En gång förortsböna, alltid en förortsböna

”Skaru verkligen gå ut så där?!”

IMG_4445
”Vaere medera, vem fan bryr sig när man bara ska till affären?!”

 

Maken är från en väry, v ä r y, liten håla i Sverige. Jag är född på Söder i Stockholm. Man skulle ju kunna tro att han borde vara den som inte bryr sig om hur man ser ut när man går till affären … detta eftersom människor på landet inte är lika anala som vi storstadsbor. Han skulle aldrig ens gå ut till brevlådan i morgonrock.

 

Själv skiter jag fullständigt i hur jag ser ut.

 

Särskilt inte här i Finhooden, där man givetvis inte går utanför huset utan Hunter-stövlar och Barbour-jacka.

 

Själv älskar jag makens fotbollstränarjacka, mina fula, men supersköna, Sketcher-stövlar och mina älskade mysbrallor från GeKå’s.

 

 

 1. Hej. Med risk för att framstå som en komplett idiot så måste jag fråga en sak. Jag köpte den där enligt dig superbra vinöppnaren i december. Snygg som tusan men jag vet inte om jag är lite bakom flötet nör jag använder den, använde ska jag säga för nu gör jag inte det längre. VARJE gång jag använde den blev det bara fiasko och slutade med att korken smulades sönder och halva korken blev kvar i flaskan. Har jag missat ngt om hur man ska göra eller kan det vara ngt fel på den?

  1. Haha, förlåt, men då gör du fel. Har du kvar den lilla instruktionsfoldern som följde med? Börja med att hålla handtaget tätt emot mitten, alltså håll ihop hela ”apparaten”. Fan, jag är usel på att förklara. Sen tar du tag i toppen och skruvar ned den i korken. När du är helt nere lyfter du på handtaget och ”vevar” upp korken. Som en hydralpump. Fattar du över huvud taget vad jag menar eller vill du att jag skickar dig en ny folder? Den ä r verkligen bra så du gör uppenbarligen fel!=))

 2. Vem skulle bry sig, haha. Själv har jag sprungit in på macken med mina älskade underställsbyxor som jag går hemma o strosar i för att jag inte orkar byta om. På med jackan bara. Men så bor jag ju på landet också och är inte så jäkla petig? Tycker du är riktigt snygg sådär!

 3. Men asså, jag bryr mig inte heller… Jag åkte till återvinningsstationen och till affären i mysbyxor och en urtvättad tröja under min Ullaredsjacka. 😀 Dock hade jag inte sett ut så om jag inte hade haft bi numera, bussen hade tagit mig över 1 timma och det vete tusan om jag hade velat visa mig ute så länge i mina myskläder! :D:D

  1. De hade ingen nytta av mig längre och gick vidare och Johanna slutade att höra av sig. Ingen aning om vad, eller o m, jag gjorde nåt fel men så är livet ibland. Idag är jag sjukt noga med vem, eller vilka jag har i mitt liv. Människor kommer och går och det är bara att tugga i sig.=)

    1. Dom har väl jätte fina kläder fortfarande o du hade ju alltid på dej kläder från dom förr som var fina oxå? Vad har det med kompisar att glra?.

     Vart köper du dina miss me nu för elsaleonie har du inte skrivit om på skit länge heller och jag vet ingen annan som har dom?

     1. De har superfina kläder, eller ja, hade. De slutande nästan att designa egna och köper in andras märken … som alla andra har. Miss Me finns överallt på nätet. Jag beställer mina från USA, dock via en mellanhand eftersom de inte skickar till Sverige!

 4. Jag kommer från en liten skitort och jag kan meddela att de är super anala! I storstan bryr man sig inte om varandra på samma sätt. I en liten skitort vet alla om du gick okammad dagen efter.

   1. Jag förstår det, centrum är inte kul alltså, men det finns lugna delar där man bor lugnt och prisvärt!
    Sen kan man få ångest av ställen man bott på och inte trivts…..

    1. Kom inte och säg att du bor där..Finns Leilas Pizzeria kvar? Finns konditoriet kvar? Finns ICA och Konsum kvar? VAR är det lugnt och fint? Jag är uppvuxen på Moränvägen men inte i de nya husen som de byggde på parkeringen utan i de gamla vita. Mitt emot Pressbyrån, om den fortfarande finns precis i början av centrumet. Vid ingången so to speak.

     1. Jo jag erkänner. Flyttade hit från Hälsingland för några år sen, och min man som jag just träffat hade köpt ett radhus här. Norr om Blockstensvägen ligger en massa radhus, här är det lugnt o trevligt. Vi har inte hittat någon direkt anledning att flytta… Inget Ica eller Konsum men det finns en mataffär. Pizzeriorna har jag inte koll på.Jag besöker bara centrum när jag hämtar paket i en liten skum tobaksaffär…typ paket från Plain Vanilla(ja du fattar inte vilken nytta de hade av dig)

     2. Du är fan inte klok, host host, men du är ursäktad eftersom du kommer från Hälsingland. Är det dom gamla radhusen, vita och bruna?

      Okej, inne i centrumet låg en ICA och Konsum med 8 meters mellanrum. Mitt i centrumet. DÄr låg också Pizzeria Leila. Minns att nån blev mördad där. Riktigt jävla skithak. När jag växte upp så var det okej. Invandringen var bra. Det var då de kom från Jugoslavien, Italien, Grekland, Turkiet för att Sverige sökte arbetskraft. Kriminaliteten var i stort sett noll … till skillnad från nu. (Känner folk som bor kvar…)

 5. Du verkar ju ha lite kontakter på Gekås kan du inte försöka få tag på såna där byxor till mig som bor väldigt långt från Ullared?
  Snäääääällla

 6. I småstan är folk sjukt petiga med hur de själva och andra ser ut. Att gå på stan i min småstad innebär att se mer fixade människor än man gör random utekväll i Stockholm. Ens image är mycket skörare där.

  Sedan tror jag möjligen att graden av neuroticism spelar in en del, om beteendet finns kvar även efter miljöombyte.

 7. Blir nyfiken .. Du är inte sådär jättepositivt inställd till folket i finhooden, även om jag tolkar en viss humor i dina kommentarer.
  De läser inte din blogg? För om de gör det kanske de blir en liten aning sura på dig.
  Vilket du uppenbarligen struntar i och det är lite kul, det också.

  1. Haha, jag gillar att bo här men avskyr när folk tror att de är förmer än andra. I min värld är alla lika mycket värda. Att man 4 hus härifrån inte kan hälsa för att vi är ”inflyttade” är för mig helt absurt, men vår verklighet. Att man låter sina 8-10-12-14-åringar gå till skolan med Louis Vuitton-Michael Kors-etc-väskor, är inte riktigt min stil. För mig är det att ge sina barn helt fel signaler. Visst, jag har LV-väskor men gudskelov har talibanen noll koll på vad det är. ”Dina fula väskor med bokstäver på..”

   Jag är alltid supertrevlig mot allt och alla. Vänlighet vinner i längden, men är det ett arsel så har jag svårt att uppföra mig. En gång var vi på en fest här. Någon frågade vad jag jobbade med. ”På ICA” svarade jag och menade dyr-ICA här i hooden. ”Jaha, på huvudkontoret då!” ”Nä, på Smelivs” svarade jag. Exakt 14 sekunder tog det innan de två personer som stod framför mig (varav den ena var den som frågade) lite snyggt vände på sig och ägnade sig åt andra. Sånt där hatar jag. Sen har vi ett gäng normala människor som är hur trevliga som helst. Så klart.

 8. Jag går oftast ut i pyjamasen (sidenbyxor, urringad bomullstop) både på morgonen och sena kvällar, orka bry sig även om hon som säljer frukostdrycken alltid ber mig klä på mig så jag inte blir sjuk.. Haha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..