Dansgolvskramp och bästa grannen

Gårdagen inleddes med att somliga barrikaderade sig i hotellbadrummet för make up. Andra fick försöka göra sig snygg i hallspegeln. 

IMG_4104

Hela veckan har jag sett fram emot hotellfrukosten. Jag är nämligen en sucker för vita bönor. Det godaste jag vet när jag är på hotell.

 

D e n besvikelsen när jag upptäckte att de inte hade det.

IMG_4109
Däremot serverades det tårta … 07.30 …
IMG_4111

Efter frukosten bar det iväg till Folkets Hus i Örebro. Fin lokal som absolut inte lämpar sig för danstävlingar av den här sorten. Dansgolvet var hälften så stort som de brukar vara och även om de aldrig är fler än 12-13 stycken dansare på golvet samtidigt så var det überjevligt trångt för tjejerna.

IMG_4120
I normala fall har varje dansskola ett så kallat lagledarbord intill dansgolvet. Där sitter vi lagledare/danslärare och håller koll på siffrorna. Det fanns dessvärre ingen plats för några bord utan dom hade arrangören ställt en våning upp och vi fick trängas med publiken för att kunna följa med i resultaten. Värdelöst. 
IMG_4143
IMG_4122
Tjejerna från vår dansskola var som vanligt supertaggade och glada.  Talibanen till vänster. 
IMG_4114
IMG_4119
IMG_4138

Well, det blev ingen pallplats för talibanen. Madame hade behövt bli bland de 15 bästa, av 121 stycken i hennes kategori, för att gå upp i silver men inte heller det gick. Det lär bli lite fler privatlektioner och nöta golv på dansskolan fram till nästa tävling i mars.

 

På vägen hem stannade vi vid en McDonalds. Jag är inte jätteförtjust i deras mat och låter inte talibanen äta där särskilt ofta, men nu gjorde jag ett undantag. Dock funderar jag på en världsviktig sak: hur kommer det sig att deras Cola Zero inte alls smakar som den Cola Zero man köper på ICA?

IMG_4185
Just det ja, ser ni min ring? Vi har nu ÄNTLIGEN börjat sälja IOAKU-smycken! (Klicka på fliken ”Smycken” högst upp i bloggen här och sök på IOAKU-Fanny Ek) Linda, som sköter sidan från vårt kontor i södra Sverige, har dock inte hunnit lägga in allt men ringen, my GOD; r i n g e n! SÅ mycket komplimanger som jag får när jag har den på mig! 
IMG_4141
IMG_4105
En sån där typisk ring som jag a l d r i g skulle köpa om jag såg den i en webbshop men jösses så snygg den är på!. Jag har den i flera färger men har dålig koll på om alla kommit upp ännu på hemsidan. Swarovskistenar och mässing (finns silverfärgade också … så klart). Jag kommer göra shitloads med reklam för det märket framöver eftersom jag älskar det! Basattnivet. Ska förresten höra med Fanny om jag kan få tävla ut något också. 
IMG_4167

Lite senare på kvällen var familjen bjudna hem till vår f d granne. Hon skilde sig, flyttade men köpte en lägenhet några hundra meter från oss här i Finhooden. Thank you Lord för det. Hon är dessvärre en katastrof i köket så varje gång vi ska äta där är det catering som gäller. Hehe, inte mig emot.

IMG_4193
Skönaste avslutningen ever på en låååång dag! Tack bästa Maria!
IMG_8135
IMG_8133

Idag söndag. Hämta Nisse på förmiddagen. Hundpromenad med kompis här i Finhooden. Städa sig lite. Till Jane för lite kompiskärlek. Ladda för nästa vecka som är full av middagar och andra skojsigheter.

 

Vad står på er agenda idag?

 

 

 

 1. Haha, du som avskyr grönsaker…och så kan du äta vita bönor som är så vidrigt!?
  Sitter med en kaffe och tittar ut över ett vintrigt fjällandskap. Ska väl åka hemåt framåt lunch, dottern och jag. Synd att man måste jobba också, annars hade jag gärna spenderat mer tid här i stugan. Tänk att man kunde gå och bli skidfreak på gamla dar (hm, för typ 15 år sen nånting)!

 2. Colan är nervattnad. Eller ja – den görs ju på en slags högkoncentrerad sirap som blandas med sodavatten i maskinen – eller för den delen i sådana där pistoler de har på restauranger och i barer, och det blir alltid blaskigare än ”riktig” dricka då ration sällan stämmer särskilt bra. Jag har jobbat på ställen där det aktivt uppmuntrades att hålla ner både soda- och colaknappen för att det skulle bli mer soda och därför billigare för krögaren. Spelar mindre roll i drinkar med sprit i liksom.

  De tjänar så mycket pengar på läsken att det är skamligt, även när ration stämmer. Har för mig att vi räknade ut att en pint – 568ml – kostade 4p egentligen, alltså 40 öre, men typ 30:- för kunden.

 3. Det är Coca Cola som ställer in mixen på McDonalds, oftast besitter inte medarbetarna den kunskapen. Jag kan, men det är inget man ändrar varje dag…det görs enligt underhållsschema, tror det är var tredje månad. Men priset, ca 1kr (inkl mugg) är nog rimligt in-pris. Och sen ska moms, personalkostnader och lokalhyran läggas på. Läsken tjänar man mest pengar på.
  🙂

 4. Här e det jobb hela dagen sen blir det soffläge, kusinen ringde igår o sa att hennes karl som vi har tillfällig vårdnad om inte kommer idag för hon ville fira alla hjärtans dag med honom idag ( taskmört)

  Han & jag bildade ju tydligen en färdig familj typ mamma pappa barn i somras när min systerdotter gifte sig, vilket jag fick bildbevis på av systerdottern 😀

 5. Sitter och tittar ut på solen:)
  I Norge så är det inte bara alla hjärtans dag utan även mors dag…
  fast dottern finns i Finland och vi båda är svenskar så då räknas det inte;)

 6. Att colan smakar olika har inte bara med blandningen i dryckesmaskinen att göra. Klubben för onödigt vetande kan även berätta att det har med vattnet att göra. Vattnet på fabrik går igenom 4 reningsprocesser innan det blandas med smaken och ned i burken/flaskan. I den typ av dryckesmaskiner som finns på stan så är det kranvatten som essensen blandas med.
  // Hon som gick guidad tur på colafabriken för 100 år sedan och det där va det ända som fastnade 🙂

 7. Sjukt snygg ring!! Har länkat till alla varianter till mannen som en hint om vad han kan köpa till mig i födelsedagspresent! ; ) Men känner jag honom rätt så får jag som vanligt ingenting och jag får köpa den själv. Tur att jag redan klickade hem ett fint Pearls for Girls armband från din shop ; -) Synd bara att inte det armbandet med hjärtan som är på bilden högst upp fanns med i shopen för det var så fint ihop med armbandet under på bilden och det armbandet var det jag klickade hem. Matchingsnörd?? Nä bara lite!

 8. Hej Mona, jag letar och letar utan att finna de där fina örhängena som du har på dig på bilden i bilen i det här inlägget. Säljer du dem på Shop box eller?? Måste ha, så är det bara :). Jag passar på att igen tacka dig för denna underbara blogg som är ett dagligt måste. Hoppas du känner av allt stöd och all omtanke som finns för dig genom dina trogna läsare. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..