And the winter fortsätter men nu med tossor

Min nya every-day-look.

IMG_2614
Igår städade vi ur det sista ur den 500 kvm stora lokalen vi lånat de senaste åren. 
IMG_2616
Kan dock säga att det lär dröja innan vi tar upp kunder till kontoret… Så här ser det ut när man tittar in från ytterdörren.
IMG_2617
Trots att över 30 pallar är ivägskickade och att vi haft flera jättecontainrar som vi slängt grejer i, har vi shitloads med skit kvar. Nu på förmiddagen kommer ytterligare en container så med lite tur kan vi frigöra aningen mer yta efter det.

 

Har fortfarande inte fixat min hälsporre så jag håller på att dö varje dag. Måste ta tag i det där efter mässorna. Maken var snäll och masserade.

IMG_2621
Efter jobbet åkte jag till Bauhaus med hopp om att köpa ny julgransbelysning till halva priset eftersom jag råkade klippa sönder kablarna på mina gamla uppsättning …. men det var soprent. Hittade dock lite kulor till granen. Jag samlar ju på julkulor och har olika färgteman varje år. Nästa jul blir spygrön. Väry nice. 
IMG_2622
Efter det drog jag till zooaffären för att köpa dojjor till Nisse. 
IMG_2628
Kan säga att jag fick mig århundradets skratt när han skulle provgå. Kolla in mitt Instagram så får ni se. Jag garvade så att jag grät men fick göra det tyst så att han inte skulle märka något och bli generad.  Några timmar senare var det dags att gå ut och han satt blixt stilla i knät när jag satte på honom tossorna. Han skuttade ut och det var inga som helst problem. Förutom att de är svåra som f-n att sitta kvar.

 

Kolla, min coola kille!

IMG_2646

 1. auw vilken sötnos han är Nisse , så fin i sina nya skor 🙂
  men alltså som jag skrattade när jag såg din fot, ja inte åt din fot då, men titta bakom till vänster, där ligger en tupp med sin ”fot” i vädret 🙂 🙂

  som jag skrev i en tidigare kommentar så har jag jobbat sjukt mycket och har haft dåligt med tid att läsa din blogg ”på riktigt” liksom bara skummat igenom. men nu har jag lyckats göra någon prenumeration här som gör att jag får dina inlägg direkt i min mail,, min jobbmail dessutom, vilket gör att man kan sitta o smygläsa o få en paus i arbetet,,, lysande små avbrott, kram på dig
  ha en trevlig helg o krama Nisse

 2. Tips för ”hälsporre” och inflammation under foten: Tåhävningar. 30 om dagen. Stå i en trappa, gärna med gympaskor annars gör det ont. Båda fötterna på samma steg. Sänk långsamt den onda foten så långt det bara går, håll kvar. Sen tar du upp foten, börjar om . Stretcha även vaden. Ofta börjar det där och kryper nedåt. Sen tycker jag att du ska leta upp en sjukgymnast som kan ge dig stötvågsbehandling. Man brukar köra 3 ggr med en veckas mellanrum. Gör skitont, men gör så att inflammationen ger med sig.

  Köp tejp på apoteket, tejpa hälen (det finns bra instruktioner på nätet, men principen är att lägga en tejp runt hälen och sedan stöd under, så att hälkudden liksom samlas ihop under hälen. Låt tejpen sitta tills den rasar, dvs 2 dar typ.

  Mjuka skor. Gå i typ foppatofflor inomhus, inte barfota! Köp silkonkopp till hälen och lägg i stövlar.

  Mitt gav med sig på tre månader efter allt detta, när jag kom till sjukgymnasten haltade jag och kunde knappt sätta ner hälen i marken!

  1. Jag fick samma tips, resultatet blev inflammation i tibialis posterior på båda fötterna och åtta månader på kryckor. Så måttliga mängder tåhävningar 🙂
   Träna fotvalvet: sitt med foten platt mot golvet, dra in trampdynan mot hälen med tårna kvar i golvet. Det känns om valvet är otränat.
   Plocka glaskulor med tårna (ser knäppt ut, lite fetishvarning). Gå aldrig aldrig aldrig i platta skor, 2-3 cm klack, och inlägg! Stötvåg kan funka men gör asont, liksom laser (som inte gör ont).
   stretcha hälsena och tåsenor, hjälp till med handen, böj upp och håll.

  2. Tejpa hälen funkar jätte bra! Jag gjorde det och inget annat och min hälsporre försvann. Kräver dock tålamod och tejpning i flera veckor/månader – men det var inget problem eftersom smärtan försvann i så fort hälen blev tejpad! Lycka till!

 3. Hej Mona!
  Kan jag hämta gungbilen i början av nästa vecka istället… vill helst inte ge mig ut i trafiken när det är snökaos idag 😉

 4. …”blixt stilla”….? Heter det inte blick stilla…..? Att någon är precis så stilla som den är när man kastar en blick på den, fast under mycket längre tid då…. Att den liksom fastnat i den ögonblick-positionen … Eller?

 5. jag som kommentera alldeles, för sällan.
  Men jag läser, varje dag 😉
  Underbar stil Mona på Nisse, hahaha och ännu bättre blev den med AC/DC i bakgrunden haha, lite extra roligt! Kram på dg och trevlig helg <3

  "Highway To Hell"

  Livin' easy
  Lovin' free
  Season ticket on a one way ride
  Askin' nothin'
  Leave me be
  Takin' everythin' in my stride
  Don't need reason
  Don't need rhyme
  Ain't nothin' that I'd rather do
  Goin' down
  Party time
  My friends are gonna be there too

  I'm on the highway to hell
  On the highway to hell
  Highway to hell
  I'm on the highway to hell

  No stop signs
  Speed limit
  Nobody's gonna slow me down
  Like a wheel
  Gonna spin it
  Nobody's gonna mess me around
  Hey, Satan
  Payin' my dues
  Playin' in a rockin' band
  Hey, mamma
  Look at me
  I'm on the way to the promised land

  I'm on the highway to hell
  Highway to hell
  I'm on the highway to hell
  Highway to hell

  Don't stop me

  I'm on the highway to hell
  On the highway to hell
  I'm on the highway to hell
  On the highway to hell

  (highway to hell) I'm on the highway to hell
  (highway to hell) highway to hell
  (highway to hell) highway to hell
  (highway to hell)

  And I'm goin' down
  All the way
  I'm on the highway to hell

 6. du hälsporre googla finns ett jättebra sätt att tapa forten, men annars skull ja heller råda dig till ett par riktiga skor med skönt underlag, så ger det sig med tiden, men stå ut det går över;)

 7. Fina Nissepisse päronpung. Nu kan han gå med lätta tassar och fryser lite mindre. Det är inte lätt att skaffa sig vinterpäls när man bor inomhus. Då får matte hjälpa till. När det behövs. Riktigt söt är man också och jag som inte ens gillar hundar. Kram i kylan

 8. Är jag helt dum i huvudet? Vilken jävla kyl??
  Läst inlägget sju gånger nu och hittar inget om nån kyl men i kommentarerna vill folk köpa den?
  Gah.
  Snygga pjucks! De behöver lite bling bara.

 9. Så sööööt han är. Den hunden har kommit till himmelen när han landade hos Er.
  Bästa hundfamiljen ever blir avis på hans skor. Var hittar man dessa. Måste köpa till mammas och pappas lilla Pappilonkille.
  God natt!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..