Hur man stöttar världsekonomin en smula

Jag är hemma och vilar med mitt inte så hela revben. Kan ju inte påstå att det är tråkigt när man har internet. Hej och hå vad man har tid att surfa runt.

 

… och inte blir det sämre av att man har tid att åka och hämta lite *host*host* paket som man har beställt. Först ut igår var en stor låda från Ellos. Kan meddela att det går skitbra att bära tunga paket med vänster arm, om det handlar om att hämta grejer man har beställt, hehe.

IMG_4608
Jag har använt samma kastrullmärke i hundra år och senast jag bytte var ungefär när vänstertrafiken övergick till högertrafik. Nästan i alla fall. Dags för nytt har det varit länge med andra ord.
IMG_4610
Passade på att köpa en knivslip också. Har aldrig provat det. Har ni erfarenhet av den här så hojta till.

 

Nästa paket var superroligt att öppna. För ett tag sedan letade jag lösögonfransar till talibanen och alla hennes tävlingsdansarkompisar på Kindahls. Halkade in på Depend Cosmetic. Hade ingen aning om att de har andra produkter än nagellack. Noterar att just deras lack tillverkas här i Sverige, och inte i Kina som allt annat. Me like a lot.

 

Får en snilleblixt och sätter på mig tiggarhatten. Jag jagar ju grejer att ta med mig till barnen i Nicaragua (åker den 24 mars) och drog iväg ett mail och frågade om jag möjligen kunde få lite nagellack med mig. Inga problem, och igår kom lådan. 

IMG_4614
Kan ju säga att ett gäng flickor i vardera världsdel kommer bli överlyckliga. 
IMG_4612
Sjukt tacksam för att Depend vill hjälpa oss på Optiker Utan Gränser. Många av de fattiga barn vi kommer träffa har mest troligt aldrig sett ett nagellack så i de få pauser vi har kommer jag måla naglarna på en del så att de får se hur fina de blir.

 

Men, den som spar han har. Ett paket kvar. Eller rättare sagt två. Ujujuj, s o m jag har längtat. För några veckor sedan beställde jag smycken av IOAKU By Fanny Ek. Hon har haft shitloads att göra på flera mässor men hörde av sig i veckan och sa att mitt paket nu var på väg och igår kom det. 

IMG_4615

Jag och smycken är lite speciellt. Ungefär som jag och min diskbänk (för er som hängt här ett tag). Det är liksom magiskt. Vore det inte för att klockan var för tidigt hade jag tagit fram ett glas bubbel och andäktigt öppnat varje paket.

 

Kolla.Som ett Memory-spel. Väry much bättre än sex. Trust me. 

IMG_4616
Jag öppnar ask för ask och det var ju tur att det bara var Nisse hemma för jag lät nog lite konstig. ”Ahhh” …”Åhh”…
IMG_4617
Maken kommer slå ihjäl mig. Dom här har jag köpt alldeles privat och jag hör redan hur han ”menherregudduharjuförfanenheljävlaaffärdäruppe!

 

Japp, det har jag. Och det gör mig lycklig. Shoot me for that liksom. 

IMG_4636
Jag har ett par sådana här ringar sedan tidigare och t r o mig när jag säger att jag får SÅ många komplimanger för dom! …och så skiter vi i att jag är i kraftigt behov av manikyr …
IMG_4621
Ujuj, älska …
IMG_4638
Och halsband …
IMG_4631
Kanske bra om man har ett halsband på sig i taget …
IMG_4630
Jag gillar ju statement-halsband, och det kan man ju säga att det här är …
IMG_4625
Hmm, jag måste nog ha rätt kläder på mig för att det ska se bra ut. 
IMG_4623
IMG_4622
Jefla skitbilder men stenarna är Swarovski så därför är lystern i alla smycken helt fantastisk. 
IMG_4639

Kan inte priserna i huvudet (bortsett från Meteor-ringarna högst upp, de kostar 499 kr, och den gula längst ned kostar 299 kr) men alla smycken finns på vår hemsida, HÄR!

 

Jag tänker att jag ska höra av mig till Fanny idag och fråga om jag kan ha en tävling här inne under helgen. Kan det vara något?

 

Idag fredag. Idag kommer några tusen plåttuppar från Indien. Jag är hemma.

 

Oj så tråkigt att jag inte kan vara med och lasta ur containern …

 1. Du fuskar, igen, ta det lugnt människa!
  Du kanske skulle köpa en ordentlig korsett (som våra mammor hade förr i tiden, borde vara ett bra stöd för revbenen, nåt annat kan jag inte uttala mig om, fniss!

  Och för detta utmärkta tips får jag ett halsband med blå sten, whohohiho

 2. Jag har kastrullerna. Gillar dem massa. Jätte bra och smidiga! Tack för en bra blogg. Ta hand om dig. Både fysiskt och psykiskt. Kram

  1. Tack snälla du! Ja, visst är dom bra. Har en större variant också men stör mig på att det är två handtag på den. Vill bara ha ett…Mvh Världsliga problem.

 3. MENAR du att det är smycken till bara DIG ?????
  Du skojar va ??????
  Eller är jag helt dum i huvet som inte förstår ?
  Hälsningar Skåneland.

    1. Haha, problemet är att det här betalas mot faktura. Det är nackdelen när man handlar av kompisar i grossistbranschen; det går aldrig att använda kort, bara faktura!

   1. ……………och imorgon öppnar Agda´s och jag tänker på dig varje gång jag cyklar förbi där.
    Puss, puss.
    Hälsningar Skåneland. Och en INTE-SHOP-O-HOLIC

 4. Apropå grytorna: Är inte ”non-stick” bara ett mer säljande ord för ”plast som mjuknar av värme och släpper gifter till maten”? Eller har marknaden uppdaterat och skärpt sig? Köp lätt-gjutjärn från Ronneby bruk istället, garanterat giftfritt.

  Och apropå tävlingen: Vad ska vi räkna på den här gången? 😉 Ett förslag är att vi kan räkna ut vad alltihop skulle kostat i handeln och sedan på vad en sådan insättning på ett pensionskonto hade givit för utdelning när tant går i pension? Nä då, skämt åsido. En del grejer var riktigt snygga.

  1. Alltså, d e t hoppas jag verkligen att marknaden har gjort. Har gjutjärn också men jag har några inneboende som inte vet hur man diskar dom på rätt sätt så det är inget alternativ i den här familjen..

   ..och en tävling innehållande matematik lär a l d r i g hända igen, haha!

   1. Hojta om du vill göra dig av med gjutjärnsprylarna. Vi sköter inte våra gjutjärn exemplariskt heller, men långt hellre lite skrubb än plasterna i non-stick. Det finns så mycket skit i (när-)/miljön redan, så jag tycker det känns viktigt att försöka göra det som går.

    1. Jag använder dom eftersom jag egentligen föredrar gjutjärn framför annat. Dock måste jag gömma undan dom (ställa längst in) när jag inte är hemma eftersom de andra två mupparna förstör dom.

 5. Inte dåligt att du kunde släpa hem kartongen med kastruller, men det var en större bedrift att du dessutom lyckades få hem lådan med de guldiga och blåa LP-skivorna??

 6. Krya på dig Mona! Kikar in dagligen. Tycker du är knasig med shoppingen (måste nog hålla med maken där, sorry) men älskar din blogg. Kram.

 7. Tänker…Regeringen/Riksbanken blir glada över din shopping – därför minusränta! Bra – håll igång Sveriges ekonomi.
  Men blir nog inte glada över ditt pensionspar – det finns en anledning till att avdragsrätten försvann.
  Sparande av pengar överhuvudtaget verkar ju missgynnas (minusränta igen), så grattis för en fin insats
  (kram)

 8. Hej!
  jag är lite nyfiken vad du fick för svar när du mailade din städfirma om ditt klagomål.
  är du annars alltid nöjd?
  vad är timpriset för städ?

 9. Smycken är sjukt snygga, fast kvalitén på det märket är inte på topp tyvärr. Både jag och svägerskan har varsin av ringen med den avlånga stenen men där stenen släppt efter kort tid…

   1. Absolut, reklamerade till butiken där vi köpt dem utan problem. Då kanske vi bara hade oflyt när båda lossnade. Snygga är de iaf!
    Ha en fin kväll:-)

 10. Hej Mona!

  Jag brukar aldrig kommentera men nu måste jag skriva ner några rader.
  Jag följde länken till webshopen med smyckena och tittade lite på priserna på allt, och insåg att dina varor därifrån minst måste ha kostat 10 000kr?
  En liten tanke då är ju att du kunde avsatt de till pensionen istället?
  Jag menar verkligen inget illa med min kommentar, men med tanke på debatten om kreditkortsinlägget så slog det mig när jag såg din shopping att den summan på ett köp är lika mycket som jag pensionssparar på ett år (12 000).
  Sedan är jag helt med på att shoppingen kan vara en slags terapi, men jag ville ändå ta upp jämförelsen. Hoppas att du inte tar illa upp nu, det var inte meningen.

  Annars tack för en underhållande blogg som blandar humor med allvar på ett i mitt tycke perfekt sätt!

 11. Det brukar väl vara åldersgräns för att få bära smycken. Jag säger det till min dotter iaf.

  På de där du hamstrat måste den vara typ 80?

 12. Ja, asså en tävling hade ju inte gjort ont, men med min otur så lär jag ju inte vinna ändå… *kännermigenaningensbitteridag*

 13. Men! Jag vill ju ha en star ring i smaragdgrönt, som på bilden. Den finns inte på hemsidan? Får man verkligen göra så? Va va va?:-)
  Ha en härlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..