Tack för ännu ett år!

Igår gick jag igenom månad för månad och idag känner jag att det är tacksamhetens dag.

 

Jag vill tacka alla er läsare som hänger här i vått och torrt. Ni är tiotusentals och merparten sladdar in, läser och sladdar vidare, utan att lämna avtryck. Det gör inget, jag vet att ni finns ändå. Dock ett extra tack till er som kommenterar. Jag älskar att läsa vad ni skriver och jag älskar att vi alla har sådan respekt för varandra och att det därmed aldrig är en massa otrevligheter. Ni är många som vet att jag under 1,5- snart 2 år, gått igenom en personlig megakris som inte har med jobbet att göra. Inget jag dessvärre kan prata om här då andra är inblandade. Ni har, trots er ovetskap, varit ett e x t r e m t stöd för mig. One day I will tell you.

 

Och så vill jag tacka Tailsweep. Mediabolaget som står bakom alla annonser och många av mina samarbeten här i bloggen. Grymt företag att jobba med, grymma människor. Tack för att jag är en av era utvalda och tack för att ni tror så hårt på mig!

 

Vidare vill jag tacka ledningsgruppen på Synoptik, med Lottie och Camilla i spetsen, för det enorma förtroendet ni gav mig när ni frågade om jag ville bli er officiella ambassadör i sociala medier. Bortsett från min familj, inklusive hundskrället, är det det största jag varit med om. Resan till Guatemala, och nu Nicaragua som står på tur, är något jag aldrig kommer att glömma. Lyckan av att få vara med och skänka så många människor sådan glädje i form av att de äntligen kan se ordentligt är obeskrivlig.

 

Till sist mina vänner. Jag har med åren insett att vänner inte handlar om kvantitet utan snarare om kvalitet. Några har hängt med i många, många år, andra är relativt nya. Under det här året har jag bestämt mig för att vara mer selektiv och inte släppa in så många innanför skalet. Jag har gått på tre rejäla nitar det senaste året men det lär inte hända igen, trust me.

 

Tack alla fina kompisar.❤ En del av er vill inte vara med på bild, men ni vet vilka ni är. I would be nothing without you. 

IMG_8996
IMG_6655
IMG_8822
IMG_7671
IMG_4219
IMG_6503
IMG_8977
IMG_5096
IMG_6715
IMG_6957
IMG_7080
IMG_8150
IMG_7408
IMG_7051
IMG_1219
IMG_0687

Sist, men inte minst, vill jag tacka mig själv. Jag är genuint snäll och har ett stort hjärta men hej och hå vad jag har mycket att lära. Trots att jag är en gammal get f ö r s ö k e r jag bli en bättre människa. Jag är fullsketen med fördomar och annan dynga, men jag anstränger mig. Ibland går det bra, ibland går det mindre bra. Men, jag jobbar på det.

 

Gott Nytt År på er. Var snälla mot varandra. Karma you know!

IMG_2307

 1. Det är bra att göra bokslut och sammanfattningar ibland , när du ville att vi skulle svara på en massa frågor för ett tag sen. Så tänkte jag först hoppa över det, då jag är mitt i ganska mycket stora beslut m.m . Men sen tänkte jag att jag testar att skriva och upptäckte hur mycket jag har som jag är tacksam för mitt i röran 🙂 Tack för det Mona och tack för all tid du läger på bloggen som förgyller så mycket. Ett riktigt Gott Nytt år till Mona och alla sköna följare .

 2. Gott Nytt År Mona! Jag är en av dem som sladdar in på din blogg varenda dag, men jag kommenterar aldrig. Tänkte det kunde vara på sin plats nu, för en gångs skull… Uppskattar din blogg jättemycket, du är så härlig! KRAM från Skåne

 3. Gott Nytt År till dig oxå Mona???
  Som du lyst upp min vardag 2015!
  2016 = massa nya garv.
  Tack på förhand

  Massor med kramar❤️

 4. Gott Nytt År ! Du underbara människa som bjuder så mycket på dig själv och som serverar så många inlägg som får en att skratta högt. Love you for that <3 Fortsätt vara DU som bara du kan 🙂

 5. Tack själv Mona för att du finns och delar med dig. Jag önskar dig ett bra 2016 och att alla knutar i ditt liv löser upp sig snart. Kram Nanny

 6. Gott Nytt År till dig och din familj tillbaka! Hoppas att 2016 blir ett fantastiskt år och är det inte så ibland att stora förälskelser försvinner lika fort de kommit – även bland tjejkompisar, personer kommer och går i livet med gott och ont, alla spår är ok. Stor Nyårskram

 7. Gott Nytt År! Jag hoppas att 2016 blir ett år med kärlek och omtanke och respekt för varandra. Sköt om dig! Allt det bästa till dig. Kram

 8. Finaste Mona… tack själv för att du finns här för oss alla.

  Ett riktigt gott slut och ett ännu bättre Gott Nytt 2016 önskar jag dig.

  Kram Carina

 9. Gott nytt år till dig Mona med familj!
  Hoppas 2016 blir ett happy year på alla fronter. Både privat och jobb.
  Trevlig kväll och var rädda om varandra. ❤️

 10. Jag är en av dom som är in varje dag men som knappt har kommenterat….. Får se till att bli bättre på det tror jag minsann 🙂
  Tack för att du är du och för att du förgyller dagarna! Gott Nytt år till dig och din familj! 🙂

 11. GOTT NYTT ÅR Mona & ett stort innerligt j-a TACK för att du är så grymt rolig och får mig att skratta varenda dag! ???

  Hälsningar från en av dom som är skitkass på att lämna avtryck!

 12. Gott Nytt År önskar jag dig. Hoppas du och din familj får ett bra 2016. Kram och tack för all underhållning mm som du gett oss under 2015.

 13. Tack för detta året, fina härliga Mona. Ser fram emot många fler med dig bakom tangenterna. Du sprider glädje med din blogg och älskar hur du bjuder på dig själv.

 14. Tack själv för ännu ett år, jag läser dina inlägg varje dag men kommenterar sällan.
  Stockholmstjej som bor i Genève sedan 40 år (kärleken gjorde att jag lämnade Sverige)
  Nästa gång jag kommer ”hem” så lovar jag att jag letar upp dig och ger dig en megakram

  Kram och gott nytt år
  Ginger

 15. Tack själv för en mycket bra blogg !! Det är väldigt skönt att läsa en blogg som känns ärlig och inte bara fin fasad.
  Önskar dig och din familj ett bra 2016.

 16. Tack själv Mona, för att du gör livet lättare för oss som så gärna läser din blogg. Ibland går livets vägar inte som man tänkt eller hoppats. Då går man in i ditt Universum o allt känns lite lättare, om så bara för stunden. Ett ex. vaknade en morgon o var deppad, öppnade din blogg o ser då en liten rolig apa. Då kunde jag inte utan att skratta. Så tack snälla för att DU finns, du förgyller vår tillvaro! Önskar dig ett Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!

 17. Tack själv för att du delar med dig av dina tanter ❤️ Jag är så otroligt glad och tacksam över att vi tant gänget har hittat varandra? Så många skratt och tårar och shopping jag bara älskar allt ❤️
  Nu nya tag nytt år nya galna äventyr ❤️
  Fina Mona önskar dig allt gott vi ses snart!! Puss o kram från erkii??

 18. Hej Mona. Jag tillhör den skaran som läser din blogg VARJE dag och tycker det är en av dom bästa som finns. Gillar verkligen dej och din humor. Och jag tillhör även dom som aldrig kommenterat innan, men kände att nä nu ska jag skriva en rad? Så jag ville bara önska dej ett GOTT NYTT ÅR och fortsätt i samma stil som du gör för vi är mååånga härute som uppskattar det. Och vill även passa på att berätta att jag försöker samla in maaaaassor med glasögon till er. Springer på loppisar och secondhand och köper upp där, började med det när du skrev att du skulle iväg igen. Hängde ju med när du skrev om din förra resa (ja, jag har läst din blogg sen Hannah tiden) och tänkte att herregud för 10-20 kr som ett par glasögon på loppis kostar kan jag ge en människa ett nytt liv kanske, bara genom att dom kan se bra. Så det är det värt och känns bra i själen? Hm, blev ett långt inlägg här, men så kan det bli. Heter förresten Anette, är 48 år och bor i Malmö. Stor KRAM på dej.

  1. Åh vad jag blir glad för dina rader och TACK för att du hjälper till med glasögon! Jag ska snart börja jaga alla läsare med en miljard inlägg! Kram på dig!

 19. Gott Nytt År från en läsare som aldrig kommenterar. Stort tack för alla underbara inlägg år efter år! Oj så många skratt det blivit framför mobil eller paddan, många inlägg har även delats med sambo och kompisar! Hoppas 2016 blir ett toppenår!

 20. <3 Tack för allt du gett oss under 2015! <3
  Låt 2016 bli det bästa året någonsin!
  Mod, styrka & kärlek till dig och hela världen!

 21. Hmmm, kommentaren smet för tidigt:-) Men jag skulle skriva tack för en superbra blogg som jag är helt beroende av att läsa varje dag, vilket ger mig många goda skratt!

 22. ✨Gott Nytt År✨
  Tack för årets alla skratt, någon tår..föratt vi får en glimt av Ditt universum!
  Önskar Dig och Din familj en sprakande start på 2016, må det bli ett glimrande år!!
  Kram

 23. Gott Nytt År ? ?! Tack för det här bloggåret, ser fram emot kommande år, älskar bloggen som får mig både att skratta och gråta. Många kramar ?❤

 24. Gott Nytt År Mona! Tack för att du skriver till oss, uj vad jag gillar din blogg!!! Va rädd om dig o du du är bra som du är. Jag tror inte nån kan vara perfekt!!! Jag vill bli lite mer som som du ? modig. Jag uppfattar dig så iaf. Må så gott!

 25. Du ska ha ett stort tack av mig,tack for att du gyller min morgon med ett gott skratt,for dina laaanga roliga och intressanta inlagg,for att du bjuder sa mycket av dig sjalv,att du vagar visa att man inte alltid ar perfekt,att du alltid ar sa arlig i dina inlagg.
  Hoppas verkligen att ditt 2016 blir ditt sista ” kamparar”,och att du sen kan njuta mer av tillvaron,Talibanen,hunden ,vanner och shopping! Jag har ochsa borjat bli selektiv i vanskapskretsen och slaktingkaren,och mar sa mycket battre!
  Kramar,
  Alex i Italien

 26. Hej Mona
  Gott nytt år önskar jag dig! Precis som du skriver så sladdar man in o sladdar ut o så sladdar man in igen? Har jobbat sjukt mycket sista tiden o har inte hunnit lämna nåt vidare avtryck jag inte? Men jag läser o jag är med i både vått o torrt och allt däremellan o jag har ju hängt me dig nästan from the beginning så det känns som om du är min vän då jag faktiskt har mer tid att läsa din blogg än att träffa vänner ha ha
  Nu börjar ett nytt år och jag hoppas att det har mycket positiva saker med sig ! Och så ser jag fram emot en ny bloggträff naturligtvis
  Stor kram till dig o Skål??

 27. Mona,

  Vill tillönska Dig och de Dina ett riktigt Gott Nytt År!

  Tack för allt ditt tålamod när jag krånglade vad gäller poncho och färger.

 28. Gott Nytt År och tack för ett härligt perspektiv på livet! Uppskattar hur du blandar allvar och yta och alltid med humorn i bakgrunden. Kommenterar heller aldrig men du är värd ett undantag:-) kram

 29. Gott Nytt År Mona med familj!
  Jag är också en av dem som alltid läser din blogg men mkt mkt sällan kommenterar. Tack för en fin blogg som både underhåller & ibland får en att tänka till.

 30. Ja tycker att du ser ut att ha många goda vänner, och så snygga de är sen ? Fortsätt att vara du även 2016, så finns vi läsare här med dig. Själv ser jag extra mycket fram emot nästa ”glasögonresa”. Det var i samband med den förra som jag började följa dig på riktigt. Välgörenhet av olika slag ligger mig varmt om hjärtat. Gott Nytt År Mona!

 31. Det är vi som ska tacka dig för att du delar med dig av dina äventyr i vardagen. Jag är en av dom som oftast svänger förbi här å sen glider vidare utan att lämna nån kommentar. Men det har hänt att jag lämnat ett avtryck……jag är också en av dom som hängt med här läääänge……”hittade” dig när mellantrollet var nyfödd ( nu snart 9år)….jisses så många gånger jag ammade henne framför datorn, läsandes din blogg….ja jag var ju tvungen å läsa ifatt sen du började blogga!!! ????
  Så tack för att du förgyller mina, och många andras, dagar.
  Gott nytt år!

 32. Tack för att du delar ditt liv med oss läsare, det påverkar oss alla på olika sätt. För egen del har livet ändrats drastiskt sedan vi träffades första gången, till det bättre och det har du del i. Och efter en tuff höst ser jag fram emot 2016 med nytt jobb och nya utmaningar (Stockholm triathlon i augusti) och nya äventyr i Monas universum. Så jag önskar dig och din familj ett gott nytt år och låt 2016 bli vårt år ???

 33. Jag vill oxå säga Gott Nytt År!
  Å tack för denna tokiga blogg som är så rolig att läsa…….
  Lättar liksom upp i allt det jobbiga. Det har blivit många skratt längs vägen…..
  Men jag skulle vilja läsa om ditt inlägg som du gjorde för några år sedan när din vän/kompis kom över och drack champagne bla
  på Nyår har jag för mig att det var. Hon blev lite sjuk………
  Har nog aldrig skrattat så mycket som då……

 34. Gott Nytt År finaste Mona! Jag läser ofta din blogg, men lämnar sällan en kommentar. Du gjorde sådant intryck på mig när jag träffade dig för en massa år sedan på Papprika . Du var bra på att dela med dig då också av dråpliga historier ur ditt liv!
  Önskar dig allt gott!
  Många kramar!

 35. Är en av dom som aldrig lämnar avtryck så det är väl dax… Tack för en underbar blogg. Skrattar ibland så tårarna rinner. Gott nytt år ?

 36. Tack för alla skratt och tack i förväg för alla nya skratt 2016. Ser fram mot din nästa resa.
  GOTT NYTT ÅR till hela familjen!

 37. Gott nytt år Mona! Är det 2016 som vi ska ses? Räknade ut att vi har varit nära i nästan 15 år eller något åt det hållet…….. Om du nu skulle våga 😉 Du vet världen är rätt lycklig att det bara finns en av mig 🙂

   1. första gången det var nära var när Ni hade köpt hantverksföretaget. tror du träffade både far min och bror min…… Läser jag din blogg rätt så har vi varit väldigt nära ett antal gånger till……… Och nu är du kompis med min jordgubbsodlares dotter. Tänk så liten världen är…

 38. Gott nytt år Jag är också en av dina garderobsläsare och läser i stort sett varje dag! Jag vill bara säga att jag gillar din entrepenörsanda, galenskaper och din raka attityd, och det är därför jag återkommer :)! Jag hoppas att du får ett bättre 2016! Kramar från Mexiko!

 39. Tack Mona för att du finns och för att du på ett så härligt och humoristiskt sätt delar med dig av ditt liv. Du betyder mycket för mig! Många nyårskramar till dig

 40. Jag började läsa din blogg när den ännu var grå och du var hemliga Arne i finhooden.
  Här om dagen tänkte jag att jag saknar dina långa ”så här såg mitt dygn ut igår” inlägg, det kändes som att det var evigheter sen sist du bjöd på ett sånt och så kom det ett nästan direkt när jag tänkt det. Telepati! :p 😉
  Fast jag läst sen Hedenhös tid har jag inte kommenterat särskilt många gånger, men det kan det bli ändring på om du vill.
  Gott nytt år!

 41. Hej Mona !
  Har aldrig kommenterat tidigare men har följt dig i många år och vill tacka dig för en underbar blogg. Du sprider glädje varje dag man läser och enda sorgen är att jag bor långt uppe i Norrland – långt från någon fin-hood 🙂 och inte kan följa med på några resor eller annat skoj – men du äger och sluta aldrig skriva ! Gott nytt år från Västerbotten

 42. Gott nytt år från Piteå, Mona!

  Nu packar vi ihop och arkiverar det här skitåret och laddar för nästa. Jag är så himla redo för ett nytt år så det finns inte …

 43. Tack för alla underbara inlägg och att du delar med dig av ditt liv med oss! Jag är ingen som kommentarer men kan lova att en dag utan Monasuniversum är inte en vanlig dag!
  Återigen tack (och förlåt för att jag tillhör en av de tysta som inte kommenterar)
  <3
  //Mell

 44. Tack själv Mona. Du har talets gåva i fingrarna och jag läser ofta om dina bravader med ett flin från öra till öra.

  Gott slut och Gott nytt år till både dig och alla andra ”här inne”. Florence N, dvs jag 😀 firar in mitt årsskifte med ett nattpass.

 45. Gott nytt år Mona! tack för att du förgyller min vardag , med många skratt och allvarliga ord!
  kramar till dig och din familj

 46. Du är lika viktig för mig som mitt morgonkaffe! Tack snälla,älskade du för att du är du!
  Om du bara skulle skicka tancan till finland skulle jag dyrka dig lite mer 😉

 47. Även jag tillhör de som kikar in och läser (nästan) varje dag men aldrig kommenterar… Vill tacka för många skratt under året som gått, och önska dig och familjen ett riktigt gott nytt år 2016!!!

 48. Gott nytt år Mona och tack för att du förgyller min vardag med dina anekdoter. Kram från jag som skulle få ”kompani-spö” för några år sen ?

 49. Gott nytt år till dig och familjen! Jag läser hos dig varje dag men kommenterar bara då och då. Jag är imponerad över det tempo du håller i vardagen (jag är själv en långsam människa) och jag hoppas det börjar lugna ner sig snart för er så ni får andas lite (med företagandet alltså). Tack för alla roliga och intressanta inlägg! Jag är väldigt ointresserad av shopping så de inläggen skummar jag bara igenom och läser desto mer noga när du bjuder på dig själv och ditt spännande liv. Allt gott till dig!❤

 50. Gott Nytt År till dig också Mona !
  Jag är inte bra på att kommentera här inne men läser din härliga blogg varje dag.
  2015 har varit ett år fullt med sorg för min del (min mamma gick bort i mars och en av mina älskade hundar i oktober)
  Nu laddar jag för ett nytt bra år och är tacksam för att jag har världens bästa familj . fina vänner och trots sorg ett rikt liv.
  Kram

 51. Gott nytt år! Att gå på nitar ibland råkar vi alla ut för tyvärr. Det kan ju låta lite trist att man måste sätta lite stängsel. För det är ju just det omedelbara som är så fantastisk med dig! Må 2016 bli ett bra år ???

 52. Jag önskar dig ett fantastiskt 2016 för det tycker jag att du är värd.
  Utan att gå in på närmare varför så har du räddat livet på mig och jag kommer vara dig evigt tacksam.
  Varma kramar

 53. Gott nytt på dig med!
  Tänk att det alltid är ett nöje att titta in här! Vad en blogg kan göra med en. 🙂 känns som att man känner dig men du känner ju inte mig hahaha så skumt. Men du är en underbar människa o väldigt underhållande o bjuder på dig själv ända ut i fingerspetsarna. Puss på dig! 😉

 54. Kära Mona! Jag är en av dem som sällan kommenterar men läser din blogg ett par gånger i veckan. Gillar din blogg och du verkar vara en ärlig och genomsnäll människa med hjärtat på rätta stället. Tack för allt du delar med dej av! Gott Nytt År till dej och din familj!

 55. Du är fantastisk ärlig varm och god. Det är tack vare dig som jag lämnat in 6 par glasögon och solglasögon då din resa var så inspererande. Du behöver ta med dig naturliga bakterikapslar och Kolloidalt Silver för att klara din mage❤️

 56. Kolloidalt Silver kan man köpa på hälsokostbutiker (vissa) typ hälsokraft eller på Bodystore.se finns en bra FB grupp att kolla på som heter Kolloidalt Silver 2.0.
  Bakterie kapslar finns på både apotek och hälsokost jag tar alltid Trevis från Apoteket när vi blir kassa i magen utomlands.

 57. Du behöver inte publicera denna kommentar om du inte vill men jag skulle råda dig att googla kolloidalt silver innan du börjar testa det… God fortsättning!

 58. Tack för din ärlighet, din empati och klockrena kommentarer och insikter i människors sätt att vara – på många olika vis. Tack för skratten, känslorna och ibland gråten som framnammas genom din läsning. Tack att du bjuder på dig själv utan att hänga ut någon annan. Det visar vilken stark kvinna du är – och modig.
  Jag är tacksam att jag hittade in hit – här tänker jag stanna länge ? Önskar dig och familjen all lycka och kärlek i 2016. Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..