Den stressen, det lugnet ….

Håhåjaja, s o m jag stressade dagen före julafton. Har aldrig i mitt liv varit så oförberedd med att inte ha handlat en enda julklapp. Skolkade från jobbet och drog ut på turné. 

IMG_2244

 

Jag hade tidigt sagt till maken att jag tyckte att vi kunde hoppa över julklappar till oss själva i år men kunde ändå inte låta bli. Tänkte vara lite smart: när han inser att det här märket är kalasbra så är det bara att fortsätta med allt annat i serien som jag vill ha, hehe. 

IMG_2245

Efter det var det full koncentration på talibanens önskelista. Järnet till Mall of Scandinavia. Man kan säga att jag inte var ensam där.

IMG_2253
Högst upp på madames önskelista har en sminkbox stått. Hon tävlingsdansar och då sminkar dom sig rätt rejält för större visuell effekt på dansgolvet.
IMG_2301
IMG_2300
Och så lite tillhörande attiraljer.  Grejer jag aldrig hört talas om: en sprej som man använder för att sminket ska sitta bra hela dagen (den vita kartongen). På tävlingarna så sminkar tjejerna sig tidigt på morgonen, sedan håller tävlingarna på tills på kvällen. 
IMG_2252

Nisse fick givetvis också en julklapp, fattas bara annat!

IMG_2250
Tryckte in en lunch med Malin, som äger Kindahls Dansskola. Med henne har man aldrig tråkigt!
IMG_2249

Vidare till CityGross med maken. Han brukar aldrig vara med och handla så när han såg vad julskinkan kostade fick han en hjärtinfarkt.

IMG_2254
Själv garvade jag läppen av mig när jag tittade några rader längre upp.

 

Överlycklig för att jag hunnit med allt på rekordtid åkte jag hem.

IMG_2255
Där blev det röja i hallen. Jag har en fetish för jackor, i synnerhet för Jack-Janes 48-7-jackor,  och kände att det kanske var dags att göra plats för helgens gäster. Folk som kommer hit får alltid dela på en enda galge, hehe.
IMG_2258
Kvällen ägnades åt vår sedvanliga tradition: uppesittarkväll med Bingolotto tillsammans med makens nygriljerade skinka.
IMG_2265

Jag vann 200 pickadoller. Första gången ever.

 

Julaftons morgon inleddes med julstrumpetradition. Talibanen hade önskat sig en ny klocka och vilken h i m l a tur att vi råkar ha en egen klocksajt!

IMG_2279
Vid lunch kom föräldrar, bror och brorsbarn. Vi har ingen släkt att tala om och makens syster med dotter är uppe i fjällen och min äldsta dotter med sambo är hos hennes svärföräldrar i Skåne. Vi är bara 12 personer i vår släkt men 8 igår.
IMG_2280
Jag kan skita i all julmat utom en enda sak: lutfisk. Ihopgeggad med potatis, sås och kryddor. Sweet Lord så gott det är!
IMG_2296

Efter Kalle var det dags för julklappsöppning.

IMG_2287
Under tiden låg Nisse och sov … med hela magen full av leverpastej.
IMG_2293

Liksom många andra spelar vi julklappsspelet. I år bestämde vi att barnen skulle få ha ett eget. Vi vuxna ska köra vårt i kväll.  Talibanens kusiner hade aldrig spelat det och det blev en jättesuccé, de hade skitroligt. För oss vuxna och i synnerhet för min bror, kändes det bra i hjärtat då deras mamma beter sig som ett as just nu vilket gör att barnen inte mår särskilt bra.

 

Själv har jag uppenbarligen varit extremt snäll hela året för maken hade ansträngt sig rejält med besök i några av stadens finbutiker.

IMG_2299
Fick bland annat en iPad. Jag har aldrig varit intresserad av en sån men sedan jag började med läs- och ljudböcker så upptäckte jag att det är mycket lättare att läsa på en iPad än i en mobil. Han och talibanen har tröttnat på att jag snor deras iPads, så jag fick en egen. För säkerhets skull med mitt namn och mobilnummer ingraverat. Känner mig som ett förskolebarn med namnlapp.

 

Idag juldagen. Lugn dag med släktmiddag. I somras köpte jag en speciell målarfärg, så kallad chalk-färg, som jag nu tänkte testa på ett fult skåp jag har.

 

Vad har ni på agendan?

 

  1. Det finns olika spelregler men vi spelar så här: Är man t ex 4 personer så köper man två julklappar vardera. De får inte kosta mer än runt 50 kr. Man lägger de inslagna klapparna på bordet och tar fram en tärning. Varje gång man får 1 eller 6 får man ta en klapp. När bordet är tomt och alla har klappar (om någon blir utan så brukar den som fått mest ge bort en av sina) sen öppnar man klapparna och då börjar själva spelet: På tidtagning (vi kör 15 minuter) slår man tärningen igen och varje gång man får en 1:a eller 6:a får man sno en julklapp av de som har. När det är en minut kvar så är det extra roligt eftersom alla vill ha så många klappar, eller någon specifik som de haft span på, så då gäller det att hinna slå tärningen så många gånger som möjligt innan tiden går ut. Igår råkade talibanen vinna varenda julklapp, men hon gav bort de hon visste att kusinerna var sugna på. Sjukt jäkla roligt spel. Ikväll kör vi vuxna och då är de no mercy. Herrgud som vi gastar och har kul. Prova!

   1. Vi kör typ samma fast vi har inga begränsningar mer än vad den får kosta och sen öppnar vi inga paket förräns efter andra omgången som var på tid

    Fast körde en variant med jobbet där hade vi varsitt paket med oss för en viss summa, sen fick alla dea varsitt nummer och sen fick den som hade 2:an först välja ett paket i högen som den sedan öppnade, sen var det 2:and tur att ta ett paket som den sen fick öppna och när den öppnat sitt paket fick den välja om den ville behålla sitt paket lr om den ville byta till 1:ans paket, så fortsätter sen 3:an som får välja på 1:an,2:an lr sitt eget osv tills den sista öppnat sitt paket och valt hur den vill göra, då får 2:an välja bland allas paket om den vill välja lr inte. Fast ett paket kan bara byta ägare 2ggr sen är det stopp för det paketet 😉

    1. Kul! Och vi kör en annan variant där man inte alls öppnar paketen förrän spelet är över. I omgång ett får man ta ett paket från högen (när man slår 1 eller 6). I omgång två får man ta av någon annan men aldrig någons sista. I omgång tre får man ta av någon annan (aldrig någons sista) och ge till någon annan. Så det slutar alltid bra. Skitroligt varje gång!

   2. Vi köper 2 julklappar på man som får kosta 100 kr st. Men ibland kan man ju även köpa nån dyrare grej om man vill det.
    Dom julklapparna blir ju väldigt populära, haha. Det kan bli rena cirkusen.
    Även paketen som sitter trisslotter på. Tex en pepparkaksburk eller spolarvätska med 3 trisslotter på, haha. Dom är väldigt poppis.
    Å kul blir det!

 1. Jag tar det lugnt, ska plöja lite The Killing på Netflix och bara vara.?

  Fick mycket beröm för den petrolblåa ponchon, och vinöppnarna blev mycket uppskattade julklappar. Min svåger fullkomligen älskar den?

  God fortsättning på er?

 2. Här är det ännu mera julfirande, igår svensk jul i Sverige, idag engelsk jul i England hos svåger m familj. Jag är en riktig scrooge idag, jag vill bara vara hemma och greja (helst bara ligga på soffan och titta på jul-TV men det går inte med två små…), inte åka iväg och behöva umgås med min trevliga svägerskas urjobbiga föräldrar. Att jag och bebisen båda hade 38 i temp i morse kan kanske ha något med saken att göra…

 3. Jag spelade julklappsspelet för första gången förra året med min sambos familj. Det är skitkul. Även om man bara får en massa skit i paketen så är det lite spännande.
  Vi hade dubbelfirare, först julmat hos sambons mamma och sen julmat hos min farmor. Det är svårt att säga nej och båda är ungefär lila gamla och man vet aldrig hur länge de lever.

  I dag blir det att fara till pappa.

  I morgon om allt går vägen.. Ska jag fria till sambon…

     1. Jag vet inte. Vi lever väl ihop och låtsas allt är bra. Försöker glömma gårdagen. Men vissa han blev smickrad… Men vad spelar det för roll?

 4. Varit hos en kompis en liten sväng och bytt julklappar med barnen, varit hos mamma och plockat lite rester från julmaten som jag kan ha med mig till jobbet ikväll och imorgon

  Skall snart iväg o jobba kväll

 5. Vi har firat julafton i Småland hos mina föräldrar som vanligt. Bonden lyckades väldigt bra med julklapparna till mig i år. 🙂
  Just nu är vi på hemväg, i morgon firar vi med Bondens familj.
  God fortsättning!

 6. Feberyrar lite om den anala kött-termometern & bakredskapet hör ihop? Säljs de i 2-pack? Ska de isåfall in mellan julskinkan? Colazeron fattar jag som vätskeersättning, men ÄGGSKÄRAREN? Holy Moses, låt min alvedonsupp göra snabbverkan, orkar inte med fler associationer. Nu tar jag frossakroppen & drar svett-täcket över mig igen.
  Slutligen Mona, du har hört det förut men: Tack för att du förgyller & berikar så mångas liv med dina ord. Önskar att 2016 blir ditt allra allra bästa år. KARMA.

 7. Vi körde en variant av julklappspelet hos min mosters julfirande där vi var 6 vuxna och 1 barn. Alla hade köpt en klapp för ca 50 spänn (eller jag köpte två då… en från mig och en från sonen nio år). La alla i en hög, min mamma tog ett paket och gav till den som satt närmast osv hela laget runt. När alla fått ett paket öppnade vi samtidigt. Min son fick en fotkräm haha, jisses vad vi garvade. Sen fick vi alla gissa vem som hade köpt resp klapp, lite roligt att försöka klura ut. Sen idgade vi byteshandel (men byte gällde bara om båda parter var med på det, så inget sno från varann här inte), min mamma bytte till sig min klapp som bestod av tre dessertostar, jag fick en liten ficklampa i utbyte (som var en av de grejer jag hade köpt haha). Min son bytte bort fotkrämen mot en skål med godis ?

 8. På agendan står Stress. Jag bar gått från skuldfri till i allra högsta grad motsatsen,; jag har köpt en lägenhet. Vet inte hur alla mina prylar ska få plats, jag kastar och våndas så jag får ont i bröstet. Ekonomin, tänk om jag inte klarar av det. När ska jag renovera, tiden räcker inte till. Pengabuffertn ska räcka till mycket, länge.
  Jag har alltid varit mycket generös med gåvor vid alla födelsedag eller andra skäl att fira – slut med det nu.
  Jag ska försöka köra spartänk 2016 och summera vad jag kom fram till till jul.
  ?, så känns jag.

 9. Vi firade hemma hos min sväron i lugn och ro, 10 personer och det var väldans trevligt! Hann med en 5-min visit hos min pappa innan vi drog till sväronen, alldeles lagom då jag inte kan med varken honom eller hans kärring. Alkoholiserade människor som bara är tröttsamma. Junior fick precis det han önskade sig och vi hade på det hela taget en toppenjul, om man bortser från vädret då… 10 plusgrader och pissregn är väl inte det man vill ha på julafton kanske…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..