När det är söndag och talibanen ringer till jobbet

”Hej, tänkte bara säga att om du tycker att du är en dålig mamma som jobbar idag så behöver du inte ha dåligt samvete, för jag tycker det är skönt att ha huset för mig själv. Ville bara ringa och säga det.”

 

Käre Gud, 2016 blir det sista ”kämparåret”. Efter det ska jag bli en jättebra mamma. Jag lovar på heder och samvete.

 1. Kära Mona! Är själv en ”företagarunge” som växt upp med hårt jobbande föräldrar! Är idag med i ett företag samt att nya sambon också driver eget. Känner ingen bitterhet alls gentemot mina föräldrar. Snarare tacksam! Visst vare surt vissa gånger.. Vadå semestrar å långlediga helgdagar? Men du har just fått ett fantastiskt bra betyg av din taliban, hon njuter ju, hjärtat! Visst är säkert hon grinig över ert jobbande emellanåt, men det som kännetecknar en bra förälder är väl att man alltid gör så gott man kan? Ni jobbar ju inte rövalajnen av er för att ni inte vill va hemma, utan för att det ska komma något gott av det hela. Puss & Kram i högar!

 2. Mona du är en toppenmamma ju. Tycker inte du ska ha så dåligt samvete för det och du har ju uppfostrat två härliga tjejer så något rätt borde du ju gjort .

 3. Finns en sak som är värre än att föräldrarna arbetar nästan dygnet runt. Det är när de är lediga och sedan ska prata med alla andra och då gärna jobb. Det är värre än att de inte är hemma.

  Hälsningar låneansvariges/revisorns/ordförandes dotter…… (Pappa?? Det är han bokar tid med via hans kollegor…. Mamma?? Ta ambulansen in till sjukan så fick man lite tid med henne.)

 4. Vi är många som ägnar mycket tid till jobbet. Jag själv uppemot 60-70 timmar i veckan ibland. Normalvecka kanske 55 timmar. När man är ledig är man inte ledig utan alltid tillgänglig… mycket Alfons med jag ska bara…

  MEN det är ett val man gör. Egen företagare, karriär eller om jag väljer bort det och har ett jobb som jag lämnar på jobbet då jag går för dagen. Valet är mitt och jag kan inte gå runt och ha dåligt samvete för det jag väljer. Då har jag valt fel…

  Hoppas i vart fall att era företagsbekymmer reder ut sig under 2016 så bördan lättar något.

 5. Du är en fin mamma. Du duger så bra så. Fina Mona. Vi gör alla så gottvi kan. Jag har valt ett helt annat liv, jag är mamma på heltid, valt bort att göra karriär under småbarnsåren. Och tro mig man har ALLTID dåligt samvete som förälder. Det hör till. Vi ställer så höga krav på oss själva, vi vill ju ge våra barn allt. Tycker vi alla föräldrar ska försöka vara mindre hårda mot oss själva. Vi är de bästa föräldrar för våra barn. Och din kärlek till dina barn, lyser igenom allt. Det är de viktigaste. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..