Tänk att lite shopping a l l t i d hjälper

Det kan tyckas att jag shoppar en del, and yes I do. Det är mitt sätt att trösta mig själv och innan jag får skäll av någon här inne så vill jag bara säga att idioter som jag behövs för världsekonomin. Nog om det nu.

 

Innan jag drog till Örebro igår råkade jag åka in till Linda på Mateus. Som alltid när jag börjar samla på något så går jag all in. Big time. Halva Sverige har ätit på Mateus-tallrikar i 15 år men först förra året kom jag på att, hoppsansa, det var ju riktigt fina grejer … även fast de flisar vid minsta lilla.


  

  

  
 Nytt för i år är deras Bubble-serie. Den tyckte jag inte alls om … i början. Nu vill jag ha den också. Så klart.
Linda frågade om jag inte skulle passa på och köpa lite när jag ändå var där och kunde få med mig allt på en gång. 
  Men, fick beslutsångest över färgval så jag köpte bara med mig en testtallrik … bara för att se om jag verkligen vill börja samla på den serien också.

Har fullt upp med att komplettera min Lace-serie. I alla år har jag varit sjukt anal med färger. Eller rättare sagt bristen på färger när jag dukar. Allt porslin måste vara vitt. Nu kör jag hela färgcirkeln i stället. Much more fun. Har 6 kaffemuggar sedan tidigare men 12 är alltid bra att ha.?

 Snygg-Linda var för övrigt på fryshumör och ville inte glo in i kameran.

 Åkte direkt från Mateus och hämtade upp talibanen i skolan, sen vidare till Örebro.

Kom fram till Hotel Behrn, som jag bokat via Booking.com. Hade slagit på stort och bokat en minisvit med 2 rum men i datorn stod det att bokningen avsåg ett vanligt rum för en person. Blev aningen besviken och irro eftersom jag hade en bekräftelse på min bokning. Orkade dock inte bråka utan gick upp på rummet istället.

 … som var helt okej för 1120 pickadoller.

 

Desto mer imponerad blev talibanen av butiken snett under oss.

 Vi småshoppade lite och sen tillbaka till hotellet. Varje gång vi gick i korridoren hade jag en igenkänningsfeeling. Sen kom jag på varför; hej och välkommen ombord på Silja Line!

Fick superbra tips på restauranger av er men det var knökfullt. Så klart.  Gick rakt över gatan och lyckades snacka till mig ett bord mot löfte om att vi inte skulle stanna länge.

 Det visade sig vara en fullträff för jösses vad god mat de hade!

 Mitt i middagen ringde brorsan på Face Time. Hans dotter passar Nisse i helgen och eftersom jag är en äggsjuk höna när det kommer till honom ringde dom för att visa hur bra han har det hos dom. Som alltid.

 Maken har fotbollsturnering idag varför Nisse är utlånad. Min brorsdotter älskar honom över allt annat och pga att hon mår skit över föräldrarnas skilsmässa är Nisse en fin kompis för henne.

 
Tillbaka till hotellet efter middagen.

 Talibanen förberedde sig inför dagens tävlingar med att plocka i ordning sin make up. Det är bara på tävlingar som hon har tillåtelse att sminka sig.

 

Själv färgade jag håret och drack bubbel.

 Måste dock erkänna att jag kände mig som en skåpsupare när det bara fanns vanliga dricksglas att tillgå.

 
Efter att ha våfflat håret på talibanen var det dags för nagelvård.

 Inte fy skam att måla naglarna på Nya Testamentet.

Dessutom svarta. Förlåt Gud.

 

Idag lördag. Skall strax iväg till Folkets Hus här i Örebro. Vi har två danslärare från Kindahls med oss och medan dom ”för-tränar” tjejerna tar jag hand om pappersgörat: dela ut nummerlappar, hålla koll på resultaten och på vilka som går vidare i alla heat. Igår fick vi mail från arrangören som meddelade att det inte kommer finnas några lagledarbord. Never  happend before så det ska bli intressant att se hur f-n jag ska kunna hålla koll på alla papper sittandes i publiken.

 

Aningen irriterad.

LOADING..