Analys på det tack

Inatt åkte jag tunnelbana genom Polens alla förorter och sweet Lord så många det var. Vi stannade till på en station och gick hem till en familj för att äta en typiskt polsk middag. Jag hade svarta nylonstrumpbyxor på mig (det har jag a l d r i g) och upptäckte att stortån tittade ut. Försökte dölja det med att vika tån inåt när jag gick. Kan säga att det gjore aningen ont.

 

Plötsligt var det dags att åka med tåget tillbaka för att hinna med planet. Vi, (vet inte vilka ”vi” var mer än ett gäng killar och tjejer i olika åldrar, varav en av dom var Sus, en gammal bloggläsare) sprang upp på perrongen och kastade oss in i olika vagnar. Eftersom jag sprang långsammast av alla hamnade jag i sista vagnen. Tåget körde och körde och jag hade panik. Visste inte var jag skulle kliva av. Vid varje tågstation bytte jag vagn för att komma till den första där alla kompisar var. Väl där upptäckte jag att ingen av mina vänner fanns i vagnen. Alla passagerare stod dessutom upp för på varje säte låg en ugnsplåt med kakor.

 

45 minuter passerade och jag hade råpanik. Planet skulle snart lyfta och jag visste inte var jag skulle kliva av. Ingen av människorna i vagnen pratade engelska. Efter en dryg timme stannar tåget vid ändstationen och jag kliver av. Går ut från stationen och är plötsligt på ett stort torg, liknande Sergels Torg. Där står mina vänner och väntar. Jag kutar dit och är skitsur. Tån värker fortfarande eftersom jag glömt att ”vika” ut den i normalläge. Vi går över torget och blir omringade av polska huliganer som rånar oss. Jag knölar in mina ringar och min klocka i Fiffi (!) så när rånarna kommer fram till mig finns inget att sno, mer än mina Burberry-glasögon.

 

De släpper förbi oss och vi springer som dårar ned till en hamn. Där ligger ett jättestort amerikanskt hangarfartyg. Vi hoppar på och jag är fascinerad av att det inte är grått utan helt vitt. Jättekonstig färg på ett krigsfartyg. Vi kommer återigen ifrån varandra och jag tillbringar en timme med att leta efter dom. Hittar alla runt en lägereld i ena änden av fartyget. Det skaver sa*an i Fiffi och jag minns plötsligt att jag har mina värdesaker uppstoppade där.

 

Jag är irriterad över att fartyget åker så långsamt. Vi har ju ett flyg att passa. Plötsligt ser jag några välbekanta byggnader långt bort i fjärran. En av dom känner jag igen, Mandarin Oriental i Bangkok. Ett hotell jag tidigare bott på. Fartyget har inte tid att lägga till i hamnen utan vi ombeds att hoppa från relingen. I nästa sekund sitter vi dyngblöta i taxibilar och skriker till chauffören att han ska ”hurry up” till flygplatsen. Väl där springer vi i konstiga labyrintgångar. Kommer till slut in i flygplanet, som är stort som ett as. Jag vet att jag ska sitta på plats 27B och letar men min plats finns inte. Flygvärdinnorna ber mig att gå av planet men jag hänvisar till min giltiga biljett där det står 27B. Får till svar att man just på denna flight har strukit 27B, så platsen finns inte.

 

Där vaknar jag. Inte särskilt utsövd.

 

Jag undrar vad en drömtydare har att säga om saken. Just wonder.

 1. Du ska ju ut och resa snart…. Lite resfeber kanske? ?
  Hoppas bara du slipper gömma saker i fiffi ?

 2. Kära Mona! Denna dröm betyder att du är sjuk och då menar jag jättesjuk. Lägg dig inatt med fångdräkt och be mannen knyta händerna på ryggen, ??? hoppas du får en bättre natt inatt ?

 3. När jag är stressad drömmer jag alltid samma typ av dröm: Jag ska ut och resa, men blir aldrig klar med packningen. Jag packar och packar, det kommer alltid andra saker i vägen saker som jag tydligen måste göra innan jag packar klart. Dessutom kommer alla möjliga och vill ha hjälp med diverse oviktiga saker, typ min svåger som vill ha hjälp med att klippa tånaglarna – självklart säger jag, skippar packningen och klipper naglar för glatta livet – fast jag är superstresssad och irriterad över att han frågar just nu. (Inte irriterad över ATT han frågar, för det är tydligen inte konstigt!!)
  Sen vaknar jag alltid stressad och irritetad när jag är på väg till Arlanda, så jag får aldrig veta om jag hinner med planet eller inte!?!
  Så min tanke är: frun kanske är lite stressad just nu?!?
  (No shit, Sherlock!)
  🙂

 4. Det framgår iallafall vad som är värdefullt för dig och vilket ställe du tycker är säkrast att förvara dina dyrgripar! ?

 5. Gud vad konstigt – för jag har sovit så oroligt i natt. Gick upp och skulle ringa lite samtal – klockan 03:21, fick för mig att jag ställt klockan då………sedan ångest hela natten i olika drömmar – och ingen fullmåne.

 6. Jag läste någonstans att det är ett ämne som påminner om lsd som frigörs när man sover, det kan ju förklara en del …
  Själv drömde jag i natt att en gammal kompis satt upp en pjäs om inkontinens

 7. MIn analys är att fröken Mona behöver vila och ingen telefonterror från maken på en månad. Helt enkelt semester 🙂

 8. En seriös drömtydare skulle ge dig några hållpunkter att utgå från och sedan låta dig associera fritt kring de detaljer och sammanhang som dykt upp i drömmen. Speciellt fokus på brytpunkter/ övergångar mellan olika sekvenser.

  Jag tycker kopplingarna
  rånare/ upplevt hot
  fiffi/ mödraskap/ vilja att skydda
  värdesaker/ barn
  är rätt givna, men det är ju inte jag som ska associera och skapa sammanhang här, utan du. 😉

 9. Jag brukar tänka att mina drömmar rensar ur mig en massa stress och gör min hjärna lugnare efter en sån där drömnatt ( ofta!) Så nu är du lugn och fin …!!

 10. Tycker det låter som ditt förra inläggs rubrik ”Geggamoja i pallet”. Stress, stress och lite till stress kan få en att snurra rundor som du just nu gör. Dessutom trasigt revben. Önskar verkinnerligen att du får lite lugn och ro i din kropp och själ! Tack för tipset om gömställen – har aldrig tänkt på det tidigare:-).

 11. En gemensam nämnare med en tidigare dröm är att du åker tunnelbana, konstigt med tanke på att du aldrig gör det i ”vaket” tillstånd.
  Du får googla drömtydning 🙂

 12. Haha! Du stressar ju runt ( i drömmen och verkligheten) och rädd att missa något hela tiden? Låter som om du är rädd för/har tappat kontrollen? Bara spånar…. 😉

 13. Drömmen betyder att du ska komma och hälsa på mig i Warszawa så att du kan få ett bättre intryck IRL!!! (kan även bjuda på en typiskt polsk middag, om du vill).

 14. Själv drömde jag om Kronprinsessan Victoria i natt. Var på nåt mingel nånstans och plötsligt stod jag framför henne. Tänkte att det här är ju en once in a lifetime moment så jag sa hej och plötsligt var det som om vi redan kände varann men ändå inte. Lite artighetsfraser typ hur är läget sen såg hon nån (viktigare?) och pinnade iväg. Där stod jag och tyckte det var pinsamt…
  Senare i drömmen (annan dröm?) så sitter vi vid ett bord med min mamma och några andra. Jag upplever Victoria som lite kylig och distanserande och tänker att fy va trist men blir iaf eld och lågor (visar dock inget utåt) när min mamma börjar presentera alla runt bordet för Victoria. Men precis när hon kommer till mig så händer något så hon måste avbryta. Den besvikelsen!

 15. Mona, du är yberstressad! Det liknar drömmar som jag har när jag är på det viset. Men jag ska krypa genom hål som jag får pressa mig igenom och jag kommer aldrig fram till målet. Lugna ner dig för satan! Lätt att säga, jag försöker själv. Men nästan samma dröm kommer tillbaka.

 16. Drömmen har inget med stress att göra. Det handlar snarare om att du håller på att ta dig framåt i livet efter en jobbig tid. Att du inte hittar dina vänner betyder att du ska göra dig av med vänner du inte behöver (det har du väl redan gjort) eller så finns det fler som måste rensas bort.

 17. Tycker att den biten om dina vänner var målande iaf. De finns där i slutändan, även om du har det stökigt och känner att du tappar bort dem liksom. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..