Min hjärnaktivitet just nu

Vaknade med huvudvärken from hell igår och maken lät mig vara hemma och ta det lugnt.

hippocampus-memory-jhm-video

 

Hade ett inplanerat mötessamtal via telefon som jag vara nära att avboka, men ringde ändå och jösses vad glad jag blev över att jag gjorde det. Pratade med en kvinna jag ska göra business med. Jag är en ”relationsmänniska” och gör jag några jobbsamarbeten m å s t e jag, dels tycka om produkten vi säljer, så klart, men minst lika viktigt är att jag måste gilla avsändaren so to speak. Nu pratar jag om grejer vi säljer till privatpersoner och som jag kommer göra reklam för i bloggen.

 

Jag måste prata om en sak. När man tittar på inredningssajter så är det SAMMA jädra prylar som säljs överallt. Alla ska ha Klongvaser, ananaskålar, Tom Dixon-ljuslyktor och så vidare. Så även jag eftersom jag dras med i samma inredningshysteri som alla andra. Även om det är supersnygga grejer är jag sjukt trött på det om jag ska vara ärlig. Alla inredningsbloggare har EXAKT likadana produkter. A l l a. Svenskt Tenn står naturligtvis högst i kurs. Man vet fan inte vem man är hemma hos när man surfar runt.

 

Därför är det kul om man lyckas hitta något som ingen annan har. Eller åtminstone som få andra har. Jag gillar småföretagarandan. Vi som inte tillhör drakarna och som kanske kan hitta en produkt som inte ”alla andra har”, även om det är trevligt för kassakistan om hela jädra världen köper det. Vi har vårt smide, som inga andra har. Och så mina tuppar som jag är ensam om. Halleluja.

 

Hur som. Jag ska äta middag med en böna den 10 mars. Hon har ett litet företag inom textil. Lidby Living. Hon råkar vara en av Pons-Carmens nära vänner och Carmen har velat sammanföra oss i över ett år men jag har inte haft tid. Nu är det dags. Sjukt snygga produkter som inte hela Sverige har. Plus att hon ska ta in en helt ny linje. Älskar sånt.

 

Jag kom av mig. Skulle ju prata om att livet suger just nu. Igår var jag nära mord på en vårdcentral här. Min äldsta dotter blev jefligt illa bemött och jag åkte dit för att tjalla till verksamhetschefen. Det hela var mycket dåligt skött och hade jag inte fått den respons jag fick av chefen så hade jag LexMaria-anmält dom och ringt Aftonbladet. Dottern klarar sig alltid men om andra, yngre tjejer, kommit i samma ärende så hade det kunnat fördärva dom. Jag är en jefla ragata när jag blir förbannad så jag kan säga att på vägen dit var jag så förbannad att behån höll på att sprängas. Chefen tog till sig vad jag sa och ärendet är under utredning. Fifan, vissa ska inte släppas ut som läkare. Alla borde få genomgå en psykologi-test. En dag längre fram ska jag berätta om vad som försiggår i mitt liv, men det går inte just nu.

 

Hur som. Gårdagen blev helt förstörd av det och luften gick ur mig totalt. Detta i kombo med malande huvudvärk och ett brutet revben gjorde knappast att man var på topp.

 

Tills jag kom till dansskolan för att hämta talibanen och det stod en påse där. En påse från en dansmamma jag inte känner, men som vet att jag ska till Nicaragua. Hon har varit och köpt jättebra ge-bort-grejer till barnen där.

IMG_4578

Det är sånt som får mig att orka ta mig ur sängen varje morgon.

 1. Djupa andetag ❤️
  Du är en äkta Leijonina men glöm inte bort dig själv?
  Om det kan trösta dig så är jag rätt förkyld här i värmen, mindre kul?
  Men snart ok☀️?☀️

  Kramar❤️❤️❤️

 2. Jadu, det finns folk som jobbar med sådant de inte borde jobba med, på många ställen. På vår vårdcentral är jag glad att en speciell läkare äntligen har gått i pension. Väntar bara på att nästa läkare ska gå i pension. När jag går dit på jourmottagningen får man inte välja läkare, men man får välja bort, och det gör jag.

  På dagis där våra barn gick pratade jag med föreståndare (dåvarande), och fick gehör. De i personalen som det gällde blev äckligt smör-och-sockerdrypande efteråt. I alla fall i vår närvaro, vi föräldrar och mormor som hämtade minstingen (numera 22-åringen). Jag skriver inget mer om detta här, blir fortfarande huvudvärksframkallande folkilsken av det hela.

  Kram

 3. Ta hand om dig Mona! ❤️
  Instämmer till fullo i det här med inredningshysterin och att alla säljer samma saker. Skittråkigt. Jag älskar att hitta saker som jag gillar och som är lite unika. Vill gärna ha min ”egen” stil ?

 4. Ledsamt att hon blivit illa bemött. Det är inte helt ovanligt att högstatusyrken drar till sig folk som saknar intresse för människans mjukare sidor, som känslor och upplevelser. Hoppas verksamhetschefen och berörd läkare tar detta till sig och utvecklas och ser över rekryteringen/ stressnivån/ personligheten/ whatever problemet här var. (Inget är en ursäkt, men kan va en orsak.)

  Det är förresten många som fnissar när tonåringar kommer iklädda nästintill identiska outfits, men det är sällan fnisset vänds mot den egna konformiteten. Ofta är överdriven enhetlighet med andra ett tecken på bristande/ skör identitet, sedan kan vi diskutera ”problemet” på såväl individuell som samhällelig nivå och vilka normer som skapar detta. Jag håller dock med dig om att det är trist när utbud blir för enahanda och fult. Speciellt eftersom det betyder att de här jävla ananasgrejerna är sånt som jag kommer behöva plöja fram genom när jag får på loppis om några år. 😉

  Krama om dig själv och dottern.

  1. Här i krokarna finns en präst som svär som en borstbindare, skjuter kanon och pistol samt inte är särskilt troende. Han blev präst efter en vadslagning har jag hört… Inget förtroende what so ever för honom alls!

   1. Det vore ju intressant att veta om han vann eller förlorade vadet.. 😉
    Han låter för övrigt inte som en präst jag hade haft förtroende för. Själva troende-biten känns rätt grundläggande för trovärdigheten, liksom.

 5. Bra att Du orkar ryta ifrån! Har själv varit med om liknande bemötande när jag var så under isen som en människa kan vara. Min dotter blev dock rasande o kontaktade chefen för vårdcentralen. Som beklagade o bad om ursäkt o förklarade allt med inhyrda läkare bla, bla. Problemet är att idag är det oftast sjuksyrror som är chefer för VC, som ska ”chefa” över inhyrda läkare. Inget fel alls i att kvinnliga syrror är chefer, bara bra, men vi vet väl alla hur ”untouchable” läkare är? Nä, ge Dig INTE! Du har idag, genom en stor blogg, en stark röst, klart Du ska nyttja det!

  Från det ena… gud va snygga mönster! Har länge, länge älskat ikat mönster, det är ju inte billigt, men ack så fint! En ide i inredningsnischen kan Du få här: Kuddar OCH plädar i ”strutsfjäder” stuk. Hade jag haft möjlighet hade jag dragit igång det igår. Finns hur mycket snygga ”strutsfjäder” jackor som helst att köpa för ”ingenting” på vissa siter. Alltså finns ”tyget” eller vad man ska kalla det, bara att vidareutveckla.

  1. Kul att du tar upp strutsfjäderstuket, har själv varit inne på det men inte hittat något bra än. Ikat är ju helt fantastiskt eftersom det aldrig blir solblekt, till skillnad från annat på marknaden. DÅ är det värt att lägga lite extra tycker jag. Sen är det sorgligt att höra att flera av de stora designmärkena marknadsför sina kuddar som Ikat, fast det inte är det.

   Och nä, jag ger mig aldrig när det kommer till mina, och andras barn..

   1. Alltså, jag har redan mina plädar & kuddar här hemma, ha ha! Oh la la, gud så fint, å sen marknadsföring (bara) genom bloggar/instagram, det räcker så bra! (Vet vilka som betyder något i sammanhanget) Jag vet exakt hur allt ska se ut, o hur man ska marknadsföra allt (=galning vad gäller bloggar/instagram). = förhoppningsvis succe. Ja Du hör ju, men skämt åsido hör av Dig om Ni är intresserade. Kram!

 6. Mona, du måste vara rädd om dig! ?
  När du ignorerat din kropps varningssignaler för många gånger, stänger den ner, tänk energisparläge. Sedan tar det låååång tid att komma tillbaka, om man någonsin gör det.
  Detta sagt i all välmening. Du är fantastisk men ingen är hjälpt av att du kraschar.
  Finns det ingen möjlighet att du och dina döttrar kan resa bort ett tag? Kanske finns någon läsare som vill låna ut sin stuga tex.
  Än en gång, var rädd om dig!?

 7. Vore jag du så skulle jag anmäla iaf även om chefen verkade bra, inte alltid man kan lita på sådant dock.
  Hoppas allt löser sig.

 8. Tror det är många bloggare som vill visa att dom är trendiga. Själv köper jag bara det jag gillar och är min stil o smak. Har Inte nån annanslampa eller den där runda vasen från svenskt tenn. Tycker dom är jättefula ärligt talat.

 9. Du… Ta hand om dig. ❤️
  Sen till det här med inredning. Jag är jävligt lättpåverkad och byter ut detaljerna i inredningen ofta. Har fallit för silver för att gå över till koppar och nu mässing. Måste dock säga att mässing ligger mig varmt om hjärtat, kristallkronan som mina farföräldrar fick i lysningspresent och en fin golvlampa från 50-talet har detaljer i just mässing. I åratal har jag retat min syster gör den marmorhysteri hon hade i början av 90-talet. Nu gillar jag marmor, men återanvänder flera av de kantstensplattor i marmor som jag ratade i vår trädgård för tio år sen. *Den som spar hon har*. Jag fick en vänskapsknuten i mässing av Bonden i julklapp. Älskar den. Tycker att dagg-vasen är fantastisk men har ingen plats till den just nu. Hoppas dock på en Alvar Aalto vas från svärföräldrarna i födelsedagspresent. Men mitt (ok vårt då, men Bonden har gett mig fria händer i inredning) innehållet även vintage bowlingkäglor, gamla böcker och tjocka biblar i skinnband och gamla skoläster i trä. Personligt och trendigt i kombination.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..