Happy Valentines Day …. för alla andra

Igår åkte jag och talibanen till Mall of Scandinavia för lite nödvändig klädshopping till henne.

IMG_4215
Under tiden hon hängde i hennes typ av affärer passade jag på att gå runt och kolla i lite roligare affärer.
IMG_4214
Jag gillar inte Michael Kors-väskor. Not my cup of tea at all. Eftersom ALLA går omkring med samma modell. Hittade dock en som jag faktiskt tyckte var snygg.
IMG_4212
Var svårt sugen på att köpa den till mig själv i Alla Hjärtans Dag-present. Tills jag kom på att jag i ärlighetens namn aldrig varit en handväskmänniska. Trots femtioelva väskor här hemma.

 

Gick vidare in till Synoptik. (Ni glömmer väl inte att lämna in ALLA sorters glasögon i någon av deras butiker runt om i Sverige? Vi måste ha med oss MASSOR till Nicaragua när vi åker nu i början av april!)

IMG_4211

Lena, en av optikerna som var med till Guatemala förra året, jobbar i den här butiken men var så klart ledig. Jag är ute efter nya solglasögon och vanliga glasögon men eftersom det är värsta jag vet, att prova, bestämde jag mig för att komma tillbaka när hon jobbar. 

IMG_4208
IMG_4207

Talibanen fyller 13 i sommar. Alltså funkar inte det här med att ta första bästa kläder i en butik. Näpp, det ska provas … och provas … och provas. In absurdum. Givetvis hittade hon ingenting. Ehh, vi var bara i Skandinaviens största galleria, men okej, vi hittade inget …

 

Vi hittade inte bilen heller. Note to self: skriv upp var fan du parkerar nästa gång. Blir så sjukt trött på mig själv eftersom det här händer MINST en gång i månaden.

IMG_4216
Efter att ha letat en kvart gick vi tillbaka och tog en fika .. en timme senare lyckades vi lokalisera bilfan.

 

Vidare hem till Bromma Blocks och självklart blev det jackpot på inköp där. 

IMG_4221
Men först fick jag sitta utanför ett antal provrum.

 

Det är flera butiker som slagit igen i Bromma Blocks.

IMG_4228
Akaia gick nyligen i konkurs, en annan klädbutik jag glömt namnet på, har också stängt. Liksom Esprit och nu senast Cubus. Jag undrar om det är Mall of Scandinavia som äter upp marknaden.

 

Dock avskyr jag den här butiken. Sveriges rörigaste hål i väggen och därmed en skam för gallerian, tycker jag … Den ägs dessutom av en obehaglig typ som är ökänd för oss i grossistbranschen.

IMG_4229

Mall of Scandinavia är förvisso überfint men jag gillar det mer personliga som det är i Bromma Blocks varför det är skittråkigt att se utvecklingen.

 

Bjöd talibanen på lunch på Espresso House och när vi gick därifrån blev jag stoppad av Victoria, en av mina läsare här inne. Sjukt kul när ni gör det!

IMG_4227
Vi har dessutom en sak gemensamt: Matz … vår alldeles egna guldsmed. Han som jag gärna rekommenderar till varenda människa. Han som förvandlar ditt byrålådsguld till precis vad som helst. Han har gjort Victorias vigselring. Supersnygg!
IMG_4225

Jefla skitkamera.

 

Min make har bestämt sig för att vi tydligen inte ska fira Valentine mer. Det här med rosor var och varannan dag i begynnelsen är ett minne blott. De närmaste rosor jag kom igår var de här i Bromma Blocks.

IMG_4222
Alltid något … Gladdes desto mer åt alla er som blev uppvaktade.

 

Hem och laga supergod middag. Fick ett bud med kyckling i fredags på jobbet när jag inte var där. Kyckling i ny tappning. Alla tre var asgoda men jag kan v a r m t rekommendera BBQ-smaken. Sjukt god!

IMG_4232

Fixade lite bulgur och gjorde en sås som är to die for. Åt den tidigare i veckan och receptet är från Linas Matkasse. 

IMG_4233
Min man HATAR paprika och det här är andra gången jag gör den och för andra gången sa han: ”jävlar vilken god sås!” Eftersom den ska mixas så hade han ingen aning om innehållet, hehe!

 

Idag måndag. Har hur mycket som helst att göra hela veckan … som inte har med jobbet att göra. Ser särskilt fram mot torsdag då jag ska spendera ett gäng timmar på Synoptiks huvudkontor där jag kommer få träffa årets deltagare till Optiker Utan Gränser-resan. Plus att vi ska packa alla resväskor med glasögon.

 

Utöver det så har jag fyra middagsdejter.

 

Ähum, har inte så mycket tid över till jobbet.

LOADING..