Självklart är jag medveten om att en utebliven komplimang av vissa kan uppfattas som negativ kritik, men jag vill inte vara en del av den typen av socialt spel, vilket mina nära och kära vet. (Eller ja, en del av dem börjar åtminstone fatta, efter att ha surat ett par år.)

     2. Jag kan garantera dig att jag tänker på alla de aspekter som du radar upp, och en del till innan jag säger varken det ena eller det andra, och min kommentar om Monas dotter hade inte det minsta att göra med vare sig lösögonfransar, nya ögonbryn, snygga kläder, fräcka smycken, långt vackert hår eller något annat stylat attribut. Vad tänker du själv på innan du bestämmer dig för att kritisera någon som du inte känner, som gör ett uttalande som du inte vet vad det grundas på?
      Charlotta

 4. Oj vad lika varandra Ni är, herregud en kopia av Dig! Fina båda två! Men känner trots allt en tveksamhet, men det löser sig vid en titt IRL (plus att jag inte har råd haha). Läser även Din kompis Mirkas blogg bland (verkligen inte varje dag, just saying…) o hennes ögonbryn ser helt enkelt inte bra ut (i alla fall på kort). Men dina o Din dotters ser ju fina ut!

 5. Jag tycker att det generellt är så otroligt mycket fokus på utseende i samhället, samtidigt som man hela tiden inte verkar hinna med att ens sminka sig på dagarna (har läst det på flera olika ställen). Det ska lyftas, fyllas i, tatuera in smink, sättas i löshår, lösnaglar, lösögonfransar, tänder ska blekas. Inte mycket som är naturligt längre. Och jag undrar varför så många inte kan vara nöjda med sig själva som de är längre. Och det är skrämmande när man hör vad människor inte har tid med längre. Det känns som att världen bara snurrar fortare och fortare och snart hinner ingen se något runt omkring sig för alla har fullt upp med att hålla sig kvar.

 6. Sorry att jag inte svarade på Ditt mail. Men jag SKA INTE engagera mig etc etc, bla bla bla. Hoppas Du fattar… Har varit längst ner om man säger så. All lycka till Er, som orkar kämpa som egenföretagare, de som inte varit där fattar inte, så mycket har jag lärt mig. Kram, kram o all framgång till Er! Bästa bloggen (o jag läser massor), lyckopiller!

 7. Varje gång man får se en bild på din apsnygga dotter blir jag så sugen på att få se en bild på dig när du var i hennes ålder. Prettyyy pleeaseee? 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..