Varför har flyt när man kan ha oflyt

Kan ju säga att livet suger just nu. Någon i min direkta närhet mår jättedåligt och jag kan inte göra ett jefla skit. Jag som är Mrs Doer och van att lösa alla problem. Jag, som alltid fixar a l l t.

 

Kan. Inte. Göra. Ett. Skit. Drar i varenda tråd jag har men det är omöjligt.

 

Årets första megacontainer med tuppar, som ska ut till butikerna runt om i Skandinavien, är en dag försenad, vilket är katastrof då hela vår packningsorganisering går åt helvitti.

 

Sen konstaterade jag att man t y d l i g e n har en inkorg i Instagram. Har ett svagt minne av att jag sett/använt det en gång, men inget jag uppenbarligen inte lagt på minnet. Hittade meddelanden från april förra året. Från er bloggläsare.

IMG_4554

Gu’ så bra att de nu går omkring och tror att jag är The Hagga of The Year som aldrig svarat.

 

Lyckligtvis visade det sig att jag inte är det enda puckot här i världen och för er som undrar var denna lilla yttepyttelillajefla brevlådan är så kan jag upplysa er om att den är här:

IMG_4553

Bröt revbenet i förra veckan och har sjukt jefla ont så fort jag bär något tungt, som jag gör varenda dag, böjer mig ned, hostar, vilket jag gör hela tiden eftersom jag är förkyld makejefel har smittat mig, eller över huvud taget andas för djupt. Kan inte ens fisa utan att ligga dubbelvikt i smärta.

 

Så vad gör man när man mår skit? Jag satte mig i bilen och åkte till Mio Möbler. 2016 är ju mitt år i det här hushållet så både soffor och matsalsmöbler ska ut innan året tar slut. Eller så går j a g ut.

 

Min man och jag kommer aldrig överens om hur det ska se ut i vårt hem. Han äger inte heller förmågan att visualisera, vilket blir den ständiga bromsklossen. Plus att hans smak suger hästballe. Det här är hans stil.

IMG_4535
Allra helst ska det se ut så här:
IMG_4543
Jag kallar det Den Finska Stilen. (Han är halvfinne.) Tillåt mig kräkas. Helst medan jag sitter i en sån här soffa. Fast grå. 
IMG_4542 (1)
Well, det kommer bli som jag vill. Punkt.

 

Har funderat länge på vad jag ska ha för lampa i matsalen och har hittat flera, bland annat den här, fast med svarta ”plattor”.

IMG_4546 (1)
Men, varje gång så åker tankarna tillbaka på den här, en Gino Sarfatti; 
2097

Smaken är som baken men det här är min bak!

f020328ae4574f44d8b4cc5b12c7bd31
Drömmen är ett stort fyrkantigt matsalsbord, typ så här, fast svart med andra stolar;
fykantigt matbord
(Snott bilden på bordet från Blocket)

tuva-europa-version-ii-beige

Stolarna ska vara klädda mer åt linnegrått.

 

Hem till dyr-ICA och passade på att köpa en Triss-lott. Med tanke på mitt enorma flyt just nu så var jag säker på att han där ovan skulle trösta mig med tre tv-apparater.

IMG_4534
… eller inte.

 

Hem, ställa mig framför spisen. När middagen var klar var det dags att hämta talibanen på dansskolan. Strax innan får jag ett samtal som nästan höll på att sluta med att jag kunnat bli inlåst för mord. Sätter mig i bilen och ringer Christina, som höll på att förbereda sig inför att sitta i tv4-soffan just precis nu på morgonen. Just det, hon bleeev Årets Talare 2015 o c k s å! MIN kompis. Hon lugnade ned mig 200 grader och vi lade på. Plötsligt stod jag utanför dansskolan. No memory what so ever hur jag kommit dit. Alltså, hjärnan måste ha kört på autopilot.

 

Resten av kvällen ägnades åt att kyla ned skallen och få hjärtat att slå normala slag. Har under ett par månader trappat ned på min antidepp-medicin men kan konstatera att jag måste upp på dubbel nivå igen. Och rota fram mina lugnande.

 

Annars kommer jag mest troligt göra något olyckligt med någon.

 

 1. Jag har uppenbarligen missat något. Hur gick det till när du bröt ett revben???
  Jag tror du måste försöka dra ner lite på takten. Du verkar vara farligt nära ett sammanbrott. Hur ska du då kunna hjälpa någon annan?
  Kramar till dig.

 2. Det kan nog vara dumt att trappa ner på medicinen när du har massa pågående jobbiga saker i ditt liv. Sen känner du som att du inte kan göra något för personen i din närhet som mår dåligt, men du finns ju där och även om det känns som du inget gör så betyder det mycket att ha människor som bryr sig i sitt liv ( alla har inte det ) Tänker på er.

 3. Hjärtat! Stopp, sakta ner. Andas…. Nu behöver du fokusera på dig själv och henne som står dig nära. Låt livet vara en stund. Jag lider och oroas med dig och för dig…. Du vet vart jag finns, om du behöver ventilera! Många varma kramar!

 4. 1, Det man behöver när man mår som sämst är någon som bryr sig och tror på en. Där kan du gör hur mycket som helst eller iaf så mycket som du orkar.
  2. Inbox eller inte på instagram kan kvitta. Livet är viktigare. Är det väldans viktigt kan de ställa frågorna här eller ringa eller söka upp dig på annat vis. Släpp den stressen.
  3. Du ska/bör inte med tanke på Nisse ha en så ljus soffa. Den kommer att vara beige/lerfärgad inom något halvår.
  4. Det som har hänt har hänt och inget man kan göra något åt. Bara försöka se till att det inte sker igen. Vad man kan påverka är nuet och framtiden. Så tagga ner och ta hand om det som är viktigt här och nu.
  5. Brutna revben ska man vara försiktig med. Kan ge väldans tråkiga effekter.

  Lev här och nu. Ge dig en dag på spa eller något så du kan stänga av hjärnan en stund eller två. (Gärna tyska stunde dessutom!)

 5. Hörru, sätt dig ner och ta det lugnt! Och gå tillbaka till medicindos igen. Och om det ändå inte hjälper och du faktiskt gör något olyckligt med någon kan jag trösta med att du faktiskt får både mat och husrum, samt en liten slant om dagen när du sitter inne. Plus att du slipper jobba med maken 😉
  Hur gjorde du för att lyckas bryta revbenet förresten?
  Kram på dig!

 6. Jaaa, jag fattar, du vill ha den dära klappen på axeln sen: ”Synd att du åkte på lungsäcksinflammation, men fan BRA jobbat trots brutet revben! Tack!”. Hmm.
  Byta ut hela jävla inredningen hemma hinner du göra sen.
  Du VET ju att du behöver varva ner. Kanske dags att göra det innan det blir sju resor värre?
  ”Det olyckliga” ger ju, som någon redan skrev, mat och husrum, så wtf, där kanske du kan relaxa lite ialf. Skämt o sido, onda jäflar finns överallt – och det är inte meningen att vi ska förstå sig på dem.
  Läs detta med värme och kärlek. Stor kram / M.

 7. Försök att varva ner och andas! Din vän vet säkert att du finns där till 100 %, men dessvärre kan man inte fixa någon annans liv. Du har egen familj och Nisse att tänka på också, kör inte slut på dig själv för andra. Självklart ska man stötta och ställa upp, men tänk på dig själv OCKSÅ! Ingen blir glad av att du går in i väggen! Mediciner i all ära, men du måste även göra förändringar i vardagen och i ditt liv så som att försöka att inte stressa o.s.v. Ta en stund varje dag till avslappning då du tvingar dig själv att skita i allt runt omkring och bara slappna av. Mindfulness, ljudbok eller vad man nu föredrar. Men sakta ner innan du blir sjuk ”på riktigt”!!

 8. Ajaj, fortsätt med medicinen du. Jag testade detsamma och konstaterade snabbt att jag inte är redo att släppa min ”krycka” riktigt än, eller ens gå ned i dos.

  Åh huga vilken soffsmak din make har! Min man och jag vill båda ha en grå, dock är vi inte överens om vilken nyans av grå. ? Jag lägger in ett veto för förutom visualiseringsproblemen så misstänker jag att han lider av lite färgblindhet också.

  Hoppas att det andra ordnar till sig också, små under kan ske.

 9. Men stackars dig. Omge dig med människor som ger dig positiv energi. Jag hoppas att det finns ett slut på ditt elende inom snar framtid. Kramar i massor ???

 10. Alltså, den där makens smak när det gäller inredning… 😀
  Längesen han gästbloggade förresten, kan man få önska repris på det? Tycker att han har samlat ihop lite att förklara nu…

 11. Mona (och Britt) : Gino-lampan kanske är besvärlig att damma, men lampan med plattorna är ett helvete! Jag jobbar på städföretag o har ett par såna lampor att damma på ett kontor… Plattorna far hit och dit när dammvippan ska emellan alla delar, när man dammat insidan av plattorna och sen tar utsidan, så ser man att dammet yrt runt och satt sig på insidan igen 🙂 Mona, jag röstar i så fall på Gino!
  Stor kram till dig som har det jobbigt, beundrar dig som orkar med ”allt” ändå !

   1. Köp den lampan du tycker bäst om! Är väl inte du som städar den i alla fall? ?

    Ta hand om dig!!! Jag är i tvärtom sits. Mitt liv som ”skitit” sig och min mamma som vill fixa allt. Men det går inte. Hennes viktigaste jobb just nu är att hon tar sig tid att lyssna på mig, umgås med mig och krama mig. Så jag känner att hon älskar mig och finns där. Och allt det tror jag du gör! För du är en underbar mamma!! Glöm inte det.
    Kram

 12. Livet har klappat ihop några gånger nu så man lär sig med tiden, att livet fortsätter. Det tog mig ca 10 år att komma över den riktigt stora kärleken när han lämnade mig. Inte ens när nuvarande kom ini mitt liv försvann han helt. men nu är han borta. Riktig sorg behöver man älta och bearbeta. Det gör ont i själen, jag åt inget och rasade till 48kg. Kan vara bra att köpa en bok om sorg, en dagbok att skriva av dig i och om personen har tid o råd kanske åka med dig på glasögon resan för att få lite perspektiv på livet. Ta hand om er.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..