När helg blir vardag

I mässtider blir jag alltid dagvill. Kan bero på att vi alltid börjar bygga våra två montrar på lördag-söndag sen håller vi på fram till onsdag när Formex öppnar, en mässa för inköpare. Onsdag, torsdag, fredag och lördag. Förr var det tors-sön men nu hinner vi få en dag ledigt innan vi drar till Norge på motsvarande mässa. Eller ja, ledigt och ledigt, på söndag ska vi hämta den ena monterns prylar eftersom dessa grejer inte ska vidare till Norge. Där kör vi bara vårt smide.

 

Så, igår var vi på jobbet vid 8-rycket, packade lite ordrar som kommit in under helgen och sen kom maken med den hyrda lastbilen. In med 7 pallar mässgods och så iväg till Stockholmsmässan. Eftersom vi har två montrar delar vi alltid upp oss. Denna gång skulle jag få hjälp av maken men då han har shitloads att göra på kontoret så gav jag honom mässledigt. Eftersom jag har gjort det här ett a n t a l gånger genom åren tänkte jag att det här gör jag i sömnen.

 

En kvart senare kom jag på att jag bestämt mig för att skippa större delen av att designmärke som vi distribuerar samt att jag lämnat mer än hälften av våra montermöbler på jobbet eftersom jag fått låna gamla ”sockerlådor” av en kompis och tänkte göra något annorlunda med dom. Problemet är bara att jag fortfarande är tvungen att ha våra vita skitfula hyllor i montern och de passar inte alls ihop med sockerlådorna. Sjukt sur och irriterad insåg jag att det inte alls kommer gå så smoth och fort som jag inbillat mig.

 

Jag jobbade hela  dagen men kom inte särskilt långt. Först ut med pusselmattan.

IMG_3016
Smålog lite när jag såg en flera år gammal prislapp som satt fastklistrad på mässgolvet. Det är ungefär 1000 utställare har var sjätte månad och mellan våra mässor är det en himla massa andra mässor som försiggår.

 

Jag smålog eftersom prislappen är vår.

IMG_3017
Halva dagen gick åt till att packa upp våra nya fina tuppar och hönor. 
IMG_3018
Som vanligt är rutinen att alla varor packas upp, sen måste jag tänka … och tänka … och tänka. När jag tänkt klart vet jag hur allt ska stå och då går det undan, poff poff så är allt på plats och då är det finliret kvar: putsa och fixa prislappar på allt som är nytt. Vaserna fylls med vatten och blommor, sen åker jag hem; väljer ut 4 dagars outfits inklusive smycken och efter det kan spektaklet börja!

 

Idag måndag. Skulle egentligen behöva vara på mässan från 08.00 men talibanen ska göra en operation i munnen idag. Tänder ska dras ut, tandköttet ska skäras upp för att få andra tänder att komma fram. Allt för att förbereda tandställningen som, med lite tur, sätts in nu i februari. Hon kommer få lugnande innan och sedan kör jag henne hem så att hon får vila.

 

Har en känsla av att det kommer bli aaaaningen körigt att få ordning på montern i tid den här gången …

 1. Mina tankar går till Talibanen. Fjun genomgick samma sak. Tänder växte ut fast mjölktänderna inte lossnat. Det var för trångt och andra tänder fick tas bort också. Tågräls ett par år, men vilket smajl hon har nu! Hon tycker det var värt besväret.
  Hoppas Talibanen inte mår allt för illa efteråt! Kramar!!

 2. Hej,
  Min grabb gjorde en sån operation för nått år sedan och jag kan säga att han hade jätteont och mådde dåligt efter den, tänkte bara så att du är förberedd på att hon kanske inte kan lämnas själv ( vilket du kanske inte tänkt i alla fall) tandläkaren sa till oss efteråt att de inte brukar säga hur ont det gör innan, för då vill inte ungarna göra den O_O

 3. Tusen kramar till din lilla Taliban,ni ska se att allt går bra och givetvis kommer hon att få antibiotika och smärtstillande .
  Kram

   1. Va, men nä vad tråkigt! Av nästan 10.000 sålda så är det den första gången som vi får en reklamation! Men du, ingen fara, jag har lagt undan till dig på jobbet. Skickar med en extra som kompensation. Är det okej om vi skickar i nästa vecka? Den här veckan är sinnessjuk men nästa vecka har vi personal på jobbet!

    1. Tack så mycket, fixa med dina mässor först och skicka sedan när du har tid……vi har en gammal vinöppnare som funkar:)
     Läser din blogg ofta men har aldrig kommenterat, men det brukar bli
     många skratt.
     Jobba inte ihjäl dig nu.
     Ha det gott
     Janina

 4. Även jag håller tummarna för Talibanen. Just den operationen slapp jag, men jag fick dra ut fyra kindtänder för att de andra skulle få plats innan de kunde montera tandställning både uppe och nere. Hoppas det går smidigt för henne.
  Charlotta

 5. Drog själv 2 tänder uppe och 2 nere i käken när jag var i din dotters ålder för att det var för trångt. Och efteråt fick jag ha tandställning.
  Gjorde säkert ont efteråt men inget jag minns så så farligt var det nog inte.
  Är bara lite missnöjd för på ena sidan i överkäken gick aldrig tänderna ihop riktigt så jag har en liten glipa där och det irriterar mig.
  Hade 3 olika sorters tandställningar dessutom.

 6. ÅÅÅåh vilka fina plåtpippisar! Min mamma hon älskade allt vad hönor och tuppar hette och vore det nu inte så olyckligt trist att hon lämnade detta jordelivet för snart tre år sedan så.. så hade jag köpt flera stycken av dig och gett till henne. Funderade för en stund på om jag kanske skulle ställa en vid gravstenen men nja, det blir lite för stort och mycket.. Hmm Om jag va du hade jag nog stuckit in lite hö här och var samt byggt små reden inne i några av fina trälådorna. Kanske även som dekoration lagt dit nåt hårdkokt ägg under nån höna också mest för skojs skull.. Dessa ägg kan du ju sen återanvända och gömma i nån mässgrannes grejjor i samband med ihoppackandet 😉 Du måste förstås innan skriva med fet spritpennna”Ditt ägg” tvärsöver hela. Ha ha ha gud va barnslig humor man kan ha. En fortsatt fin dag önskar jag dig Mona samma också till alla dina härliga läsare härinne och hörrni ni som kan, uppskatta era mammor medans ni har dom i livet!!!

 7. Hej !
  Lycka till.
  Min dotter har också gjort justeringar, då en av hennes tänder växte i gommen. Hon fick då göra en liten operation för att sätta fast en kedja så arr tanden sen sakta drogs ner till rätt plats. Hon blev väldigt groggy efter operationen, så skulle nog tro att Talibanen behöver hjälp hemma.

 8. Hoppas allt gick bra för talibanen! Har en 12 årig bonusdotter här hemma som gjort något liknande som det där låter det som. Tuff grej, men så skönt nu efter operation & hennes tandställning är på plats.

  Vill talibanen ha stöd från nån likasinnad eller prata om det så säg till! Så kan vi para ihop de på en fika eller shoppingstund

 9. Jag fick dra ut massa tänder för att det var för trångt, sen fick jag en sån tandställning som man kan ta ut som sitter i gommen. Jag hade aldrig på mig den. Varje gång jag var på kontroll hos tandläkaren så fick jag massor med beröm för att jag var så duktig med tandställningen… haha
  Det var tänderna som själva ville lägga sig rätt, för sen slapp jag den där tandställningen jag aldrig hade på mig ett år tidigare än tänkt.

 10. Mona, jag vet hur ont det gör när man har hälsporre. Men det finns hjälp, jag köpte inlägg på nätet. Funkade jättebra, prova. Kram.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..