Alla frågor på en gång

Jag får en hel del mail från er och även om jag försöker svara på alla så är det inte alltid jag hinner. Får mängder av frågor om allt från vilket huvdårdsmärke jag använder till varför jag bor där jag bor. Tänkte vara Effektiva Stina och svara här inne istället.

 

Det hudvårdsmärke jag använder 

Jag har a l d r i g brytt mig om att sköta mitt fejs med krämer och skit. Eller ja, Genom åren har jag köpt dyrkrämer, smort in mig och efter 4 dagar lagt ned verksamheten. Först för 3-4 år sedan vaknade jag och kom på att, om jag skötte om ansiktet så kanske jag inte skulle se så gammal ut när man väl börjar åldras. För några år sedan började jag med Rosenserien. Skitbra produkter. Efter två år gick jag i höstas över till Elixir, ett norskt hudvårdsmärke. Också superbra. Men nu. Oh Lord, Im home! Har precis börjat använda ett märke som heter Natura Bissé. Spanskt högkvalitativt och jeflars så bra det är! Nytt på den svenska marknaden och dessvärre lite dyrt men oj så drygt! Har en kompis, Johanna Lind Clausen, som fått distributionen/agenturen för märket i Skandinavien och hon berättade att NB är aspetiga med vilka som får sälja det varför det är få utvalda salonger och nätbutiker som har det. Hur som, Johanna har länge pratat om hur bra det är men det var först när ett par stycken av er läsare skrev att det verkligen ÄR det bästa på marknaden som jag blev sugen att prova.

DIAMOND-COLLECTION

Så mitt långrandiga svar på frågan om vilket märke jag använder är alltså Natura Bissé och jag har svårt att se att jag kommer byta…

 

Om jag kan rekommendera ett bra jeansmärke

Japp, jag kan rekommendera flera. Använder tre stycken: MosMosh (som en av mina bästa kompisar, Jack-Jane råkar ha agenturen för). Sjukt sköna. Sjukt bra kvalitet.

223235495_dddae7e9-ee28-43c1-ab1d-32d4b3669f41

Och så givetvis Miss Me. Bästa brallan ever för oss plattrövar. Även om 90% av deras modeller har bling på fickorna så f i n n s det enklare varianter för er tråkmånsar.

Miss Me

Sist och alldeles nyligen upptäckta är Denim Hunter-jeans. Oh my Lord så sköna … och snygga! Här i min zebra-variant:

DenimHunter_Bagside_06_5_marts_2015_Back

Vilka tv-serier jag tittar på

Min man spelar spel på mobilen/iPaden när han ska slappna av. Själv är jag en realitysåpa-junkie. Mest troligt Sverige största knarkare inom området. Jag tittar gärna på dokumentärer men när jag vill rensa skallen och bara ”försvinna” är det The real housewife of-serierna jag glor på. Varenda en och det är väl typ 12 stycken totalt. Streamar dom dessutom så att jag ser dom dagen efter de har visats i USA.

rs_1024x759-151105111503-1024.real-housewives-of-beverly-hills-cast-season-6.ch.110515

… givetvis tittar jag på spin off:en Vanderpump Rules

vanderpump-rules-season-1-playlist-101-01-raise-your-glass

Utöver det glor jag på Scandal …

scandal_landscape

… The Good Wife …

1435515512

… och en svinbra serie som heter Nashville.

Season_4_Nashville_Promo_Art

Streamar rubbet. Och så har jag råtorskat på Farmen.

fb1024_farmen

 

Om jag lyssnar på några poddar

Inte regelbundet. Har för mycket skit i huvudet och kan inte koncentrera mig. När jag är ute och reser lyssnar jag dock på Värvet och dokumentärer.

 

Vilka bloggar läser jag

Oj, jag brukade läsa flera bloggar men sen ett par år tillbaka läser jag bara Mirka kontinuerligt eftersom vi är kompisar. Går in på Pernilla Wahlgrens ibland eftersom jag tycker hon är en duktig businessböna, men det blir inte mer än ett par gånger i månaden. Så nä, jag måste nog erkänna att jag inte läser några.

 

Varför jag följer så få på Instagram

Några undrar varför jag inte följer tillbaka (följer bara ett 70-tal). Instagram är något jag b o r d e engagera mig i lite mer men jag har ingen ork. Jag har något tråkigt som pågår i mitt liv sedan snart två år och har därför svårt att koncentrera mig ibland. Följer väldigt få eftersom jag inte pallar ”flödet”. Låter märkligt men jag fixar inte stress över huvud taget just nu och för mig är det stress om jag ska ta del av femtusen inlägg på Instagram om dagen …Sorry, kan inte förklara mig bättre för tillfället och förlåt för att jag inte följer er tillbaka, men jag är otroligt tacksam över alla följare jag har, trots att det inte är så många i paritet med bloggen.

mavbild 2016-02-15 kl. 20.55.03

 

Hur kommer det sig att jag ”handlar så mycket”

Två orsaker. Växte upp med min bror och min ensamstående mamma. Hon kämpade ihjäl sig för att få det att gå ihop så det blev sällan något över till roliga saker. Redan innan jag blev tonåring bestämde jag mig för att, när jag blev stor skulle jag samla på saker. Jag är extremt givmild men också väry rädd om mina saker. Som är just saker för andra. Tappar jag något i golvet så att det går sönder kan jag gråta i en vecka medan maken skakar på huvudet. Sen ska ni också komma ihåg att 99% av det jag handlar får jag för inköpspris och det är en jeeeefla skillnad kan jag berätta!

 

Anledning nummer två är att shopping hjälper skitbra när man är ledsen. Punkt.

o-SHOPPING-BAGS-facebook

 

Om och hur mycket jag tjänar jag på bloggen

Denna frågan får jag ofta. I mars firar jag 10 år som bloggare och sedan förra våren vågar jag säga att jag lyfter en hyfsad månadslön. detta eftersom jag intensifierat mitt samarbete med Tailsweep som sköter all annonsering. Jag tjänar pengar på två sätt, antingen via de annonser som ligger högst upp här, och ibland mellan inläggen, och sen genom de samarbetsinlägg jag gör. Samarbeten är det jag tjänar mest på och de ligger på mellan 12-25.000 kr/inlägg. Jag skriver a l d r i g, och kommer a l d r i g, att skriva ett inlägg om en produkt/tjänst jag inte tycker är bra på riktigt. Just nu testar jag ett nytt betalkort som jag kommer skriva om inom kort. Helt överlägset allt som finns på marknaden.

107013520_pengar

 

Om att det är mycket reklam i bloggen

Det är en ganska intressant kommentar då det inte stämmer. Mina läsare har varit rätt ”bortskämda” med att bloggen i många år inte haft någon reklam i inläggen över huvud taget. När jag väl började för några år sedan var det uteslutande reklam för kompisars verksamheter. Jag tycker nämligen man ska hjälpa varandra om man har möjlighet. Jag är en snäll människa även om maken väljer att kalla mig dumsnäll. Efter några år tröttnade han och frågade varför i h-e jag bara gjorde reklam för kompisars verksamheter men inte vår egen. Ähum … inte tänkt på det så jag får väl erkänna att jag var aningen korkad. Bestämmer mig därför för att minska ned kompisreklamen och satsa på våra egna produkter. Några av er läsare fick krupp. Herreguuu’, plötsligt var 4 av 20 inlägg reklam. Inte bra, inte bra. Jag blev jätteledsen över reaktionen tills en förstå-sig-påare sa: ”kamma till dig för fan, titta på de bloggar som ligger på din nivå och även de som är lååångt ifrån dina läsarsiffror; de har mycket fler reklaminlägg i sina bloggar!” Och några andra sa: ”Ehh, så dina läsare tycker att du ska jobba gratis för bloggen ä r ett jobb. Fråga om dom jobbar gratis…” Då bestämde jag mig för att skita i de kommentarerna. Tack och lov bara några få, men ändå. Nu kommer jag ha reklam flera dagar i veckan. Dock räknar jag inte länkningar till mina kompisar sidor som reklam. Alltså, inte betald reklam. Hjälpa kommer jag a l l t i d att göra så det får ni läsare stå ut med. Scrolla går jättebra om man inte vill läsa…

 

Inga bilder i gamla inlägg

Sommaren 2015 bytte jag webbhotell och vid överföringen uppstod lite handhavandeproblem. Av någon outgrundlig anledning stoppades alla bilder i överföringen. Det betyder att jag måste gå in i varje inlägg, notera den tomma rutan där det står typ IMG9021, leta upp den bilden i min bildbank, och lägga tillbaka den i inlägget. Med nästan 9000 inlägg så har jag en del att göra framöver. Det är också en av anledningarna till att jag ska vara ledig på fredagar…

 

Om det här med träning

En del av er undrar varför jag inte tränar. Tre bokstäver räcker som svar: l a t.

 

Varför bor jag i ”Finhooden”

Jag är uppvuxen i en förort till Stockholm; Jordbro. Ett riktigt sunkhak. Dock inte fullt så illa när jag växte upp, som det är nu. Jordbro ligger ca 30 minuter söder om Stockholm City och när jag var 16 år drog jag fort som f-n till Sundbyberg, 5 minuter norr om City. Bodde där i många år. Träffade min dåvarande make och av någon anledning flyttade vi till Bromma. Minns inte varför. Bromma är en av Stockholms stadsdelar och det bor ca 80.000 människor här. I området där jag och ex-mannen bodde, (Bromma Kyrka heter det) bor ca 2.500 kr och anses som det ”näst finaste” jämte där jag bor nu.

 

Jag skilde mig. Flyttade tillbaka till Sundbyberg. Träffade maken och ville bo kvar i Sumpan men se, det ville inte min kommer-från-landet-blivande-make. Inte fint nog för honom trots att Sundbyberg har ett villaområde som är superfint (Duvbo). Maken gillade Bromma, men inte där jag bott tidigare. Han ville till ”top notch”-området i Bromma.Vi köpte huset några veckor efter terrorattacken den 11 september 2001 och jag kan tala om att det inte var så många som köpte bostäder precis då. Därför fick vi huset, som är på 330 kvm, för en idag extremt liten peng. Värdet har med åren tredubblats. Inte så konstigt med tanke på att det är stört omöjligt att hitta någonstans att bo här. Om man inte skiter pengar.

 

Stadsdelen är indelad i många olika områden och jag bor i så kallade ”fin-Bromma”. Här bor ca 10.000 invånare och flera, f l e r a hushåll med så kallade ”gamla pengar”. I mångas ögon här är jag ingen äkta ”finhoodsbo” eftersom jag inte är infödd. Har bara bort här i snart 15 år. Hur som. Vi åkte runt och gick på femtioelva visningar. Hittade vårt hus och älskade området. Bullerby-feeling. Ähum … host host. D å visste vi inget om människor med näsor så högt upp i luften att de regnade in i snokarna på dom. Om att man inte alls hälsade på varandra trots att man bodde grannar. Jag fick panik. En förortsunge som flyttat in i finhooden. Snacka om att jag hamnat fel. Åren gick och grannarna byttes ut till grannar i vår egen ålder. Plötsligt blev det väldigt trevligt att bo här. Några idioter har kommit och gått men på det stora hela är det bra.

 

Men, min drömbostad är ett radhus. Där vill jag bo ensam. Maken får gärna bo vägg i vägg i ett eget radhus. Jag har egentligen aldrig velat bo ihop med honom eftersom vi jobbar ihop. Det räcker och blir över kan jag berätta. Jag är en ensamvarg och njuter oerhört de gånger jag får stunder för mig själv.

 

 

Vad jag egentligen jobbar med

Nya läsare har inte riktigt fattat vad jag jobbar med. Inte jag heller, hehe. Jag och maken har några yttepyttesmå företag. Vi började med ett par inredningsbutiker men insåg snart att det var skittråkigt. Köpte en leverantör och blev grossister. I det företaget var vi/är vi distributörer av några designmärken inom inredning. Med åren kom vi på att det är en rätt osäker bransch. Att vara distributör/agent. Man kan när som helst bli av med det märket man företräder. Nu har vi klarat oss ur den aspekten men vi bestämde för 6 år sedan att vi skulle köpa ett företag där vi själva ägde det vi sålde.

 

Alltså köpte vi ett företag som heter Hemslöjdsprodukter. Det har funnits sedan 1946 och vår huvudsyssla är smide. Vi ritar och får smide producerat. Allt från traditionell tråkig smide till tidlösa och mer ”raka” produkter. Vi finns i alla möjliga butiker, allt från rena hemslöjdsaffärer till Svenskt Tenn. Vi ställer ut på fackmässor två gånger om året dit alltså inköpare kommer. De senaste två åren har vi insett att utvecklingen på nätet går aningen fort och är mycket roligare. Vi satsar därför nu fullt ut med nätshoppar och driver: Design For Home (där i stort sett bara ni bloggläsare handlar), Trendia, (en webbshop där de förra ägarna sålde 100% kopior av kända möbeldesigners. Vi har några bilder kvar som ska bort, eller bytas namn på, och när det är gjort kommer jag göra mycket mer reklam för den sidan) Klocknet och Shopbox. De sista två är koncentrerade kring klockor, väskor och smycken. Det kostar att växa varför vi alltid har ont om pengar. Vi är ett litet företag som kämpar som sa*an för att på sikt tjäna så pass att jag kan ägna mig åt att hjälpa andra. Det är min dröm; att sluta med det vanliga jobbet och bara ägna mig åt välgörenhet.

 

Inte lika rolig längre

Oj så många mail jag har fått om att det är tråkigt att jag ”inte är lika rolig som förr”. Nä, det är jag inte. För snart två år sedan slog en bomb ned i vår familj. Något så allvarligt att hela mitt liv slogs i spillror och jag slutade att leva under en period. Gick på allehanda tabletter för att ens v i l j a gå ur sängen. Av olika anledningar var det viktigt att detta inte syntes i bloggen men under några veckor var jag tvungen att ta hjälp av maken och en kär vän som bloggade åt mig. Jag klarade helt enkelt inte av det. Det som hände kommer ni att få reda på. Så småningom men just nu går det inte då andra är inblandade och saker och ting måste få läka och ha sin gilla gång. Under dessa snart två år har ni, utan att ni haft en jefla aning, varit mitt allra största stöd … och tröst. Det händer att jag fortfarande kan vara svinrolig här inne, men jag känner att jag har förändrats och de som inte tycker det är kul har klivit ut härifrån. I början var jag grinfärdig när någon sa ”tack och hej” men insåg hyfsat snart att det inte är något jag kan göra något åt och det kommer gudskelov hela tiden nya läsare. Ni är dock ett gäng som har varit med mig i många, många år. Till och med från början och jag önskar så att jag kunde få er att förstå hur vansinnigt tacksam jag är och hur mycket ni betyder för mig.

 

Well, det var svar på en del av de frågor jag får bland kommentarerna eller via mail. Nu till jobbet. Packa shitloads med TanCan. Tack för att ni beställer. Det ÄR en överlägsen brun-utan-sol … och nu till ett kalaspris!

 

 

 1. Heja dig Mona! Bra och ärliga ( tror jag) svar! Jag lämnar aldrig din blogg, oavsett om du är rolig eller ej. Gillar den ändå! Kram

 2. Du är bäst! Du kan till och med vara rolig ?????
  Jag förstår att folk frågar om olika saker. Men tycker inte att du ska behöva förklara dig. Vi måste tänka lite själva. ?? o förstå att man inte lägger ut hela sitt privatliv. Puss på dig puman ?

  1. Word på det!
   Hur mycket du tjänar, vem fasiken har med det att göra??! Har försökt läsa några andra populära bloggar, men zzzzzzzz…helt ointressanta. Ok, det blir lite Fotbollsfrun ibland (på grund av att jag slängde bort ett antal år i hålan där hon bor). Har du läst henne? Tror du skulle gilla hennes humor.

   1. Nu vet jag inte hur länge sedan du var I Kalmar, men slanged bort några år där?? Då beror det på att du inte kände mig. Då hade de inte varit bortslängda men du hade antagligen inte haft tid för så mycket mer än att skratta åt mina tokigheter 😉

    1. Hehe, du kan inte vara infödd kalmarit hör jag. De enda normala människor jag har kontakt med som bor kvar där är från Nacka, Växjö, Nybro och Göteborg 😀
     (Slängde bort mina år på en karl som ljög värre än hela Kalmartravets hästar travar och på ett jobb med en spritt språngande galen chef… ) Älskar mitt nya liv, på betryggande avstånd från Laamtåjet 😉

     1. Ok, jag kommer ifrån någon mil söderut och bor inte heller kvar…… Men på 80-talet hade vi verkligen kul och stan börjar leva upp igen om man hamnar I rätt kretsar. Dock finns det de däringar med näsan ovan molnen kvar…..

  2. Håller med dig, varför måste vi veta allt. Mona är så öppen och delar med sig av det mesta men ska inte behöva förklara varför hon utelämnar saker.

   Fortsätt du Mona på ditt sätt så fortsätter vi läsa.

 3. Tack för dina öppna och ärliga svar!
  Jag måste nog vara världens trögaste för jag har då fortsatt att skratta åt en del inlägg under de två senaste åren. Jag tycker att du fortfarande gör en hel del roliga inlägg. Sedan gör du även intressanta inlägg som din resa till Guatemala som verkligen berörde.
  Det är det som jag verkligen gillar med din blogg! Att den är så blandad; skratt och gråt, höga berg och djupa dalar.
  Kram från ett snöigt norrland

 4. Numera läser jag endast en blogg, och det är din 🙂 Får den rakt in i min mailkorg vilket är vansinnigt bra
  får en liten stunds distans till jobbet varje dag 🙂
  Kram

 5. Mona!
  Följt dig ett bra tag men aldrig kommenterat. Så många goda skratta du gett mig och självfallet kan jag fälla tårar också när du skriver om livet som ständigt förändras som det gör för det flesta. Med all värme till dig att du bjuder på det. Kommer alltid att läsa Din blogg vet ej hur jag kom in att börja läsa den. Du är du ingen kan ta ifrån dig det och du ska inte vara rolig på andras beställning.
  Ha det så gott

 6. Varje morgon – när klockan ringer – tar jag fram telefonen och tittar om det står nåt nytt i din blogg…..så för mig har du blivit ett måste, tack 🙂

 7. Det låter som jättemycke pengar du tjänar per reklaminlägg – vad blir kvar när du betalat sociala avg å skatt? Va? Inte så himla mycke….. Typ

 8. Livet förändras för alla, saker sker och så är det om man är människa. Man kan omöjligt vara alla till lags, just därför ska man gå på sin egen magkänsla och göra det som känns rätt för en själv. Om du år efter år skulle driva vidare en blogg utan reklam och bara bjuda på ”roliga Mona” så vore det inget annat än ett spel för galleriet. Det är SJÄLVKLART att du ska tjäna pengar på din blogg, att välja bort det vore som att köra en grön Fiat punto från -98 när du i själva verket kan glida omkring i en slitterny XC 90 xtra allt! Det som inte förstår detta lider av nåt som heter missunnsam avundsjuka. Det sjukdomen går inte att bota utan drabbar dom som är bittra egoister och dom förblir oftast så livet ut.
  Oj – detta blev långt och du läser förmodligen inte allt men om du gör det så vill jag att du ska börja med ett nytt mantra. Varje gång du dimper ner på självförtroende stegen så tar du ett djupt andetag och på utandningen så skriker du – FY FAN VAD JAG ÄR BRA!!!
  ….för det är du. En förebild för många och du ger oss läsare en guldkant på vardagen med dina inlägg.

  Tack och KRAM!

 9. Din blogg är den enda jag följer, så fortsätt du att blogga, (vad skulle jag annars läsa varje morgon?) och skit i vad gnällspikarna tycker och tänker.
  Krampårej!

  1. Jo, det gjorde jag men har ändrat stil. Gillar mer tajta kläder nu. Eller ja, en och en annan tunika är helt okej, men försöker komma ifrån tält-stuket. Det har tagit några år att förstå att jag inte är tjock längre…ibland blir det dock baskslag.=)

 10. Jag tycker om dig precis som du är. Det är inte fel att förändras. Ibland rent nödvändigt, för sin egen skull. Vi kan inte vara som alla andra vill att vi ska vara.

  Megakram

 11. Säger som Madeleine. – Vakna, kissa, kaffe och Mona. Börjar jag sju är det det första jag gör när jag tagit kaffe på jobbet – läser dig. Då börjar dagen.
  Ta inte åt dig av allt som en del skriver för vi andra förstår att du måste få betalt för ditt jobb. Och FY PÅ DIG som visar väskor- och smyckesförsäljning. GUUUUUUD vad mycket snyggt. Ta hand om er!

 12. En dag utan dina inlägg är ingen riktig dag! Så många ggr som jag har skrattat åt (med) dina inlägg 🙂 Och ja, ibland kommer livet och knackar på och vill vara med. Då får man bara gilla läget och köra vidare och jag är en av dom som väljer att hänga kvar här – för det är så det riktiga livet är! Ibland guldskimrande, ibland nattsvart.

  1. Du går in här: http://www.watchseries.li/, skriver The real housewives of… i sökrutan högst upp. Klicka dig in på det avsnitt du vill se. Då kommer ett antal förslag på ställen upp där du kan klicka dig fram för att se. Är lite knöligt innan man kommer på tekniken. Jag brukar gå in på några som heter Gorillavid eller Voodlocker. Sen trycker du på Watch this link. Ofta kommer det upp en reklamsida då, kryssa bort den och klicka på samma ställe igen. Till slut kommer ”tv-rutan” upp och du kan klicka på Play.

   1. Har lite betänksamheter mot dylika sidor…. om det är lagligt eller ej. Lite efterforskning på amerikanska forum visar dock att det är lagligt att streama det som finns att se på dessa sidor. Dock ej tillåtet att ladda ner. Och att lägga upp filmer på sajterna beror på om de som gör det har tillåtelse av den som äger rättigheterna till materialet.
    Så hur frestande det än är att kolla på t.ex. min favorit genom alla tider ”Nashville” (när kommer säsong fyra i Sverige??!!) så avstår jag. 🙂

    1. Jag har ju varit helt anti sånt eftersom vi drivit 10 videobutiker. Dock har jag fått lära mig som du: streaming okej, inte ladda ner.

     …så därför tycker jag du ska kolla ändå. Det är ju trots allt lagligt. Och du, icke att du ska vänta till säsong 4 kommer, just saying. Du kommer SMÄLLA av när du ser vad som händer, hehe!

 13. Fortsätt precis som du gör. Livet är upp och ner och det kan inte vara roligt jämt
  och då får dina inlägg bli som de blir för den stunden, och vi här får acceptera det.
  Hoppas allt blir bra till slut.
  Hälsningar Skåneland.

 14. Jag läser din blogg varje dag och fnissar gott åt dina inlägg emellanåt. Så antingen har jag jäkligt taskig humor, eller så är du rolig utan att det är meningen ibland 🙂 Det är ju ingen komediblogg du driver. Jag läser för att jag gillar dina inlägg och för att du känns äkta.
  Fortsätt vara den du är och vi som gillar dig hänger kvar här! 🙂
  Det syns inte alltid på utsidan hur det känns på insidan.

 15. Ibland händer – tyvärr – saker som gör att man aldrig blir densamma igen, men att tala om för någon att den har blivit tråkig, övergår mitt förstånd. Fortsätt vara den du är för dagen, Mona, oavsett vad innehållet i bloggen blir, så kommer jag fortsätta tycka om o hålla på dig! <3

 16. Hej igen Mona, jag läser dig också på eftermiddagen….
  Så mycket kärlek du fått hela dagen.
  Vad jag förstår så lever du ett smashing life, men jobbar hårt och haft det jobbigt på vägen.
  Själv är jag just arbetslös, gått in i väggen två gånger – och efter det bara fått vikariatanställningar – så vi är nog många som har lite tufft i livet. Men som jag tidigare skrivit – din blogg berör mig – och gör att jag mår lite bättre, tack!
  Sedan delar jag inte din smak för dojjor – men det behöver vi inte gå in på.
  All kärlek till dig!

  1. Va, jag som har världens bästa skosmak, haha! Tack för din fina kommentar och jag hoppas att du är på väg tillbaka. Avundas inte er som gått in i den berömda. Inte alls.

 17. Ingen är rolig hela tiden, inte heller livet… Life’s like a roller coaster!
  Du är som du är och därför älskar vi dig, fortsätt så! <3 <3 <3

 18. Du räddar min dag många gånger! Min syrra tipsade om dig för snart 6 år sedan och efter det har jag följt dig. Det var tiden när bloggen låg hos Magdalena Grafs blogghotell, som jag tog en paus. Jag saknade den vanliga, sarkastiska, svärande, bilbortslarvande härliga Mona. Den Mona som fick mig att ligga dubbelvikt av skratt när du målande beskrev hur du nästan gjorde på dig. Eller hur du lyckas vimsa bort dig när du ska köra någonstans.
  Jag unnar dig hejdlös shopping för jag fattar hur hårt du och maken sliter med alla era företag. Jag begriper dock inte att ni orkar och att du på något magiskt vis ändå kan göra massa saker vi sidan om. Självklart vill jag också ha fina väskor, skor, kläder och smycken, men har inte möjlighet att skaffa en äkta Hermès Birkin Bag, som är min ultimata drömväska. Jag har inte riktigt samma klädstil som du, men älskar att du visar upp dina kläder och skor. Jag älskar min poncho jag köpte från ert företag. Den tar jag med mig när jag reser för det kan vara lite svalt på hotellrummen ibland. (Det är skönt när jag ska sova, men jag kan känna mig lite frusen innan.)
  Jag hoppas du fortsätter i många år till och så skulle jag önska att allt det där hemska bara försvann, poff, upplöst i atomer.
  Kramar från ett soligt ställe!

 19. Tycker inte att du är ett dugg tråkig och självklart ska du göra reklam om dina egna produkter i din egen blogg.
  Från en annan företagare: Är Arkhyttans Hemslöjd från -83 samma som ditt Hemslöjdsprodukter?

  1. Jajamensan,det är det. Företaget startades 1946 av ett gäng hantverkare som hade handelsresande över hela Sverige. 1983, eller om det var -86, ombildades det till aktiebolag!

 20. Instämmer med alla andra här, en dag utan blogginlägg är inte att tänka på. Kollar mailen flera gånger om dagen ? Fortsätt som du gör, älskar ditt sätt att skriva, högt och lågt – ljust och mörkt. Kram från mig i ett nollgradigt jämtland ❤️

 21. Mona du är underbar! ❤️

  Livet svåraste fråga är om livet har någon mening!
  Svaret på frågan är att upplev livet som meningsfullt och du skall finna frågan meningslös!

 22. Hallå.
  Kom på första gången jag läste din blogg, halkade in från krondåren i Uppsala. Sedan var jag fast. Mitt första inlägg som jag läste var om en toalett på MC Donalds och något the som man skulle gå ner i vikt av, satan i gatan vad jag skrattade, höll på ramla av stolen. Sen dess är jag fast kram fortsätt vara du. Så underbar och påhittig. Kram Tarja

  1. Samma inlägg som jag oxå läste först. Jag skrattade så jag tjöt och mina kollegor undrade om det hade slagit runt alldeles. ????????????? (Jobbar som sjuksköterska i kommunal hemsjukvård)

 23. Tack Mona för det rakaste o mest ärligaste inlägg jag läst. Precis som du, har jag gått igenom en del trista saker o man förändras. Använd din blogg till reklam, gör vad du vill, för du har ändå inte ett dyft av reklam som de som är överst på listorna. Deras bloggar är som flipperspel! Å massor av smygreklam.
  KÖR DU PÅ SOM FAN, du är BÄST! STOR KRAM

 24. Mona- jag vill krama dig hårt och länge och tack för att du är du! Vem f-n är rolig 24/7? Inte jag i alla fall och är det någon som klagar att du inte är ”lika rolig” längre, ja men läs något annat då losers <3

 25. tusen tak för din fantastiska blogg – gen gör min dag-varje dag <3
  en liten undran (du behöver inte svara om du inte vill) umgås du inte med magdalena graaf mer? ni hittade ju på en massa bus innan 🙂
  kram o fortsätt med din fantastiska blogg
  // Madde

 26. Hej Mona! jag gillar ju din blogg, fastän du är en gammal tant och jag är en ung ung dam..;)
  Ps, hittat sambon än? Han e iallafall inte här…;)
  //Finländskan

 27. Mona!
  Utan din inlägg är dagen inte..komplett! Med roliga eller allvarsamma inlägg, så är din blogg den bästa, och den jag alltid börjar med att läsa ?
  Fortsätt som du gör, och orkar! ?

 28. Hej Mona! Din blogg är den som är ett måste läsa varje dag! Har läst den i många år nu och visst har den förändras, men fortfarande så får du mig att skratta! Fortsätt på ditt vis.
  Kramar Yvonne

 29. Alltså jag älskar fortfarande att läsa dina inlägg, märker att det inte är som förr med alla kiss och bajs-incidenter, men så är livet. Har följt dig sen just innan din gbp operation och ja, är ännu kvar. Finns två bloggar som läses så gott som dagligen, din och maggan Graaf, så roliga, ärliga och härliga ?

 30. Du är min stjärna, så otroligt glad att jag hittade dig❤️?❤️
  Tur det finns wifi i Thailand, imorgon kväll ?
  Puss på dig, babe❤️

 31. Kul att läsa även om det inte var så mycket nytt för mig som hängt här ”några år”. Jag förstår inte klagandet på reklamen. Att skriva/driva en stor blogg är ett arbete och varför ska man göra det gratis? Det är väl bara att hoppa de inlägg man inte vill läsa.
  Jag visste inte att folk klagade på att du inte är lika rolig som förr. Har de inte läst bloggen och fattat att du mått skit? Dessutom utvecklas man som människa hela tiden och livet går ju upp och ned.
  Sköt om dig!

 32. ”Ni är dock ett gäng som har varit med mig i många, många år. Till och med från början och jag önskar så att jag kunde få er att förstå hur vansinnigt tacksam jag är och hur mycket ni betyder för mig.”

  Minns inte ens när jag började läsa hos dig… Men vet att jag är ap-kass på att kommentera. Så ovan rader träffade där de skulle. Tänkte; va´fan, nu får jag skärpa mig! För det finns ju en anledning till att jag kollar in här dag efter dag, ibland flera gånger per dag. Och det är för att jag älskar ditt sätt att skriva, dina foton, tips, tankar, dråpligheter med mera, med mera. Då är det ju inte schysst av mig att inte tala om det för dig. Så, här kommer det;
  JAG ÄLSKAR ATT LÄSA DIN BLOGG!
  Tack för att du är så frikostig med foton på och tankar om ditt privatliv, och jobb!
  Stor kram!!!

  1. Well, ibland önskar jag att ni kunde se mitt ansiktsuttryck när jag läser era kommentarer. Din gick rakt in i hjärtat. Tjoffpang! Tack så jättemycket Millan. Från hjärtat.

 33. Ingen kan vara på topp jämt. <3
  Hoppas bara att du inte slutar skriva helt.

  Massor med kramar från ett soligt Thailand.
  Solen skiner från klarblå himmel o det är 33 grader varmt i skuggan 😛

 34. Här trivs jag och fast jag inte känner dig så är jag på något vis alltid nyfiken på vad tok du hittat på sen jag kikade in sist 🙂 Lustigt hur det kan bli när man läser en blogg faktiskt!! Vad gäller reklamen så tycker jag du tipsar om roliga/bra grejer och tack vare dig har jag en skitsnygg klocka och två jävligt snygga ponchos som jag får såååååå mycket beröm för. Kör på ditt för det är det som vinner i längden, orka med alla jävla gnällisar som ska ha åsikter om allt möjligt ointressant.

 35. Hej Jag ramlade in på din blogg och tycker den är jätteintressant och rolig. Nu har jag inte hunnit med att läsa precis allt så min fråga kanske det redan står ett svar på 🙂
  Var streamar du Housewifes och Vanderpump rules ? Försöker och leta men hittar ingenstans.
  /Karin

  1. Hej Karin, välkommen och vad glad jag blir…tack! Googla ”watchseries”…nånting, så kommer det upp. Eller så söker du på ”streamar” här u bloggen. Då får du upp nåt inlägg där jag beskriver exakt. Kan inte kolla själv nu då jag bloggar/svarar från mobilen och nätet är svintrögt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..