Det här med bryn … av den bäste

Får flera frågor via mailen om mina ögonbryn. Jag tillhör dom som på 80-90-talet plockade sönder ögonbrynen. Man skulle ha en viss form vilket innebar att man plockade bort 80% och dessutom gjorde dom kortare. Jefla märla … önskar jag att någon hade sagt till mig back then.

 

För några år sedan blev det poppis att tatuera brynen. Jag är en fegskit och tyckte inte att jag vågade det. Tänk om utövaren var bakis och … hoppsan, vi slant visst lite där. Jag har därför låtit åren gå och väntat på en annan teknik. Nåt som kanske inte är permanent men sitter längre än ett dygn. Och på någon som är skicklig på att göra det.

 

Min kompis Lena, som är anvarig på Elisabethskolan här i Stockholm (privatskola för utbildning av hudterapeuter) messade mig för ett par månader sen och berättade att hon har en f d elev som tydligen var helt outstanding på bryn. Hon behövde inte säga så mycket mer. Jag går a l l t i d på rekommendationer nämlich.

 

Enda kruxet med den här eleven, som nu startat eget sedan nåt år, var det geografiska. Lååångt utanför stan, i Tumba. Typ 30 min med bil. Jag är a l d r i g på den sidan av stan men visste att om Lena rekommenderat henne så kunde hon lika gärna bo i Linköping, jag hade åkt dit också. Lätt.

 

Hur som. Jenna jobbar med något som heter Taffy-metoden. En semi-tatueringsteknik. En pigmentering. Håller i 1-3 år beroende på vad du har för hudkvalitet. Man använder en sylvas liten kniv och rispar streck i ögonbrynet. I varje streck fyller man i färg. Kolla inlägget HÄR.  Man går därifrån och bokar in ett återbesök inom 90 dagar. Under dessa 90 dagar kan en del av färgen försvinna. Inga konstigheter och tillhör mer en regel än ett undantag. Detta eftersom behandlingen aldrig är klar vid första besöket. Skitviktigt att komma ihåg.

 

Igår var det alltså dags för mitt slutet-av-behandlingen-besök. Jenna tog fram skalpellen och började snitta. Man får bedövning om man vill, men då är risken för att man blöder rätt stor så hon rekommenderar alla att stå ut. Kan säga att det känns ända ned i Söderköping men man s t å r ut.

 

Här är vänster bryn klart och hon har precis ”snittat” i höger och fyllt i färg. Överflödet torkas bort … 

IMG_4384
… och vips är man en supernöjd kund. Hon har förlängt delen mellan ögonen med nästan en hel centimeter på varje sida. Sjukt snyggt! 
IMG_4386
Ser att det är dags att lyfta mina ögonlock igen … Men alltså, håll med om att det blev bra?!
IMG_4438
Nu tar det iofs ca en vecka innan det är läkt och då mattas den mörka färgen av lite. Alltså, så HÄR svarta kommer de inte att vara. De mattas av rätt mycket!

 

Det här kostar 3500 kr. 3000 för mina läsare om ni säger att ni kommer från mig. Och ni som hängde med förra gången jag skrev om det här vet också att, om hon hade haft sin salong inne i stan så hade hon legat på en 1000-lapp till. Det är nämligen vad de skickligaste inom det här yrket tar. Jag LOVAR dig att du inte kommer bli missnöjd. Jag träffade en av er ute som sa: ”åh, jag skulle också vilja göra det där men jag vill inte ha mörka bryn!” Nä, det behövde hon inte heller eftersom Jenna anpassar brynfärgen efter ditt utseende. Och som sagt; det är inte for life. Även om jag önskar det nu.

IMG_4388
Jenna har i n t e gjort sina ögonbryn, de är målade. Det är svårt att göra på sig själv och tills hon har hållit på med det här ett tag till så väntar hon med att göra på sig själv …. det här med att vara högerhänt och vara säker på att det blir bra på vänster … typ.
IMG_4392

Medan jag låg där igår kom jag på att jag ska ge det här i present till 24-åringen. Varje gång jag ska hämta henne får jag vänta i 20-30 minuter på att ”jag ska bara göra mina bryn”. Blir lika trött varenda gång. En sjukt bra födelsedagspresent/studentpresent! Om man har möjlighet till det. HÄR bokar du. Antingen skriver du att du läser mig, eller så säger du det när du kommer. Och du, om du tvekar om avståndet; åk ändå för du k o m m e r verkligen inte att bli missnöjd.

 

 1. Alltså nej.
  De ser ju målade ut. Inte snyggt på Jenna heller, tror att somliga blivit förblindade av denhär konstgjorda trenden som råder nu. Fast man får ju göra som man vill såklart! Och tur är väl det..

  1. Hej Linda! 🙂
   Kännde att jag behövde svara på denna kommentar. Helt förståeligt att du ej gillar mina bryn då dem är jätte sminkade. Gillar heller inte den målade looken men den är endå snäppet bättre än mina egna obefintliga. Har länge drömt om att göra mina egna men inte kännt att jag vill gå och göra dem hos någon annan,utan isf göra dem på mig själv. Känner inte att jag teknikmässigt är där än när det kommer till att göra mitt vänstra bryn. Tills dess är det tyvärr pennan som får vara min vän. Monas bryn är på bilderna helt nygjorda och kommer alltså att tappa hälften av intensitet plus färg. Tar cirka 8-9 dagar tills att ruvorna lossnat. Sedan får man ha i åtanke att hon också är väldigt svullen och irriterad i huden på bilderna som såklart lägger sig. Det läkta resultat är något helt annat än det nygjorda. Mvh Jenna

 2. Svårt sugen på att göra brynen:) googlade hur lång tid det skulle ta och köra, 1 h och 30 min… Undrar om jag vågar ge mig in på detta;)

  1. Jag lovar dig att du blir nöjd Sanna. På riktigt. Skulle aldrig rekommendera någon som inte var 100% bra. Gå in och titta på hennes instagramkonto och kika på bilder på andra kunder.

 3. Nope. Groucho Marx. Fattas bara cigarr och fejkmusche 😉
  Och detta med att meka sej i ansiktet för att se yngre ut: Man märker inte när det börjar bli för mycket, va? Om man gör en liten förändring i taget , en gång i halvåret sådär. Lagom i början, mer och mer efter hand, och vips sitter man där med munnen vid ena örat, blanka kinder och konstiga små ögon. För det är väl ingen som vill se onaturlig ut egentligen?

 4. Men hur ser tatueringen ut efter typ två år? En vanlig tatuering har ju så fina linjer i början men efter ett tag blir ju allt lite blurrigt och med tiden blir ju ex svart lite åt det gröna håller. Använder de en tunnare nål så att linjerna håller sig så där fina?

  1. Det blir ju såklart lite skuggeffekt på stråna efter ett tag men det är också därför man t.ex inte gör stråna så nära varann vid första tillfället, så att det inte ska läka ihop som en klump. På återbesöket man man sedan gå i och göra brynen tätare. Färgen läker dock inte i gröna,oreangea eller lila toner. Taffys pigment går åt det kalla (gråa tonerna) just för att undvika alla hemska färger när pigmenteringen försvinner. Tillslut försvinner pigmenteringen helt om man inte gör ytterligare påfyllning igen.Det är olika nålstorlekar vi använder oss utav beroende på hudtyp och tjocklek på dina egna strån 🙂 Mvh Jenna

 5. Usch o nej!
  Jag tycker det är riktigt fult o onaturligt med den typen av bryn. Sen låter det inte så hälsosamt att rista in färg i huden. Men smaken är som baken och huvudsaken är att du är nöjd själv.

  1. Funderade också på om färgen är hälsosam? Det finns ju så mycket skit i många färger. Vet ju tex att när man fejk tatuerar( bara målar på huden) så kan man få allergiska reaktioner som kan komma flera år senare.
   Även när man tatuerar på riktigt så är det ju inte alla färger som är hälossamma. Förstår om man vill göra brynen om man inte har några. Min mamma har funderat på det just för att hennes bryn är i princip obefintliga och hon måste måla bryn för att hon ska ha några. Och dom stackars stråna hon har är vita.

   1. Det är godkända färger som inte är cancerframkallande.=) Om man tittar på Jennas bilder på hennes Instagram så ser man verkligen vilket skillnad det gör på ansiktet. Helt otroligt.

 6. Jättesnyggt! Tycker imte det ser konstgjort ut, utan som en snyggt lagd make up. Har själv mörka markerade ögonbryn till mitt blonda hår och har haft komplex över dem hela livet tills för nåt år sedan då det plötsligt blev inne. Jag är jätteglad för modet som råder nu. ?

 7. Vill så gärna göra detta men måste vara gravid klart och amma klart först. Skönt att mitt mellannamn är ”dåligt tålamod” ?

 8. Hmmmm…njaaaeeeee! Ser inte så bra ut! Ett ögonbryn ska inte ha ett så markant slut in mot mitten. Men gillar dig ändå Mona! Lööööv your blogg

  1. Brynen kommer att ha ett helt annat utseende om 12 dagar cirka. Det är massa överflödig färg som sitter på monas egna strån samt huden. Mina bryn kan jag hålla med om att dem vart väldigt mörkt målade just den dagen. Jag hade väldigt bråttom på morgonen då Mona kom tidigt. Målar man brynen med penna så varierar looken lite per dag beroende på om man är extra noggrann lr inte :p vänta o se så ska ni få se att hennes bryn blir precis perfekta i både färg o form! Dessa är precis nygjorda o alldeles för mörka!

  1. Va, jag har inte tagit bort någon kommentar?! Däremot är det jag som måste godkänna dom. Släpper igenom ALLA kommenterar utom om det skulle vara någon som kommer med personliga påhopp, vilket tack-gode-gud inte händer särskilt ofta.

  1. Ahh, nu ser jag. Det ligger i papperskorgen eftersom det är en länk som är spärrad. Tittade för övrigt på bilderna och ser inget som skulle vara bättre! =)

 9. Jag skulle vilja göra eyeliner. Det har jag önskat så länge jag kan minnas! Synd bara att det är en bit dit och att jag är fattigare än en kyrkråtta. För visst borde man betala räkningarna istället för nått sånt här? ? Men Jenna verkar verkligen tokduktig! Har kikat på hennes bilder.

 10. När du nu frågar, så tyvärr, det ser inte bra ut. Vet inte vad det är; formen? färgen? Kan inte sätta fingret på det, det ser inte naturligt ut eller snyggt ut. Sorry. Men om du är nöjd. Bra så.

 11. Väntar med spänning o se hur det ser ut sen 🙂

  Själv så ska jag nog ta lite massage innan jag lägger mig i solstolen igen ?
  Det är 34 grader i skuggan i dag och sol från klarblå himmel.

 12. Det ser lite skumt ut nu men jag antar att det bättrar sig med tiden. Jag hade aldrig vågat göra det, trots 4 tatueringar på kroppen… Ont och ligga still är inte min grej. ?

  1. Hej Lisa! Japp jag gör eyeliner också! 🙂 finns några bilder längre ner på instagram 🙂 är inte lika många som vill göra eyeliner som bryn tyvärr. Gå in på DanniLeesspa på instagram o kika där! Mvh

   1. Hmm, undrar om jag behöver bättra på min eyeliner … eller om jag ska göra en under också. Hinner jag före Nicaragua 25 mars i så fall?Vad säger du?

 13. Jag har reflekterat över formen på dina ögonbryn tidigare, och tänkt att det måste vara svårt att få till en snygg form med penna när dom är så korta och bågformade. Det var nästan så jag studsade till efter ditt första besök hos Jenna – brynen gör sådan otrolig skillnad för helhetsintrycket, jag tyckte det blev hur bra som helst! Jag kan hålla med en del andra här om att dagens ”bryntrend” kan bli lite för mycket , men efter att ha sett Jennas jobb så känner jag mig rätt trygg med att hon kan skapa bryn som anpassas efter ålder och stil/typ av person. Jag ska absolut boka tid! Hur länge gäller ”ditt” pris?

  1. Tack, och jag håller med 100%. Det finns en del tjejer här i Stockholm som är svinduktiga men det som gör att Jenna sticker ut är att hon gör något få andra gör: hon anpassar formen efter ansiktet. Många andra, som är lika duktiga som henne, gör samma form på alla kunder. Hon är petig som fan vilket gör att det kanske tar några minuter längre än hos andra men jag är hellre 150% nöjd när jag går därifrån än 100%. Sen är det de facto so att tjejerna på hennes nivå (ja, so far så är det bara tjejer) ligger på samma priser ungefär. De flesta runt 4.500-5000. Det skulle hon också göra, OM hon låg inne i stan. Därför är hennes normala pris 3500 jävligt bra. Mina läsare får 500 kr i rabatt hela våren! Go for it!

  2. Tack för dina fina ord Helena! Jag strävar alltid efter att göra ett par bryn som passar just dig! Det är inte alla som passar i den breda bryn trenden som råder just nu… jag kan hålla med vissa andra här att mina bryn t.ex är lite för breda och mörka just denna dagen. Det är ju tyvärr så att när man målar med penna så blir det inte lika verklighetstroget som med brynpigmentering. Och vissa dagar är man lite självblind och har lite bråttom och då blir resultatet därefter med penna 🙁 förhoppningsvis har jag snart tid till att göra mina egna bryn 🙂 du är så välkommen! Mvh Jenna

 14. Hej, har varit hos Jenna o gjort ögonbrynen för några veckor sen. Mkt nöjd o får så mkt komplimanger!! Ser inte spec sminkat ut vilket jag inte ville då jag vanligtvis inte målar mig. Som sagt otroligt nöjd ! Tyckte att det var lite mörkt i början men nu är det perfekt! Bra pris hade ju Mona fixat också… O Jenna är förutom duktig också mkt trevlig vilket gör det lättare att slappna av under behandlingen.

  1. Hej Nelly! Solen har såklart en påverkan på pigmenteringen! Därför bör man skydda brynen med solskyddsfaktor varje gång du tänker vistas i solen en längre tid! 🙂 brukar rekommendera solstick man har till läpparna! Kräm blir lite för vitt o tjockt! Pigmenteringen ska ju endast hålla från 1-3 år så den försvinner ju successivt med tiden. Allt har också att göra med ålder,hudtyp och hur man tar hand om dom. Är man t.ex en 20 åring med fet hy får du räkna med att den ej sitter så länge och att man kanske måste fylla på inom ett år redan (vilket de flesta vill oavsett) samt är man 40 och har normal hy kan en pigmentering sitta i 3 år t.ex. så det är väldigt olika 🙂

 15. Är brynssynare 😉 och överfört det på min stackars dotter oxå. Här är det inte ögonen jag kollar i när jag träffar folk ha ha Men…. bilder på äldre tatuerade bryn typ efter några år skulle man ju vilja se mer av. om man tatuerar in ljusbruna och dom lutar åt kalla toner efter nåt år. Ger mig kalla kårar.som en gammal tatuering som ser ut att vara ritad i blyerts..hua jävel
  Dina är apsnygga Mona!

 16. Supersnygga.. Men det visste jag att de skulle bli såklart. Jag ska också ta mig i kragen och gå till Jenna.
  Kram och ha en mysig kväll ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..