Knäckepizza

Alltså. 1-3 gånger i veckan får jag erbjudanden från olika företag. Erbjudanden om att blogga om produkter eller tjänster. Jag säger nej till 98%. Dels för att det är grejer jag inte kan stå för men också för att de inte alltid passar in.

 

Alla annonser här på sidan samt en del av samarbetsinläggen kommer via Tailsweep. De sköter i stort sett alla stora bloggar i Sverige. Eller ja, de har små också, men vi som är lyckliga att ha lite större bloggar ligger på en annan avdelning hos dom. Efter lång tids samarbete känner dom mig rätt väl och vet vad jag har för moral och vad som passar mig.

 

Härom veckan fick jag en förfrågan från dom om jag ville göra ett samarbete med Leksands Knäcke. Tänker först att det är självklart eftersom jag nästan alltid bara äter knäckebröd. Och bara den här sorten:

Leksands_forpackning_390x245px_10

Sen läste jag vidare: de lanserar nu en knäckepizza. 

 

???

 

Ähum. Undrar lite försiktigt om mina kompisar på Tailsweep har rökt något olagligt. Knäckepizza. What the fuck, liksom. Undviker gärna pizza och hamburgare eftersom min gastric bypass-opererade mage inte klarar av så mycket fett som det är i det.

 

Jag får hem ett gäng eftersom de vet att jag alltid måste prova allt först, innan jag säger bra eller anus. De fick mig dessutom att lova att hela familjen skulle prova samtidigt.

 

I tisdags dansade talibanen. Det är värsta träningsdagen i veckan för henne då det är långpannedagar: hon äter middag på dansskolan mellan danspassen. Maken var på jobbet. As usual. Jag var hungrig. Kunde liksom inte hålla mig. Hade så bråttom att fixa i ordning pizzan att jag glömde fota Taco-smaken framifrån. Den till vänster. 

IMG_4565
Jag valde soltorkad tomat. In i ugnen på 200 grader i 10 minuter.

 

Okej. Jag skojar inte. Den kanske inte ser så god ut men sweet Lord så gott det var! På riktigt. 

IMG_4567
Jag kan villigt erkänna att jag var säker på att den skulle vara torr, men icke. Det enda jag skulle kunna klaga på var att man med fördel kan krydda lite extra med valfri krydda. Och att man måste äta två om man är en man, eller jefligt hungrig.

 

Åkte iväg till dansskolan för att hämta talibanen. Samtidigt har maken hunnit komma hem och ringer.

 

”Var är middagen?” 

 

”Du får ta en knäckepizza i frysen. Fick hem från Tailsweep idag och vi ska prova och se om det är värt att blogga om.”

 

”Vadå, ska jag äta KNÄCKEBRÖDSPIZZA?!” (Han äter inte ens knäckebröd eftersom han hävdar att man inte blir mätt av det. Pucko)

 

”Ja, eller så får du laga egen mat.” sa jag och lade på.

 

Kommer hem en timme senare.

 

”Jag åt Tacon, den var ju skitgod!”

 

Jag kan LÄTT rekommendera det här. Enkelt och klart mycket nyttigare än en vanlig pizza. Ser dessutom på deras hemsida att man kan göra MASSOR av egna smaker på pizzor.

 

In HÄR och kolla!

 1. Superlätt att göra egen knäckepizza. Gjorde det i somras och hade på typ tomatsås, mozzarella, ost och salami och skinka. Very gott!

 2. Babe, du menar att man kan köpa färdiga knäckepizzor?
  Älskar Falurågrut i alla former???
  Jag måste testa?❤️? Eller måste man mecka ihop sin egen?
  Frisk nu & då rullade jag ut en flaska ur kylen, Dompa på halvtom mage???
  Nu e jag shoppingsugen ❤️

  Din Darloooooo❤️?❤️

  1. Haha, du är störd. Ja, det är färdiga pizzor, tre olika smaker. Har bara testat den ena ännu men ska på’t igen. På hemsidan har folk skickat in tips på vad man kan ha på, på sina egna. Sjukt goda recept!

   1. Ehh, vad menar du? Här är ingen fråga obekväm såvida man inte är otrevlig i sin frågeställning. Gudskelov så har jag inga puckon här inne. Inte än i alla fall. Den är nyttigare för att brödet är nyttigare än vanlig pizzadeg. Det är fullkorn i det här. Sen gillar jag att skinkan är 100% svensk. Den är inte lika flottig som vanlig pizza. Eftersom jag är gastricopererad märker jag snabbare än du när saker och ting är föör fett. Får ont i magen direkt och det fick jag inte nu.

    1. När alla andra kommentarer besvaras så undrar man ju
     Som LCHF:are är fett inget jag bekymrar mig över, och det går hittills inte att hitta en näringsanalys på Knäckepizza på Leksands Knäckebröds hemsida (men du kanske har en?)
     Så att hävda ”nyttigare” utan vidare argument känns underligt i min värld.

   1. Skrev upp kycklingpinnarna direkt när du skrev om dom, plus den vita såsen = här skulle testas nåt nytt! Men tji fick jag, i mina två närmsta butiker så hade de ”ingen aaaaaning” om vad jag snackade om (”fiskpinnar, menar du?”). Man får nog avvakta lite så de hinner komma ut till butikerna. I helgen ska jag kolla om kvantum i Kungens kurva har dom, de är ju större så där är väl chansen större att de fått in dom.

    1. Jag vet, de är skitsvåra att få tag på. Finns på CityGross … om du har någon i närheten. Eller så ringer du Kronfågel och frågar vilka butiker de sålt till där du bor.

 3. Vill bara säga att jag är en stor fan av dig. Du jobbar och sliter så jag blir trött av att bara läsa dig. Hade jag haft ett knäckt revben så hade jag legat i sängen och varit överjäflig mot resten av familjen. Tänk döende dandyn på riktigt. Jag hör till den sorten som går in här och läser och aldrig handlar. Jag gör det mesta själv hemma och skulle aldrig köpa halvfabrikat eller komma på ens tanken att smörja kroppen med brunsmörja. M.a.o. Jag är raka motsatsen till ditt Universum. Det är därför jag älskar dig. Man ska läsa och förstå andra och acceptera allas olikheter. Jag är den stilla skogsvandraren som inte kommer lämna några stora spår efter mig. En riktig skogsmulle som tycker att storstaden bara är dyr och luktar apa. Därför följer jag dig slaviskt. Du är min oas i den grå vardagen. Tänk på det när dina jobbiga stunder kommer. Du är en riktig livsnjutare och nöjesmaskin. Detta mattips tar jag dock till mig på egetbakat knäckebröd. Nej jag är inte Kalleredig. Jag är en rätt trött förtidspensionerad böna som gillar att stå i köket och har tid med det också. Var rädd om dig där ute och jobba dig inte sönder och samman. Kram

   1. Måste hålla med om att Biggans kommentar är underbar – du sätter verkligen ord på mycket som jag också tänker, på ett helt lysande sätt!

 4. Mona förlåt men jag är bara nyfiken… Var är middagen, är det en vanlig kommentar från din make?
  Är du en curlinghustru?
  Han är väl 40+ och kan laga mat själv eller?
  Förlåt men med knäckt revben när man blivit ordinerad vila av läkare borde man inte få såna kommentarer av sin man. Återigen Förlåt att jag la näsan i blöt.

  1. Jag är en jättecurlinghustru när det kommer till mat…och endast mat. Han jobbar 7 dagar i veckan, kommer sällan, sällan, hem före 20.00 och då är min del i det hela att jag alltid har maten färdig åt honom. =)

 5. Nej nej nej … Pizza är pizza och knäckebröd är INTE pizza. Här hos oss i Italien är pizzan HELIG -DETDÄRÄRINTEPIZZA! Uj uj – tänk om italienarna visste om detta! ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..