Oj vilken rolig lördag jag hade igår

07.15 satte jag mig i bilen för och åkte till jobbet för att hämta mina visitkort. 

IMG_2662
Sen styrde jag kosan in till stan. Som var stendöd så här tidigt på morgonen.
IMG_2664

Jag var inbjuden till Daisy Beauty Expo 2016. Ett heldagsevent inom skönhet. Daisy Beauty är en tidning (men framförallt en hemsida som är svinbra) som drivs av Kicki Norman. Hon är en guru inom skönhetsbranschen och extremt driven. Har träffat Kicki förut och det jag gillar med henne är hennes raka sätt. Hon är också den som gått i bräschen för etiken inom bloggbranschen. Att man ska vara ärlig om samarbetsinlägg och inte hålla på med dold marknadsföring. Kan ju säga att bloggare generellt har blivit bättre med ärligheten men jag, som har hållit på i 10 år, är en av en handfull bloggare som alltid kört med raka puckar. Nog om detta. Kicki bjöd in mig till eventet igår och där väntade närmare 40 stycken utställare såsom Dior, Maybelline, Rosenserien, Garnier etc.

 

Dagen började med en supergod frukost i Tändstickspalatset, där eventet höll till.

IMG_2666

Jag sminkar mig ju inte till vardags eftersom jag är skitlat men när jag klev in hos Susanna (Medina Lopez) på Dior, och hon gjorde mitt trött kärringansikte superfint, blev jag svårt sugen igen.

IMG_2700
Susanna är make up-artist och utbildar alla på Dior. Sjukt duktig OCH trevlig … upptäckte jag när vi åt lunch lite senare.

IMG_2720

Under hela dagen kunde man lyssna på olika, mycket intressanta, föredrag.

Skärmavbild 2016-01-08 kl. 20.00.58
IMG_2672
IMG_2674

Mellan föredragen gick jag runt hos utställarna. Hos CCS fick jag gör min alldeles egna handkräm.

IMG_2690 (1)
IMG_2692 (1)
IMG_2691 (1)
Gick vidare till O.P.I och fick naglarna målade.
IMG_2687
IMG_2760 (1)
Fick en annan produkt som jag är grymt nyfiken på.
Skärmavbild 2016-01-09 kl. 17.27.03
Det finns ju/har funnits en massa sådana här på marknaden och de flesta har varit skit rent ut sagt, men den här har jag hört talas om flera gånger så det ska bli intressant att testa den.

 

Rätt var det var hör jag en röst: ”Nämen HEJ Mona!”

 

Bästa ArtFace-Jenny (mitten) var så klart där och jobbade för Juvederm i deras monter. Juvederm har dessutom egna bröstimplantat också, vilket jag inte hade en aning om … good to know liksom, hehe.  

IMG_2694
Sen hittade jag en v ä l d i g t intressant monter med två supertrevliga killar, Sten och Juha.
IMG_2697
De är distributörer av ett holländskt märke som heter Marc Inbane. 
IMG_2696
IMG_2695
Från början ett hårvårdsföretag (Gold) från Holland som nu även har hudvårdsprodukter … och spraytan. Jag har ju fortfarande inte hittat någon som slår TanCan varför jag var rätt stöddig när jag klev fram och frågade varför jag skulle använda deras produkt när TanCan är överlägset. Dessutom är deras dyrare (runt 400 om jag minns rätt). ”Prova själv” sa dom och gav mig en påse med produkter. ATT jag ska! Fick även med mig en arganolja för håret som ska vara bättre än de bästa på marknaden. Ska också bli intressant att testa. Jag är ju en sucker för snygga förpackningar och måste säga att det här märket tilltalar mig enormt. Är dom bra tänker jag ta in dom i shopen. 
IMG_2698
Åt en fantastisk lunch och lyssnade lite på vad folk runt omkring pratade om. Alla 99,9% skönhetsbloggare som dessutom varit på tidigare Daisy Beauty-event, var rörande överens om att det här var extremt välordnat och superbra. Jag som inte har någon tidigare erfarenhet kan bara instämma. Att det var proffsigt arrangerat alltså.

 

Efter lunchen sprang jag på den är kompisen: Johanna (Lind …. f d Fröken Sverige, om ni känner igen henne). 

IMG_2725
Vi satt och pratade ett tag och hon är en av de skönaste människor jag vet. Förutom sin extremt fina designbutik Kabusa Factory, som hon driver på Österlen (och snart i Helsingborg) jobbar hon även med ett nytt spanskt hudvårdsmärke, Natura Bissé som tydligen ska vara top notch. Jag är sjukt nyfiken på det och ska be Jenny ta in det på salongen. Johanna har fått distributionen av märket i Skandinavien och inom skönhetsbranschen är det stort eftersom märket tydligen är outstanding. Hon kommer upp till Formex så då ska vi ta en lunch.

 

Det hela höll på till 17-18 men jag var tvungen att gå tidigare och missade därför flera utställare. Med lite tur får jag gå nästa år igen och då tänker jag vara där tills de stänger. Ju äldre jag blivit desto mer intresserad av hudvård har jag blivit. Väl hemma tog talibanen över hälften av alla de påsar jag fått med mig så det var inte mycket jag kunde fota från alla press-kit.

IMG_2756
Kan bara säga att det var SHITLOADS med produkter och inte det vanliga knallblå skitögonskuggorna och annat ”left overs” som brukar ligga i sådana här påsar. Det var extremt bra produkter. 
IMG_2757
Och titta så fin Susanna på Dior gjorde mig. Nu ser man min eyelinertatuering tydligt också.

IMG_2751
Just det. På torsdag nästa vecka ska jag göra något spännande och som jag velat göra i flera år: tatuera mina bedrövliga ögonbryn. Mer om det nästa vecka.

 

Good morning. Idag söndag. Det är fortfarande vinter noterar jag.

 

Borde fortsätta att städa ur köksskåpen.

Borde rensa källaren.

Borde dammsuga.

Borde ha sex.

Borde jobba.

 

Ähum. Vad gör man när man inte orkar med alla ”borden”?

 

 

 

 1. Prioritera! Gör en lista och stryk efter hand. Annars blir det övermäktigt.
  Med många ”måsten” och ”borden” får man bara dåligt samvete så ta en sak i taget och känn dig nöjd med det du orkar och har gjort.

 2. När man tatuerat, blir det då liksom tydligt vad man sen ska hålla sig innanför? Klarar inte att noppa pga smärtan. Vaxar några gånger per år hos modestamassage.se men därimellan gör jag ingenting varför jag ser ut som Kevin i Backstreet Boys för tillfället ??

   1. Om du sett när Joey i Vänner får sina bryn noppade så förstår du vad jag menar med smärtan ??. Läggas till bör oxå att jag lider av tryckurticaria så minsta hårstrå som ryker (ögonbryn och skägg -skäggiga damendeluxe) lämnar stora svullnader efter sig. Vaxning har därför funkat bättre ?

 3. Inta ha dåligt samvete för alla borden, de försvinner ju inte och ingen dör om du skjuter upp några av dem. Ta det lugnt och njut en stund av ledigheten, du ska räcka i många år till Mona!

 4. Vilken härlig dag! Jag hade stortrivts som är en superkund vad gäller att ta olika behandlingar, skönhetsvård etc.
  Är det en fackmässa eller är den öppen för alla?

 5. Natura Bisse’ ÄR outstanding ..! Dyra som tusan, men huden hoppar både jämfota och slår volter av glädje när du använder dem. Har kostat på mig 2 av deras produkter, de är väldigt dryga, och alldeles alldeles underbara!

 6. Har testat både din Tan can och Mark Inbane. Och det kan jag säga att efter att ha fått in MI i huset så har Tan Can fått stå orörda. Enormt smidigt med handsken istället för att spraya ner hela duschen, mycket jämnare och dessutom mycket snyggare färg. Men det kan förstås vara olika för olika personer.

 7. Läste press-skit och tyckte det lät lite otacksamt men läste igen o fattade vad det egentligen stod 🙂
  För många ”borden” – sjunker ner i en mjuk fåtölj med en bok istället…
  Läser fortfarande men kommenterar sällan då det är så drygt att inte kunna läsa inläggen i rad med tillhörande kommentarer utan att klicka fram o tillbaka sedan hotellbytet :/

 8. Jag jobbar jag… Dock tänker jag gå ut i snön och bygga mig en snögubbe, trots att jag avskyr snö, för det har jag lovat min son. 🙂

 9. Nej Mona hemsida är inte riktigt bra den är riktigt riktigt dålig! Bland det sämsta jag sett i den genren och nu är jag inte ett troll utan bara helt ärlig.

 10. Men du har ju jättefina ögonbryn!
  Jättebra grej att kunna tatuera för dom som faktiskt inte har några ögonbryn alls eller bara några ljusa fjun.

 11. Hoppas bara du inte ska tatuera dig på Sthlm Beauty center hos hon som har samma namn som en inredare i Äntligen hemma. L***….

 12. Vafan, råkade visst skicka med en länk också som inte alls hade med det här att göra, haha! Bortse från den! (Ny på det här med skriva kommentarer på iPad så blir lite knasigt ibland 😉 )

 13. Det där lät som en mycket trevligt dag.
  Men det jag blev superintresserad av och tydligen har missat är de där tatuerade eyelinerna som du tydligen har. Hur, när, var och framför allt gjorde det ont? Har funderat på att göra det men eftersom jag är en total fegis när det kommer till att rota runt i och omkring mina ögon så måste jag veta att den jag går till kan sina saker och då är det ju bra med rekommendationer.

  1. Jag gjorde det för 5-6 år sedan. Dessvärre så hon som gjorde det slutat inom skönhetsbranschen, tyvärr, för hon var svinbra. Det gjorde inte ont (stack lite bara) men jag är rätt ljuskänslig varför det var jobbigt att ha en stark lampa i ögonen. Sjukt, SJUKT, nöjd över resultatet. Det sägs att man måste fylla efter ett par år men det har jag aldrig behövt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..