Packa, packa och fuck me-stövlar

Igår kom DHL och hämtade vår ena monters innehåll till mässan i nästa vecka och jag kan säga att för första gången på alla år vi har hållit på så var det nära att vi inte fick iväg några mässvaror över huvud taget. Lastbilen som kom var superny med ett tak som gick att höja. Chauffören konstaterade dock ganska snabbt att vår ena pall inte skulle gå in. Vår ”problem”-pall. Vi ska ju till Norge på samma mässa veckan efter Sverige-mässan och till skillnad mot Sverige måste man ha med sig egna väggar. Eftersom vi ändå måste ha dom dit så använder vi dom även på den svenska mässan. Saken är den att väggjeflarna är för höga för vår lasthiss så var sjätte månad, när det är dags för dessa mässor, måste vi packa ur pallen hos oss, fylla lasthissen, ta ned själva pallen, fylla den med väggarna igen och stänga dörren. Ett jäkla helvete. Pallen är dessutom tung som attan, väger flera hundra kilo.

 

Så, när chauffören meddelar att den inte går in i lastbilen får jag och 24-åringen tokspel. Det finns liksom inte på kartan att vi kan frakta väggarna i våra bilar. D e n paniken. Chaffisen ser vår panik och meckar med den så kallade ”läppen”, luckan som man fäller ned bakpå lastbilen. Till slut får han till det och kan få in pallhelvetet med exakt EN centimeter till godo!

IMG_2977

Jag som hade hoppast att det skulle skita sig så kanske jag kunde få slippa mässorna, hehe!

 

Efter det åkte vi till en kompis som äger en miljard blomsterbutiker i Stockholm. Hon är så schysst och lånar ut ett gäng trälådor som jag ska ha i vår ena monter. I den jag kommer husera i på mässan. Tillsammans med en sjukt massa tulpaner och annat grönt från hennes butiker. Kärlek på hög nivå!

IMG_2975

Det är svinkallt i Stockholm. Minus 16. Jag fattar att man inte kan göra ett skit åt vädret men blir ändå på dåligt humör över kylan. Hatar att frysa. Det är dessutom superkallt på kontoret. Nisse ligger/sitter mest och skakar och tokvägrar att gå ut. I går eftermiddag fick han nog. Så här ser han ut när han vill att vi drar så att han kan lägga sig under sin favoritfilt hemma i soffan.

IMG_2983

Lätt att säga nej till dom ögonen. Not.

 

I över ett år har jag letat efter ett par snygga stövlar som går ovanför knäna. Sedan jag tappade 43 kilo har jag lite för mycket sladder runt insidan av mina knän, vilket gör att jag ogärna bär klänningar som slutar just vid knäna. Har flera stycken Ilse Jacobsen-klänningar som jag inte kan använda förrän jag hittar den perfekta stöveln. Problemet är att det mesta som finns på marknaden är stövlar för 18-åringar och det bäst före-datumet har man ju passerat för några decennier sen. Jag skulle mest troligt se ut som en tjack-luder med den typen av stövlar.

 

Men, härom dagen ramlade jag in på Zalando och hoppla, hoppla, där hittade jag vad jag så länge letat efter och nu låg dom på dyr-ICA och väntade på mig. Järnet hem och slet upp kartongen. Ujuj, mycket finare i verkligheten. Lagom tantklack. Snygg form. 

IMG_2994
Sätter på mig dom och inser till min fasa att dom är begagnade. 
IMG_2996
IMG_2995
IMG_2998
Blev superbesviken och ringde Zalando direkt. Pratade med en jättetrevlig tjej och jag berättade att jag skulle ha stövlarna på en mässa och att det var bråttom. Hon lovade att skicka ett presentkort så att jag kunde utnyttja den mot expressdelivery. På så sätt kan jag få nya stövlar på tisdag. När vi lade på kom jag på att det smartaste vore att behålla dom mot en bra rabatt. Mailade och hoppades på svar men de hade hunnit stänga kiosken för dagen. Har jag en jäkla tur så tycker de att det är en bra deal och så blir alla nöjda och glada.

 

Det vore kul att få ha mina Ilse-klänningar, som jag aldrig har kunnat ha på mig.

 

Idag lördag. Ska köra talibanen till Kindahls Dansskola eftersom Malin har hyrt in en internationell danslärare som tävlingsdansarna ska få träna med under hela helgen. Jag är ledig med andra ord. Det betyder städa så mycket jag hinner eftersom jag kommer vara radiostyrd från och med i morgon. Då börjar vi bygga våra montrar sedan är det mässor två veckor framöver. Ska också lägga ut ett inlägg om våra tuppar. Jag har fått mängder av mail från er där ni frågar om ni kan få handla. Dessa är reserverade för våra butiker men jag tänker göra en fuling för er läsare.

 

Laters!

 1. Mohahaha….. Du INSER väl vad de stövlarna har varit med på för One-night-äventyr innan de hamnade hos dig? Hoppas hon (den tidigare ägarinnan) var lång så du inte råkar ut för kli i paradiset på mässan… ????

  Förövrigt, snygga stövlar. Riktigt snygga. 🙂

 2. MEN……….Stod det inget om att de var begagnade när du beställde dom
  så tycker jag det är rena bedrägeriet av dom att över huvud taget sälja dom.
  Skulle inte handlat av dom mer för så mycket som 1 krona.
  Hälsningar Skåneland.

  1. Näpp, det stod ingenting. Jag väljer att tänka att det skett ett misstag. Dom är för stora för att göra en sån här sak med flit. Det skulle skada deras rykte mer än de har råd med.

 3. ”Tjackluder” – undrar om du får ”smäll på fingrarna” för det. Jag åkte på en rejäl avhyvling är jag la kommentaren ”horskor” till en bild du lagt upp fär nåra år sedan. ?
  De här stövlarna var riktigt snygga. Varken tjackludervarning eller horskor på dem! ?

  1. Well, då får dom som vill slå mig men först hoppas jag att man noga tänker igenom i fall man själv är perfekt i sin vardag, är man det så bring it on med kritik! Sen kan man ju ha en lång diskussion om val i livet. Jag hävdar med bestämdhet att man väljer och ansvarar för sina handlingar själv.

   …och jag minns din kommentar, hehe!

   1. Och jag minns att det var jag som kommenterade om ”horskorna”. Jag skulle precis kommentera om ”fuck me”-stövlar, men låter bli för att spara min energi. För mig är det obegripligt att en kritiker själv måste vara ”perfekt i sin vardag” för att få problematisera någon annans slirande. Vem skulle då nånsin kunna säga något om någon annan? Hur skulle något samhälle nånsin utvecklas? I vilken kultur och kontext är det ok att uttala sig på vissa sätt? Varför? Vem vinner på det? Vem förlorar på det? Frågan är väl vilka normer, värderingar och vilken människosyn vi vill upprätthålla, rasera resp. skapa.

    1. Lugn och fin nu darlo. Tänk på att gamla hundar är svårare att lära. Jag blir bättre år för år! Och du vet väl att ”luder” betyder ”lockbete”va?!=)

 4. Kallar också sådana tingestar för ”horstövlar” men det innebär inte att jag inte själv skulle kunna dra på mig ett par till rätt outfit…svårt att inte tänka på Pretty Woman och att det borde klia lite om man förvarar vassa kondomförpackningar i toppen 🙂

 5. Varför har du inte kunnat använda Ilse klänningarna…………du har ju en hel skoaffär med skor och stövlar….;=) Menar du att ingen av dessa passar till Ilse?
  Kram fina du

 6. Rekommenderar ”the Yvonne” av Blankens! Brun mocka med gulddragkedja från häl till knäveck – älskar dem!

 7. Snygga stövlar! Hoppas du får rejäl rabatt på dem. Alltid stökigt att hålla på att skicka tillbaka.
  Lite väl fräckt att skicka begagnade stövlar. De borde väl kolla saker som folk returnerar och ska de säljas igen så ska de säljas med rejäl rabatt. Tycker jag.

 8. Mona, ett tips för Nisse: Köp en värmefilt! Det finns på bland annat Jula, Kjell & Company samt Media Markt!
  Vi har en hemma till katterna och dom fullkomligt älskar den såhär under vinterhalvåret! Kanske vore något för honom att ha på kontoret?

  Jobba inte ihjäl dig nu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..