Hämtade upp 24-åringen och vi kom till mässan strax före 8 igår morse. Hade fått order av henne att ta med mig mitt favorithalsband som Matz (Glinning, numera min alldeles egna guldsmed!) har gjort till mig. Tänk att smycken alltid ser så bra ut på andra. Eller rättare sagt; det är först på andra som man inser hur snygga grejer man har. Försökte tala om för 24-åringen att hennes urringning gör mig stressad men hon påstår att hon är vuxen och att jag inte längre har någon talan. 

IMG_3196

Hon försvann iväg till vår smidesmonter och jag fick raska på lite. Hade shitloads med prismärkning att göra innan mässan öppnade 09.30. Hann givetvis inte klart och eftersom jag skulle stå ensam de tre första timmarna var jag tvungen att se till att inga akuta toabesök behövde göras mitt i kundbesöken. 

IMG_3167
Fifan som jag avskyr ljussättningen på offentliga toaletter. Orka hålla på med filter och skit på telefonen. Det gör jag aldrig. Take it or leave it liksom.

 

Tillbaka till montern och smyga över till montergrannarna och busa lite. Vi har jefligt kul tillsammans här och för att få det ännu roligare hittar vi alltid på en massa hyss hos varandra. Maria säljer bland annat ljus och då är det viktigt att man har koll på alla namnen och att de står i rätt ordning när kunderna kommer och lägger sina beställningar. Hehe. Gissa om jag stuvade om rubbet på hennes ljusvägg! Kan lova att hon och övriga tjejerna hade att göra när de upptäckte det!

IMG_3074

Tog mig en snabbtitt i andra montrar under dagen. Oj vad det finns grejer. Sen ett par år tillbaka är jag helsåld på guld men inte förrän nu har jag börjat införliva det hemma.

IMG_3158

Redan på mässan i somras började det komma mycket guld i inredningen. Till min stora lycka.

IMG_3159

Jag är så vansinnigt trött på den där industrilooken som varit i flera år nu. Äntligen är det över! Det här är mer min stil. Guld, fast gärna tillsammans med svart.

IMG_3160

Nya roliga lampor är på väg ut på marknaden. 

IMG_3161
IMG_3162
IMG_3195
Den här designern har funnits ett tag och jag ä l s k a r hennes alster.
IMG_3169
De är verkligen ljuvliga!
IMG_3170
Som vanligt kom det en massa kompisar och bloggläsare förbi. Flera av er fegisar vill inte vara med på bild och ibland glömde jag att fota.

 

Det var däremot inga problem för dom här bönorna. Anna, som står i mitten, är min bloggläsare och i somras, när jag var på min vanliga Skåne-turné så passade jag på att hälsa på henne. Då fick jag träffa hennes skittrevliga systrar. De jobbar med sina föräldrar som driver Karossgården Antik (en jättelada med flera hundra kvadratmeter antika prylar) i Simrishamn. . Maria till höger är SJUKT duktig på att måla möbler med Annie Sloans Chalk Paint och har bland det snyggaste vardagsrum jag ever har sett. Hon driver Karossgården Boutique (superfin inredningsbutik mitt i Simrishamn på Österlen.

 

Malin, till vänster, ser ju jefligt glad ut här … not, men faktum är att hon ä r rolig som fan. Hon lurade Anna att blondera håret. Från att ha varit mörk är hon numer  …. ähum … gulaktig. 

IMG_3198
Fifasen som vi skrattade åt stackars Anna. ”Åk hem och färga håret för fan!” sa jag. 
IMG_3199
IMG_3200
Sen kom Lotta, kompis som en gång i tiden jobbade i en av våra inredningsbutiker som hade. Nu är hon ansvarig för inköpen i Gröna Lunds butiker. 
IMG_3188
Marie från MiM Design kom förbi med några tavlor till mig.
IMG_3173
IMG_3166
Och så kom Carmen, my väry good friend. Hon har varit i Costa Rica flera veckor så vi har inte kunnat setts och jag har saknat henne.
IMG_3181
Vid lunch kom kollegan och jag smet i väg med K. Min hovleverantör av blommor som inte vill att jag avslöjar vad hennes butiker heter eller visar henne i bloggen.
IMG_3203
IMG_3210
Jag är så innerligt tacksam för alla fina vänner jag fått genom bloggen. Människor som kommit att bli viktiga i mitt liv. Älska.

 

Dagen gick fort och mässan stängde 19.00 men då talibanen är tävlingsdansare så var jag tvungen att dra tidigare och hämta upp henne på dansskolan. Kör förbi finhooden och vidare mot Vällingby. En resa som (hemifrån) i normala fall tar 20 minuter. I rusningstrafik tog det 45 jefla minuter. Superstressad över att komma försent, vilket är det värsta talibanen vet.

 

Stapplar in på skolan med min skitonda hälsporrefot och danslärarna ser ut som frågetecken. Malin, som äger skolan undrar varför jag är där när inte talibanen är det. DÅ kommer jag på att hon, p g a sin tandoperation härom dagen, inte fick träna på några dagar. Bra mamma som har koll. Idiot. Det var bara vända och åka hem.

IMG_3248
Ringer maken, som fortfarande är på mässan, och upplyser honom om att köksan strejkar. Orkar inte laga mat. Meddelar talibanen att det är varma mackor som gäller. Eller så får hon laga käk själv. Hon var inte nödbedd.

 

Njuter för övrigt av alla blommor som K försett mig med. Fick ju bland annat 250 tulpaner som omöjligt fick plats i montern så jag lät ett gäng stanna kvar hemma. 

IMG_3255
IMG_3256
Tvättade av mig sminket och hade gärna gått och lagt mig där och då men 19.30 kändes lite väl tidigt. Sjukt snygg när jag gäspar. 
IMG_3253
Nisse var hos hundkompis hela dagen igår och jag kan säga att jag a l d r i g sett honom så slut. Det hade tydligen varit håll-igång-i-skogen-non-stop så hann orkade knappt hälsa på mig när jag kom hem.
IMG_3261

Idag torsdag. Mässan gick bra igår. Kändes inte så i den montern jag stod i men när kunder kommer i jämn ström känns det som att det inte kommer några kunder alls. Idag måste jag försöka gå omkring och leta efter grejer att ta in på våra webbshoppar. Fan, jag blir inte klok på det ordet: stavar man det webshop, eller webbshop? Falkblicks-Anna, du som är språkvetare: vad är rätt? Och nä, jag kommer fortfarande ALDRIG att skriva ”mejla”, det kan du fetglömma!

 

Ikväll ska jag ha sex med mina nya stövlar som jag hittade i Calous monter igår. Ojojoj så snygga dom är. I will tell you more i morgon.

 

 

LOADING..