Bra start på veckan

På osedvanligt gott humör hoppar jag i mina nya Caolu-favoriter som inte går att köpa förrän i höst, yxar bort isen som sitter som berg på bilrutorna och drar till jobbet. 

IMG_3798
Det är måndag och jag är på väry gott humör. Don’t ask me why. 
IMG_3755
Tar min vanliga hiss-selfie. Har gjort det nästan varje dag i flera år.
IMG_3757
Undrar själv varför men får inget bra svar! Sorteras in under avdelningen Idiot På Hög Nivå.

 

Fick en ny arbetskamrat igår och hälsade henne välkommen. 

IMG_3759
Ringde talibanens tandreglerare och fick äntligen datum för isättning av tandställning. Hon har jättefula tänder som också givit henne problem med att äta men nu ska de fixas till och hon har sett fram emot det här i flera år!

Skärmavbild 2016-02-01 kl. 18.49.30

Satte mig i bilen, drog på lite trutvalla och åkte in till stan. Forfarande på gott humör.

IMG_3762
Åkte förbi mina kompisar som har Syster Lycklig men hann inte stanna och hälsa på.
IMG_3763
Plockade upp bästa Ann, som jobbar på samma gata, åkte vidare till en av våra favoritåterförsäljare; Norrgavel.

 

Butiken i Stockholm behövde påfyllning av våra superpopulära smidesljusstakar.

IMG_3764
Parkerade bilen i ett garage på Östermalm och knallade bort till Stockholms Auktionsverk.
IMG_3777
Victoria, som till vardags är chäääf på Glossybox, har förverkligat sin dröm att bli skodesigner.
IMG_3774
Detta är hennes tredje kollektion som jag fick en inbjudan till. 
IMG_3771
IMG_3773
Blev superkär i dom här med en väldigt annorlunda klack! 
IMG_3768
Victorias signum är blå sulor på alla skor/stövlar.
IMG_3767
Efteråt bjöd Ann mig på lunch i Sturegallerian. Kolla vad sträng hon ser ut. Världens snällaste människa. OCH en bra vän. Såna växer inte på träd direkt.

IMG_3781
Har för övrigt aldrig träffat någon med en sån tjock plånka som Ann. Hon har svart bälte i att shoppa så den var fylld till 80% med kvitton. 
IMG_3784

Det var för övrigt Ann som tipsade mig om Matz, min numer alldeles egna guldsmed. Han gjorde hennes vigselringar. Jag har bara varit i Matz verkstad strax utanför stan men han har berättat att han har en liten guldsmedsbutik; 1064 (guldets smältpunkt) mitt inne i Sturegallerian. Ann visste exakt var den låg och jag bad henne visa mig. Något förvånad när jag upptäckte vem som stod bakom kassadisken. 

IMG_3786
Los Direktöros himself.

 

Matz är en svinduktig guldsmed och för något år sedan letade jag upp allt guld jag hade i byrålådan, åkte till honom och bad honom göra lite olika grejer till mig. Bland annat det här, som jag bara älskar:

IMG_3802
Hur många av oss har inte guld som ligger och skräpar? Överlägset att bara lämna in det och be Matz göra något som ingen annan har. Och man måste inte bo i Stockholm för att få hans tjänster. Hälsa från mig om ni kontaktar honom. (Matz.glinning@ka-ce.se 08-761 57 50, 070 759 30 49). Han berättade för oss att han är lite sugen på att börja med klockor. Jag rynkade på pannan. ”Jag vill ha diamanter på min nästa klocka.”

 

”Ja, det är väl inga problem!” sa Matz … och jag undrade genast hur mycket grejer jag kunde kränga iväg på Blocket för att kunna köpa en. Om jag bakar in maken i någon av annonserna så kanske det löser sig.

 

Som så ofta med konstnärer/hantverkare så suger de på marknadsföring. Jag har sagt till Matz 108 gånger att han m å s t e marknadsföra sina fina grejer. Han lyssnar, nickar och säger att han förstår det. Sen försvinner det i samma ögonblick som jag går ut genom dörren. V a r e n d a  gång. Jag  upplyste honom om att han skulle gå raka vägen hem och be någon av sina döttrar att hjälpa honom eftersom han knappt vet hur Instagram-ikonen ser ut. Sen sa jag att jag kommer tjata via sms v a r j e dag, tills han lagt upp ett konto. Gick in och visade honom lite snabbt hur det funkar.

IMG_3791
IMG_3789
Matz var för övrigt skitgullig och frågade om vi ville ha våra vigselringar putsade. ATT vi ville! När han var klar blev jag nästan lite kär igen.
IMG_3787
IMG_3788

Så fin har den inte varit sedan vi gifte oss för hundra år sedan! Nä, det är ingen ring från Bering. Den är köpt på Tiffanys och jag älskar den. Ångrar bara att jag valde rött guld. Vitt är finare.

 

Sa hej till Matz och körde Ann till jobbet. På vägen därifrån ringde Eva. Hon är generalsekreterare på Cancer-Rehab-Fonden. Jag har fått en förfrågan om jag vill bli en av deras ambassadörer och hjälpa dom att promota deras verksamhet. OM jag vill! Vi ska ta ett möte inom kort och se hur vi ska gå vidare. Ofta önskar jag att jag vore stenrik. Då skulle jag lägga av att jobba direkt och bara hålla på med välgörenhet och insamlingar. Jag är skitbra på sånt nämligen.

 

Sladdade in på vårdcentralen här i finhooden. Där jobbar en bloggläsarkompis, Sarah. Eller Tingeling som hon kallar sig på Instagram. För någon vecka sedan lade hon upp familjens alla temuggar med sådana där värdelösa te-silar. Jag skrev att hon skulle få en present av mig. Dom här. Släng allt annat åt helvitti för det här är det man m å s t e ha som tedrickare.

IMG_3792
Frågade hennes kollega om hon var kvar. ”Ja, hon gick just på toa.” En lååång stund senare kom hon. Precis när jag knäpper det här fotot så säger jag: ”Här är Sarah …. som precis har bajsat..” … och så ett klick.
IMG_3793
Hon vrider sig av garv: ”HAHAHA, det var p r e c i s vad jag gjorde!”
IMG_3794
SOM jag tycker om den här bilden, s å talande! Vårdcentralens Bajsböna.
IMG_3795
Sa hej till Sarah och åkte till dyr-ICA. 
IMG_3797
Jag älskar mina Calou-boots. ÄLSKAR. 
IMG_3798
Tänkte att ni ville veta det.

 

Väl hemma tvättade jag av mig allt citydamm och sprejade på lite sol.

IMG_3805
Håller på med en utvärdering av lite brun-utan-sol-produkter. Den här sprejar man precis som med TanCan, men efter 10-15 sekunder tar man en borste och jämnar ut det.
IMG_3808
IMG_3811
Efter det var det dags att ställa sig vid spisen och laga en skitgod middag från Linas. 
IMG_3812
Mindre kul var det att upptäcka att de nya fina tallrikarna från Gerbera inte funkar i köksskåpen … och några timmar senare konstaterade maken att dom inte heller går in i mikrovågsugnen. Så bra Mona.

 

 

Herregud, jag var på gott humör HELA dagen igår. What the fuck!

 1. Går dig inte fixa så all bildtext kommer under lr över bilderna istället för som jag iaf ser det på Ipaden en del av texten på högersida av bilden och sen resten till vänster under bilden beroende på hur stor bilden är

 2. Underbart när ma får en sån bra dag! Är på superbra humör och får mycket uträttat och får träffa fina människor!
  Förstår precis vad du menar att du skulle föredragit en vitguldsring..
  Har du pratat med Matz om det? Om inte gör det!!

 3. Utdragslådor till allt porslin i köket. Och en rymmligare micro, i våran får man i en pajform. Fast det blir ju lite dyra tallrikar i slutändan iofs….

 4. Kul att din vecka började så bra! 🙂 Det gjorde inte min dock… var på sjukhuset igår och skulle göra en lumbalpunktion som gick åt skogen. Totalt talanglös läkare som satt och grävde i min ryggrad flera gånger utan att hitta rätt och det gjorde så jävla ont! Jag fick tillslut säga stopp och jag tycker ändå jag är ganska tålig… Resultatet blev inte det jag kom för kan man säga, fick åka hem med ont i ryggen och igår låg jag i sängen 4,5 timma efter jag kom hem från sjukhuset. Hade så ont i ryggen! Idag är jag hemma från jobbet och tackar min lyckliga stjärna för att jag för en gångs skulle lyssnade när jag sa till mig på skarpen, att jobba är uteslutet! Jag har ont idag med men det har blivit bättre så jag hoppas det ger med sig mer under dagen så jag kan jobba imorgon… Skitstart på veckan!

   1. Förra gången gjorde det inte alls så ont men så var det en gammal räv till läkare som gjorde det då…. för drygt år sedan. Ska de prompt ha en ny lumbalpunktion om 3 år så får de fan söva mig! Inte en chans att jag gör det där vaken igen!

 5. Våra tallrikar går visserligen in i skåpet, men inte in i mikro och diskmaskin. Äter på de lite större assietterna och hoppas på att diskmaskinen i nästa boende är lite djupare..

 6. Kul art du nämnde Syster Lycklig.. var nästan rädd att de hörde till ett avslutat kapitel då det var länge sedan du skrev något om dem här.

  1. Åh, inte alls. Sms:ade med Tina bara för en stund sen. Vi ska äta middag snart! Jag umgås ofta med människor som jag kanske tidigare har skrivit mycket om, men som, av olika anledningar inte vill synas i bloggen längre. Och ibland väljer jag att inte alls skriva om vad jag gör eller vilka jag träffar! Tina betyder mycket för mig.=)

 7. Det är väl bara den som haft cancer som kan bli ambassadör för CancerRehabFonden? Jag visste inte att du också varit drabbad, måste missat det. Både cancer och by pass-operation – usch, så jobbigt för dig.
  Vad hade du för BMI innan by pass-operationen? Tycker BMI-siffra är lättare att förstå då än en massa kilo upp eller ner.

  1. Tydligen inte för jag har inte haft cancer. De vill nå ut till så många som möjligt och tycker att jag, med alla er läsare i alla åldrar och över hela världen, skulle passa som ambassadör. Mitt BMI, ujuj, kommer fan inte ihåg men om gränsen var, låt oss säga, 30 för op så hade jag 29. Jag minns ärligt talat inte, bara att jag låg precis under men pga medicinska skäl fick göra operationen.

 8. Men ta av dig de här skorna! Om du har återkommande hälsporre ska du inte ha såna här skor. Du gör det bara så mycket värre. På med mjuka dämpande skor (ja, gympaskor) och sätt inte på dig Pons, Calous eller liknande förrän du varit bra i ett år. Basta!

 9. Mona!!
  Du vet att du kan rhodinera om ringen till vitguld va? Jag tycker också att den skulle vara så mkt snyggare i vitt guld. Tala med din guldsmed så ska du se att han kan hjälpa dig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..