Jag behöver en 1:a/2:a

Jag MÅSTE ha tag i en lägenhet till 24:åringen. Maxhyra 7.000 kr. Fick jag bestämma så skulle lägenheten ligga här i Bromma. Behöver ha henne i närheten av olika anledningar. Förstahandskontrakt kan man väl se sig i röven efter men om du råkar ha en lägenhet över så hör av dig.

 

Typ nu.

 1. Men kan hon inte flytta hem till er ett tag igen? Det har mina ”ungar” fått gjort i perioder när ingen lägenhet funnits. Allt är inte enkelt … Men ni har ju stort hus!!

   1. Förstår vad som hänt och vill bara skicka stora kramar till er alla. Vi gick igenom samma med min bor, han mår mycket bättre idag, men det tog lång tid. Hoppas ni snart blir färdiga med det juridiska.

 2. Hittarum kan vara jätte bra,men det kan ju vara problem att hitta andra hand som vill hyra ut för hund i andra hand. Det blir kanske svårt för henne att hitta något både för henne och hennes hund.

  1. Varför skulle någon neka en hyresgäst med en liten hund? Det skulle ju innebära att man inte heller är tillåten att ha vänner som kommer på besök med hund. Nä, såna finns det nog inte många av, som ställer dom villkoren (hoppas jag).

 3. Om hon inte vill flytta hem tillfälligt tror jag det blir billigare att ni belånar ert hus och köper en lägenhet jfr att hyra i andra hand.

   1. Sitter man i ett hus värt 10 miljoner så har man nog möjlighet att ta det lånet. Sedan kan ju personen som bor där betala lånet och månadskostnaden om man har råd med 7 000 i andrahand.

    1. Även om huset nu är värt 14 miljoner på marknaden så är inte det ett alternativ vi kan göra. Detta pga av investeringar i bolaget. Idagsläget har hon och sambon köpt en lägenhet men det tar en stund innan den är såld.

     1. Jag förstår. För hur länge behöver hon boende och måste det vara i Bromma? Känner flera som fått rivningskontrakt på upp till 6 månader.

    2. Det är inte värdet på huset som avgör om man får lån eller inte. Och när man inte har en aning om folks privata ekonomi (tack och lov) så är det hyfsat fräckt att säga så, tycker jag. Hade det varit ett alternativ så är jag rätt säker på att Mona och hennes man redan hade kommit på det själva dessutom.

 4. Om du blir medlem i http://www.hittakontraktet.nu så får man bland annat tillgång till en komplett lista på alla hyresvärdar. Då kan man ringa dessa själv, som ligger i dom områdena man vill ha lägenhet i. Oftast enda sättet att få en lägenhet idag om du inte ska köpa en bostadsrätt. På hittakontraktet läggs även ut lägenheter hos privatvärdar, som finns för uthyrning, men då gäller det nog att bosätta sig framför datorn så att man är först på.

 5. Önskar lycka till med lägenhets söket. Speciellt i Stockholm. Själv stod jag tre år i kö i en småstad. Nu är kötiden närmare fem år.
  Vet att en del fått napp på andrahands lägenhet när de lagt ut annons på blocket. Tyvärr måste man då vara beredd på att 9 av 10 meddelanden man får är oseriösa.
  Fick jäkligt många konstiga som hörde av sig när jag annonserade. Men även en hel del seriösa.

 6. Det kanske ni redan har koll på, men finnas grupper på facebook där folk annonserar. Har aldrig gjort det själv och är inte med i någon, men sett vänner som gjort. Sökte och denna kom upp: https://www.facebook.com/groups/lagenheteristockholm
  Sen har jag hört att folk annonserar på blocket att dom söker lägenhet. Men vad vet jag, har inte bott i Sverige på några år 😛 hoppas det hjälper i alla fall. Lycka till!

  Föresten! Nu när jag ändå kommenterar, lite random, men jag undrar när du tänder ljus, använder du flera doftljus på samma gång då? Eller använder du ett åt gången och de andra är värmeljus? haha

 7. Jag har själv hyrt andra hand genom http://www.bostaddirekt.com/ och på Blocket. Det tar på krafterna att hitta rätt (SÅ himla många samtal), men det har aldrig tagit mer än en månad att hitta ett ställe. Däremot får man ju lov att betala många tusenlappar. Sist det begav sig (för två år sedan) hyrde jag ett rum hos en familj för 4500 kr/mån (det är så man vill kräkas, men beggars can’t be choosers).

 8. Det finns ingen i grannskapet som har något att hyra ut? Fråga runt! Tänkte, de flesta stora kåkar i ”bättre områden” brukar ha källaringång och ofta även en liten tillfixad ”nanny-lya” i källaren (eller garaget)…. Många vill ju inte hyra ut utrymmen i det egna huset till helt okända, men kompisens kompis kanske fungerar..? Hoppas det löser sig! ♡

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..