Babianstress på en fredag

Reklam/Samarbete

 

Jag har en deal med maken om att jag ska vara ledig på fredagar för att ägna mig åt bloggen och redigera gamla inlägg.

 

Låt oss se hur bra det gick igår med det.

 

Började dagen med att 07.30 åka ut till Jenna för min slutbehandling av ögonbrynen. Det blev svinbra och jag ska berätta mer om det i ett separat inlägg. Hejochhåvadjaginteserpiggut!

IMG_4388
Järnet därifrån. Åker givetvis fel och det slutar med en 20 minuters omväg till jobbet. Sa jag att jag är född i Stockholm och har levt hela mitt liv här.. Lägg till att jag har en iPhone med en utomordentligt bra GPS. Lyckas som sagt ä n d å att åka fel.

 

Fort in på kontoret och hjälpa till med att packa TanCan. Ni beställer shitloads och jag är s å tacksam för det.

 

Packar färdigt och åker in till stan för att träffa Eva. Hon har världens mest spännande jobb … som jag ska berätta mer om i ett separat inlägg.

IMG_4409
Det var första gången jag träffade henne och jag måste säga att jag blev lite kär.

 

Efter det mötet drog jag till Mall of Scandinavia. Närmare bestämt till Synoptik. Behöver nya solglasögon och vanliga glasögon.

IMG_4411
Hatar att prova bågar så Lena, som var med till Guatemala förra året, hjälpte mig med att välja solglasögon.
IMG_4418
Jag har aldrig varit den diskreta typen varför jag givetvis fastnade för dessa. Provade flera men Lena, som har järnkoll på vad som passar folks ansikten, bestämde att dom här var bäst på mig. 
IMG_4410
Hon var på väg till Rumänien med Vision For All ett par timmar senare.  Den organisation som är samarbetspartner med Synoptiks Optiker Utan Gränser. Då hon är rumänska passar hon perfekt för att åka ned och hjälpa folk där. Hon berättade att de som får hjälp är samma människor som kommer hit som tiggare. Jag bokade en tid för synundersökning och hastade vidare.

 

… till jobbet för att hämta Nisse. Klockan var 16.00 och jag hade tokglömt att äta sedan frukosten 07.00 på morgonen. Brukar sköta mig men det blev lite stressigt. No wonder att jag hade huvudvärken from hell precis hela dagen.

 

Kom hem och konstaterade snabbt att vi fått en ny städerska. Som inte alls var bra. Jag har haft samma städföretag i många år och alltid varit nöjd, more or less. Är typen som, faktiskt, aldrig klagar. Tr’ot eller ej men igår blev jag irriterad. Ni som hängt här ett tag vet vad jag tycker om rena diskbänkar. Ljuset var för taskigt för att fota, men spisen såg ut så här. 

IMG_4425
Så idag ska jag maila chäääfen.

 

Ut och rasta Nisse, sen in till stan. Till en av mina favoritrestauranger, Trattorian på Norr Mälarstrand. Middag med två kompisar, Lotta och Elisabeth. Båda två har jobbat för hos men idag är Lotta (till vänster) en en av chäääferna på Gröna Lund. Elisabeth jobbar som marknadschäääf på ett tryckeri. Bra att ha vänner i bra branscher, hehe!

IMG_4435
Jag är äldre än båda dessa damer men jag kan säga att jag varken behöver läsglasögon eller ficklampa för att läsa menyn!
IMG_4430
Maten på det här stället är to die for. Enkel men väry god. 
IMG_4429
Många glada timmar senare åkte jag hem för att se hur makens ”myskväll-med-talibanen-och-äta-god-middag-framför-bra-film” såg ut.

 

Talbanen har dansträning på fredagar och det visade sig att hon hängt med en kompis hem för en sleep-over. Maken hade haft myskväll med sig själv och ätit en gourmetmiddag.

IMG_4437

¨myskväll med sig själv¨ … ähum, hur lät det då?! Well, if so, så hoppas jag att han hade det trevligt, hehe!

 

Lördag idag. En bara-vara-dag. Dock började den med att jag vaknade 05.08. Mår inte så bra just nu och har problem med sömnen. Antingen kan jag inte somna, eller så vaknar jag mitt i natten, eller svintidigt på morgonen. Försöker undvika sömntabletter in i det längsta eftersom jag blir helt tjock i skallen. Nisse, som är en sömntuta och inte går utanför dörren före 08.30 varje dag i veckan, fick för sig att han skulle sympatisera med mina sömnproblem så 06.15 var vi ute och bajsade i finhooden. Eller ja, inte så mycket jag. Försöker hålla mig till toaletter.

 

Ikväll middag hos Pons-Carmen och hennes man. Jag älskar att vara hemma hos henne då hennes hem är 100% my cup of tea.

 

Men allra först ska jag åka bort till Gateau och köpa frukostbröd. De öppnar 08.00 här i finhooden och då brukar kön ringla utanför. En kö som till 99,9% består av män. Jag har alltid undrat varför.

 

Laters!

 

 

LOADING..