Nya erfarenheter på ålderns höst

Igår var vi bjudna på middag hos goda vänner. Maken har varit på solskenshumör i flera dagar och härom dagen frågade jag om han skaffat sig en älskarinna och i så fall går det jättebra att fortsätta med henne om det är hon som får honom att kvittra som en kanariefågel.

 

En av hans mindre goda egenskaper är att han a l d r i g kan lyssna färdigt på en låt. När han är på topphumör och ska spela musik tror han att han är 25 år och en världskänd dj. Byter låt var 30:e sekund. 

IMG_2466
Jag blir lika tokig varje gång. ”Kan jag få lyssna färdigt!”
IMG_2470
Våra vänner har gått all in den här julen när det kommer till gran. En blinkande Las Vegas-gran i femtioelva tusen färger. Till och med jag, som älskar att sticka ut, harklade mig.
IMG_2474

Eftersom vi var sena satte vi oss till bords på en gång.

IMG_2477

Våra kompisar är ute och reser en hel del och senaste långt-bort-i-stan-resan gick till Ecuador. ”Vi tänkte bjuda på en förrätt som vi åt där.” Jag noterade att det stod en skål med popcorn på bordet och fattade ingenting.

IMG_2479
Förrätten bestod av en soppa. När den serverades sa jag ”jag vill inte veta vad som är i för då kommer jag inte att äta!” Är skitpetig med konstiga grönsaker och annat skit som man kan göra soppa av och eftersom det är väldigt nära vänner så kan jag säga precis så utan att skämmas. 
IMG_2478
Det visade sig att man skulle blanda popcornen i soppan. Jag var väry skeptisk men tänkte att, well, jag lär ju inte dö i alla fall. 
IMG_2480

Soppan bestod av morot, palsternacka, selleri, sambal oelek och blandningen med popcornen var ASGOD! 

IMG_2481
Vännerna berättade att just det här med att blanda popcorn i soppor är väldigt vanligt i Ecuador. Alltså, h u r kommer man ens på idén?!

 

Mitt i allt ringde Christina. Skatan var bara tvungen att påminna mig om att hon just precis då var på väg att checka in på Arlanda. Flyga businessclass till Bali för att träffa sina döttrar. Även om hon är väl värd resan kunde jag inte låta bli att säga att jag hatar henne. Nu har jag i och för sig varit på Bali men man kan ju säga att det var några år sedan man flög business och kunde sova sig igenom ett långflyg.

IMG_2485

Det var länge sedan jag och maken hade så kul på middagen och på vägen hem hade han käkat mer fågelfrön. Jag körde och han sjöng ballader för mig. Aningen påstruken.

 

Hemma väntade talibanen, kusin vitamin och Nisse.

IMG_2461

Tidigare under kvällen fick jag ett sms från talibanen: ”Mamma, vi tittar på en JÄTTEBRA film som heter ”Änglagård”!”  Haha, snacka om flashback!

 

Mitt chalkpaint-målade skåp är färdigt och jag är kanonnöjd!

IMG_2486
Idag ska jag ge mig på det här skåpet.
IMG_2458
Och lite senare idag ska jag till Jenny på FaceArt för min tredje Dermapen-behandling. Man vet att det ger resultat när någon härom dagen sa: ”Vad fräsch du är i hyn, har du gjort nåt?” Såg nyss på tv:n att det är poppis med ansiktsvård.
IMG_2492

Masker är bra (kör ju Maybeautys svarta mask en gång i månaden) även om Dermapen är mer bestående.

 

Vad ska ni göra idag?

LOADING..