Du som vann Alla Hjärtans Dag-ringarna från Bering

Herregud.

 

Hur jefla dum i skallen är man när man

 

a) skolkade från varenda mattelektion och således inte kan räkna

b) lägger ut en tävling med rätt luddiga förutsättningar

c) inte är beredd på det gensvar

d) ringer till maken, som stressad står på en mässa i Norge, och ber honom, familjens mattegeni, att ge mig ett svar nu, nu NU! … och således får ett svar på 226 kombon. 

e) inser att maken, The Matte-guru, har fel eftersom han inte tänkt till ordentligt

 

DÅ inser man att man sitter i skiten.

 

Eftersom jag varit så otydlig med reglerna så tänker jag vara enväldig härskare här och dra vinnaren som ligger närmast rätt, om inte rätt svar … enligt reviderad uppfattning av maken.

 

Vinnaren av våra fina ringar från Bering är:

88100-198-EN

Stina/Eb – Grattis. Maila mig din ringstorlek, och mät ordentligt, blir det fel får du ge den till grannen! Du vinner för alla dina femtioelva försök och för att jag sabbat din tenta.

 

Hejsan! Snart är mina antal svar lika många som antalet möjliga kombinationer. Idag kommer jag ingenstans med min matte och får det till skitfå kombinationer och tänker att nu skiter sig vinsten (med rätta, för jag orkar/ hinner inte komma på felen). Förutsättningarna är alltså: 1) Dubbletter räknas bara en gång. 2) Antalet innerringar måste vara antingen 0 eller [1 i de smala] eller [2 i de breda]. 3) En kombination av smala innerringar A+B är samma sak som B+A. 4) Grundringarna får inte blandas med varandra. Jag får detta till 2 unika smala grundringar (rostfri och guld blank/ med stenar) och 4 breda unika (rosé, rostfri, guld med stenar, guld blank). De smala innerringarna är 8 st, men två är dubbletter, d.v.s. 7 st unika. (2st guld med stenar, vit, svart frostad, rosé frostad, guld frostad, kulor, kedjelik). De breda innerringarna är 4 st (svart med stenar, vit med stenar, svart med ruterslipning, vit med en sten). Smala ringar: 2 ringar med 7 olika varianter av unika innerringar = 14 kombinationer Sedan lägger vi till 2 för de tomma grundringarna också, alltså 14 + 2 = 16 Summa: 16 kombinationer av de smala ringarna. Breda ringar: Antalet möjliga unika kombinationer av två innerringar är 22 st, i enlighet med förutsättning nr 3) ovan, alltså att A+B är samma som B+A. (AA (2 x guld med stenar), AB, AC, AD, AE, AF, AG; BC, BD, BE, BF, BG; CD, CE, CF, CG; DE, DF, DG; EF, EG; FG). 4 breda grundringar med 22 möjliga kombinationer med smala innerringar = 88 kombinationer 4 breda grundringar med 4 möjliga kombinationer med breda innerringar = 16 kombinationer 4 tomma breda grundringar = 4 st Summa: 88 + 16 + 4 = 108 möjliga kombinationer med breda ringar Totalsumma: 108 breda + 16 smala = 124 kombinationer. Jag skyller mattekollapsen på nattlig oro inför dagens möte och utebliven sömn. För inte kan man väl tappa i IQ på ett dygn? 😉

 

Sweet Lord, jag blir trött bara av att läsa de tre första raderna!

 

TACK alla ni som varit med och tävlat. Inga sura miner nu, man kan mest troligt debattera det här i all oändlighet eftersom jag inte var solklar med alla regler. Jag kommer göra det här fler gånger, jag lovar. Dock utan några matematiska frågor. 

LOADING..