När tiden inte går fort

Igår morse packade jag in talibanen i bilen och åkte till specialisttandvården i grannbyn. Efter flera års väntan och längtan var det dags för tandställning. Jag fick en deja vu-känsla eftersom jag 12 år tidigare stod i samma toalett men då med 24-åringen som skulle få tandställning. Samma tandläkare är kvar. 

IMG_4024
Talibanen har räknat dagar och minuter inför det här och även fast jag har förvarnat henne om att det kommer göra svinont de första dagarna, och vid varje tillfällen tandställningen ska spännas, så var hon överlycklig. Just wait … tänkte jag. 
IMG_4026
En timme senare körde jag en väry lycklig taliban till skolan.

 

Tillbaka till kontoret. Jobba sig lite. Mycket sitta bakom skrivbordet just nu. Me don’t like at all. Jag gillar att röra på mig och har shitloads att organisera om på vårt lager och kontor, men uppdatering av femtioelva hemsidor tar all tid just nu.

 

Under tiden har vi dålig koll på hundarna här på kontoret. En av dom är en schäfervalp på 8 månader. Han och Nisse älskar varandra men Nisse väger 5 kilo och schäfern väger typ 40. Igår gick det lite tokigt och Nisse råkade bli nafsad i sitt ena öga. Iväg till veterinären.

 

1200 pickadoller senare var han undersökt och medicin uthämtad. 

IMG_4033

Jag är uppenbarligen i fel bransch. Sweet Lord vad det kostar stålars att ha en hund. Eller djur över huvud taget.

 

Man kan säga att han var rätt lam hela dagen och kvällen efter den olyckliga lekstunden.  

IMG_4020

Nu när tävlingsterminen satt igång för talibanen finns det inte så mycket utrymme för egna aktiviteter på kvällarna. 5 av 7 dagar är det dansträning och det ska skjutsas, fixas mat mellan danspassen då hon dubbla pass vissa dagar.

 

Idag onsdag. Hela dagen igår trodde jag att det var just onsdag. Ligger en dag back alltså. Borde passa på att andas denna vecka för nästa vecka har jag shitloads att göra.

 

Nu ska jag till kontoret och sätta plattröven på stolen för x antal stillasittande timmar framför datorn.

 

Bajs på det.

 

 

 1. Tjata på chefen om ett höj- o sänkbart skrivbord så slipper du ont i rumpan o ryggen mår bättre.
  Å så glöm inte att andas, kvinna!
  Pussåkram från framsidan ?

 2. Lustigt det där med tandställning. Har pratat med vår privata tandläkare om det i flera år till min tonårsdotter. Dottern har varit hos tandregleringen flertalet gånger med samma utgång – det är en normal förskjutning av mittraden i överkäken. Nu har vi flyttat till Danmark och vips – ”oj, här finns det massor att göra” säger de på typ folktandvården. Så nu är vi igång med det!

  Förstår fortfarande inte varför vi inte fick ”ja” i Sverige. Alltså, det är inte skönhetsfel, tandraden är sne, de innersta hörntänderna växer PÅ TVÄREN samt att det finns inte plats till tänderna i överkäken så det blir ”drakula-tänder” av första hörntanden. Kanske skulle kört folktandvården i Sverige ändå? Var helt beredd på att betala 35.000 Skr för att få tänderna fixade, något som jag är mycket glad att jag inte gjorde eftersom det hela går under sjukförsäkringen nu!

  Är så glad för talibanens skull! Växte själv upp med tänder som satt lite här och där innan det till slut rättades till vid 16-års ålder. Och smärtan härdar man ut, första veckan var väl inte så kul innan läpparna fick en starkare hinna på insidan – men det är SÅ värt det! Kram till er båda 🙂

 3. När jag blev tillfrågad i skolan om tandställning var mitt svar typ ”ärduinteriktigtklokiskallen”… Idag hade jag önskat att de inte frågade utan bara sa till att det behövdes. 🙂

 4. Och här finns jag som tycker sånt är kul…
  Du vet var jag finns… i Solna… 🙂
  Har även svart bälte i godis-shopping och pärlade armband, grymma kvalifikationer! Visade mig även vara bra på shopping i Ullared 🙂

 5. Men du har ingen chef som jagar livet ur dig och inte gör det som hen är ålagd att göra via ett avtal som hen själv har skrivit på. ?

 6. Upptäckte förra helgen att vår katt hade blod i urinen. Veterinärsbesöket+medicinerna gick på strax över 2000… Dessutom var de riktigt oproffsiga (eller vad sägs om att man får hem instruktionerna på hur man ska ta hand om katten efter undersökningen och den lugnande sprutan fem dagar efter besöket?? Det var bara ett av felen).
  Idag hade en lösspringande hund jagat upp den andra katten i ett högt träd, men tack och lov klarade hon att klättra ner själv när jag stod under och ropade. Jag hade lätt tvingat Bonden att hyra en skylift annars. Fast han hade troligtvis köpt en, de brukar han göra när han tycker att det är för dyrt att hyra… ?

 7. En tung tass från stora hunden på Nisses rygg kan knäcka ryggen på den lille. Och då är det goodbye. Inse att man inte låter hundar av så olika storlek leka så.
  En tusenlapp för ett akutbesök med undersökning och test är verkligen inget att klaga över. Betänk veterinärens långa utbildning, övrig personal, medicinsk utrustning och lokalhyran.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..