Ensamstående med barn under 9?

…. som gillar att se på film?

 

Jag har fått tillgång till en grej som jag tror att jag kan överlåta till någon annan och som jag vill ge till någon som kanske måste prioritera bort saker här i livet.

 

Någon som vill ha?

 

 1. Ja jag å mina två barn på 4 och 8 gillar att se på film men vi kan snart de dvdfilmer vi har utantill. Så sålänge det inte är att streama film är vi intresserade. (har inte mer internet än det som ingår i mobil abonnemanget så därför kan vi inte streama film.)

 2. Åh, min älskade kusin! Hon satt i tisdags i rättegång mot sin våldsamma exman och har sedan september ensam vårdnad om flickan på 9 och pojken på 5 år. Jobbar heltid och kämpar arslet av sig rent ut sagt för att få vardagen att gå ihop som ensamstående förälder.
  Hon om någon (samt hennes underbara ungar) förtjänar lite roligheter i livet.

   1. Tycker också att ”kusinen” ska få det.
    Kan knappt tänka mig in i en sån situation.
    Själv lyckligt gift i 46 år med tre underbara, efterlängtade barn,
    som det gått bra för här i livet.
    Hälsningar Skåneland.

 3. Är i vårdnadstvist och bodelningstvist där mitt X vägrar köpa ut mig eller sälja vår gemensamma lgh, så jag bor alldeles för dyrt i andrahand i sthlm och stressa sönder mig själv att allt ska gå runt varje månad, allt på grund av att mitt X än försöker kontrollera mig genom hot och vägra samarbete på alla plan. Samtidigt som jag ska jobba heltid och hämta lämna på förskolan varje dag och vara en glad supermorsa. Lite lyx i vardagen skulle lätta upp mitt humör.

 4. Jag har en vän som har två barn med samma man. Hon blev lämnad när hon var gravid i vecka 19 med yngste sonen. *poff* bara så hade mannen beslutat sig för att dra. Han underlättar inte direkt livet för henne nu och det skulle vara roligt att kanske kunna muntra upp henne lite iaf.

 5. Jag skulle så gärna vilja kunna ge mina barn på 5 och 7 år någonting roligt! Är ensamstående med mina barn efter ett väldigt våldsamt äktenskap med min ex man! Jobbade och slet som ett djur inom vården för att allt skulle gå ihop, men en dag gick jag in i väggen. Jag tyckte det var svårt att få ihop ekonomin tidigare men sen jag vart sjukskriven så jag varit tvungen att vända på varje krona! Skulle så gärna vilja kunna skämma bort mina barn med något, efter det helvete vi gått igenom alla tre efter pga deras far.

 6. Ensamstående med två på 3 resp. 1,5 år. Skulle väldigt gärna uppskatta detta så vi kan få en trevlig stund och en paus från trotsåldern ?

 7. *Räcker upp handen*. Jag är ensamstående med en 4- och en 7-åring. Har ingen tårdrypande historia att bjuda på, bara ”vanligt jobbigt” liv, eller vad man nu ska kalla det. Jag och barnen har tak över huvudet, sängar att sova i och äter oss mätta varje dag. Mer än så behöver man egentligen inte. Men ibland är det klart kämpigare än annars. Har varit sjukskriven ett tag och det märktes på kontot vill jag lova! Sjukpenning på lite drygt 2000 kr ska tydligen täcka den här månadens kostnader… Med bostadsbidrag och några konserver i skåpet löser det sig såklart, men det blir på håret. Vore skoj med lite lyx till barnen!

 8. Ensamstående på 100 % till en 8-årig tjej. Är inneliggande på Neurokirurgen just nu efter att ha genomgått en stor operation av ryggtumör i tisdags. Har inga anhöriga så dottern måste bo hos en familj som socialen har utsett. Hon var här idag för första gången sedan operationen. Hon grät mest hela tiden och frågade om hon kunde få stanna här och ligga bredvid mig. Eller så kunde jag komma hem, eftersom jag kunde stå på benen med hjälp av rullator. Har det ganska kämpigt och tufft just nu och skulle bli så glad om vi kunde få göra något tillsammans när jag kommer hem från sjukhuset och efterföljande rehabilitering.

  1. Kerstin, först: beklagar verkligen det du går igenom och jag tycker det är hemskt att hon måste vara hos en okänd familj. Men du, jag vill att du går in på CancerReabFondens hemsida och ansöker om att få gå på rehab MED din dotter. Gör det omgående!

 9. Hej Mona!

  Jag är en ensamstående mamma till två fina töser på 6 och 8 som älskar att koll film. Det är vår mysstund i soffan när allt annat är tufft runt om.

 10. Vet du Mona, du borde starta en egen välgörenhet så skulle vi bloggare kunna donera och du skänker små summor dit de behövs i vardagen!

 11. Med 360 kr kvar på kontot när räkningarna är betalda är det svårt att prioritera biobesök m sonen. Så en filmupplevelse skulle vara tillsammans med killarna skulle sitta bra!!

 12. Jag önskar jag vore miljonär så skulle jag vilja hjälpa alla kvinnor som sliter med sina barn, De är så värda allt!! Blir ledsen då man läser kommentarerna, livet skulle inte vara så…..

 13. Vill tipsa om Giving People, en hjälporganisation som kan hjälpa och man kan hjälpa till genom.
  http://www.givingpeople.se/
  Giving people finns bl a på FB där går de ut med ”efterlysningar” och man kan anmäla sig att hjälpa till genom att handla en matkasse och åka över till familjen som är i behov. Man kan också skänka pengar, presentkort, biocheckar mm.
  Vill slå ett slag för denna hjälporganisation då den är liten och drivs helt ideellt!

  1. Jag instämmer, en fantastisk organisation som drivs och finansieras helt ideellt av människor som vill hjälpa. Man kan handla en extra matkasse och köra hem till någon med, skicka presentkort, eller helt enkelt skänka pengar till organisationen om man föredrar det. De gör ett otroligt jobb.
   Charlotta

 14. Mona, du får nog dra lott om biljetterna, usch hur en del har det!
  Idag (och resten av året) skall jag vara extra tacksam för det jag har! Kram till er som kämpar varje dag <3

 15. F*n, du har det största hjärtat! Nu är mina barn, alla utom minstingen vuxna och myndiga. Jag har länge varit ensamstående med sjukersättning, inga pengar till bio eller liknande. Ett tips till dom som sitter i geggan, knappt pengar till mat, hyra och el, Kolla med svenska kyrkan eller frälsningsarmen, jag har fått presentkort därifrån några gånger under åren och det har varit så välbehövt. En räddare i nöden, presentkort på coop ellerica på 300 kr!

 16. Hej, jag är också aspirant om erbjudandet kvarstår. Har prioriterat bort det mesta den sista tiden känner jag. Har bestämt att 2016 skall jag prioritera mig själv igen. Har börjat med att titta mig i helkroppsspegeln därhemma. Jobbigt, men nyttigt. Nu är jag på gång!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..