Nej till cancer

Igår var jag på Cirkus för att vara med på Nej-till-cancer-galan. 

IMG_2797
Alexandra från Cancerfonden hälsade oss välkomna.
IMG_2803

Jag och bästa kompisen W kunde snabbt konstatera att det måste ha varit en man som har designat toaletterna för fisatan vilket hemskt ljus det var.

IMG_2799

Vi såg ut som två övergödda hängbukssvin.

IMG_2801
Sändningen på tv4 skulle börja 20.00 men vi var ombedda att vara där redan klockan 18, vilket gjorde att vi hade gott om tid att umgås och träffa kompisar.

 

Bästa Anna och Susanne var så klart där. Är så himla glad över Annas framgånger med Rosa Kokboken och Granboken. Hon jobbade som en dåre hela 2015 med att flänga omkring och promota sina böcker. Nu ska hon ta det lite lugnt ett tag innan hon fortsätter med den bok jag verkligen ser fram emot. En bok om hennes komplicerade förhållande med sin mamma.

 

IMG_2824
Och här har vi galningen Cissi (Wallin) som var i sitt esse. W, som är amerikanska, viskade till mig: ”Its not that often you meet really funny Swedish people!” 
IMG_2822
Cissi gjorde misstaget att sätta på sig nya pjuck,  varför hon förblev sittande, hehe!
IMG_2825
Men, dom var ju snygga i alla fall.

 

Vi hade hur kul som helst, trots kvällens allvar.

IMG_2806
IMG_2826
Fick kalasbra platser, 1,5 meter från stora scenen.

 

Kvällens tre programledare. Älskar den här bilden på Tilde.

IMG_2833
IMG_2837
Jag kan helt ärligt säga att jag starkt övervägde att gå över på ”andra sidan” och bli flata för HELVITTI vad snygg Kristin Kaspersen var!
IMG_2857
Det gick fan inte att sluta att titta på henne. Hoppas att hennes utstrålning lyste igenom på tv:n också.

 

Jag brukar hålla mig från att kritisera människors utseende men kan bara säga att med tanke på att Petra Marklund är en av de snyggaste kvinnor vi har i Sverige så blev jag gråtfärdig när jag såg hennes sopsäck hon hade på sig. En klänning som var tre nummer för stor och som gömde henne totalt. Förlåt mig Gud för att jag skriver det men hon behöver verkligen någon som kan hjälpa henne med scenkläder. Som tur var glömde man klänningen när hon öppnade munnen och sjöng en fantastisk sång. 

IMG_2856

Vi satt som sagt nära scenen så kamerorna åkte som flygplan över huvudena på oss.

IMG_2849
Vi fick lyssna på många känslosamma öden och både jag och W fulgrät. När han, vad han nu heter som vann Idol, klev upp och rev av århundradets nummer grät de flesta. HERREGUD vilken pipa den mannen har!
IMG_2860
Fina Darin var också där. Vi har verkligen extremt begåvade musikartister i Sverige.
IMG_2865
Kvällens mål var att få in så många månadsgivare till Cancerfonden som möjligt och det blev ett rekord:
IMG_2870
Glad som en speleman över att veckan inte kunde ha börjat bättre åkte jag hem.
IMG_2878
Idag tisdag. Ska sitta framför datorn hela dagen. I hate it. Röjer hellre på lagret men vi ska upp med en ny hemsida och jag måste hjälpa till med att få den färdig. Tävlingssäsongen för talibanens  dans börjar idag så nu kommer jag hänga på dansskolan 5 kvällar i veckan.

 

Man vet att man lever!

 1. Tack för kortfattad resumé, hade annat för mig i går så jag såg inte programmet. Men med tanke på att mångas sociala medier är fulla i dag med tankar kring programmet så verkade det synd att jag missade. Får kika på play i efterskott. Ha det gött framför datorn!

  1. Tro mig, klänningen var för stor, även om hon nu är gravid. Hon är så sjukt snygg men försvann totalt i det där tältet.

 2. Det var en viktig gala och en gala som betyder så mycket för många människor! Att bekämpa cancer är så viktigt och jättebra att det blev så många som tecknade sig som månadsgivare!
  Går igenom en svår livssituation då min man i augusti fick veta att han har lungcancer! En cancer som inte går att operera då tumören sitter utanför lungan! Tiden har gått så fort och tyvärr så har han metastater i revben och bäckenet! Samt en inflammation i lungan som gör att han inte kan strålas och all behandling är avslutad. Nu går det bara åt ett håll. Om han får ont eller blir hastigt sämre så får han en plats på en avdelning för patienter i livets slutskede. Vi försöker att han ska kunna vara hemma så lång tid som möjligt. Det är så svårt att se sin älskade man så sjuk och att veta att det finns inget att göra åt sjukdomen! Vi tar en dag i taget och med hjälp av barnen så hoppas vi att hans sista tid ska bli bra! Vi har också fått veta att han har rätt till avancerad vård i hemmet så långt det går!
  Så var rädda om varandra och ta ingenting för givet!

  1. Usch, jag känner verkligen med dig. Lungcancer är långt ifrån någon lek och jag beklagar från djupet av mitt hjärta. Ibland måste man stanna upp och vara lite mer tacksam. Jag är skitdålig på det. Tack för att du påminner mig och jag lovar att jag håller tummar och tår att han får så många år som möjligt innan det är dags.

   1. Tack Mona! Jag hoppas att min man och jag får mera tid tillsammans! Men prognosen ser väldigt dålig ut! Han har gått ned 25 kilo på de sista fyra månaderna. Får väldigt mycket smärtlindning och det är en massa biverkningar med medicinen som tages varje dag!
    På måndag nästa vecka ska vi tillsammans med kurator hälsa på den avdelning som han kommer att hamna på när han inte orkar vara hemma längre. Det är en avdelning för de som är i livets slutskede. Men vi hoppas att vi får några månader till tillsammans!
    Jag trodde att han skulle lämna oss innan Jul så all tid vi får är viktig för oss och barnen!

 3. Då alla är berörda på olika sätt så hoppas jag verkligen att man stöttar forskningen. Kan man inte bli månadsgivare kan man ge engångsbelopp också. En av våra idag viktigaste forskningar enligt mig.

 4. Håller med om att Petras klänning inte var snygg, men hallå! Varför inte kommentera Idol-killens och Darins klädval? De båda ser väl inte särskilt festliga ut, särskilt inte den förstnämnda.

  1. Sant, men jag reagerade eftersom jag tycker att Petra är så otroligt jävla snygg. Alla klär sig givetvis som de vill och vem är jag att ha en åsikt … egentligen? Tycker det bara var synd att hon försvann. Martin klär sig för att dölja sin mage och Darin var snyggt klädd…tycker jag!

 5. Har en fråga om du kan lägga upp bilder på din Campomaggiväska, har för mig att du hade en fin (eller fler?). Försökte hitta i gamla inlägg men bilderna syns inte. Har äntligen råd att köpa mig en dyrare väska nu när jag är 42 år :). Tack för en härlig blogg!

  1. Jag var inne på den sidan jag har beställt ifrån och kan inte gå in på den ena väska pga ”tekniskt arbete”, men den heter Lavata Doppio Manico tote och är rosa, sen har jag den här: http://www.wardow.com/en/campomaggi-lavata-shoulder-bag-c1410lavl-2025.html

   Och bara för att du lurade in mig på den sidan så måste jag beställa den här i mörkbrunt, fifan så snygg den är:
   http://www.wardow.com/en/campomaggi-patchwork-shoulder-bag-c3184vl-2002.html

   Tack för fin kompliman Tanja och berätta vilken du köper sen!

   1. Ja, den sidan var ju farlig! Var inne och kollade men kan inte bestämma mig vilken jag vill ha, fanns många. Den du ev. skall köpa blev även för mig en favorit. Återkommer när jag bestämt mig :). Finns det någon möjlighet att du kan fota den rosa du har och lägga ut, som sagt minns inte hur den såg ut förutom att jag blev kär i den (har jag för mig).

 6. SÅ snygga skor Cissi har. Jag tittar på bilden och dreglar. De hade jag velat äga ett par av.
  Ja, cancer är en j—vla sjukdom och mina varma tankar går till Pocahontas Mother och familj. Själv blev jag opererad för bröstcancer för 9 år sedan och räknar mig som frisk. (peppar, peppar). Jag har många väninnor som också blivit opererade för bröstcancer och är friska idag. Skriver detta mest för om det är någon som drabbats så vill jag att ni ska veta att det ofta finns goda chanser att bli friska.

  1. Hon har köpt dom på asos.se ..eller om det är .com..

   Skönt att höra att du är frisk. Cancer har blivit en jävla folksjukdom men jag är glad över att forskningen ändå går framåt och att många överlever.

 7. Jag klarar tyvärr inte att se såna här program, grinar läppen av mig och får sån hemsk dödsångest efteråt.
  Tyvärr, men som tur är kan man ju vara månadsgivare ändå!
  Jag såg alltså inte någon av artisterna uppträda. Tänk dig då, att första gången jag ser kläderna är här på din blogg.
  Petra – klänningen känns lite ”kaka-på-kaka” liksom, ingen direkt finish.
  Martin – ser ut som vilken vardagskille som helst.
  Darin – hej farbror 85 år gammal. Gabardinbyxor och kutrygg… Håll för hans ansikte och leta efter en endaste ”jag är inte pensionär”-ledtråd!

  Fuck Cancer!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..