Sweet Lord, vilka världsliga problem man har

Förförra julen fick jag för mig att jag skulle ha nya adventsstakar. Jag har ett gäng fönster som vätter mot samma sida och gillar att ha likadana i varje fönster. Maken blev skitsur och undrade vad det var för fel på våra gamla. Herregud, att män ska ha så svårt att förstå sig på oss kvinnor.

 

Nåväl. Jag var envis och smörig om vartannat eftersom de jag ville ha inte var så billiga. Till slut fick jag min vilja igenom och några dagar senare kom ett gäng nya fina stakar. Problemet var bara att de inte passade alls. De var för stora för mina fönster.

File

Och det var liksom inte läge att tala om för maken att jag ångrade mig. Alltså bet jag ihop. När jag skulle ta fram dom i år så var jag kräkfärdig och bloggade lite om det. Poff så hade jag mail om flera som ville köpa dom. Kan säga att jag aldrig haft så bråttom med att packa ihop skiten och skicka iväg alla till respektive köpare.

 

Sen började letandet. Dagarna … och adventssöndagarna … passerade. Tomma fönster. Hittat ett par varianter som är snygga men jag är inte helt hundra ändå. Osäker om de lyser tillräckligt mycket. 

IMG_1682

Tror att jag vill ha något hängande i stället och det närmaste jag kan tänka mig är den här varianten.

julstjärna

Stilren och enkel samtidigt som den fyller en funktion då jag behöver belysning. Nu går jag bara och väntar på mellandagsrean eftersom jag inte har lust att betala 1000 pickadoller styck för dom. Är det någon av er som har en sån? Berätta i så fall om ni är nöjda. Eller om ni har tips på någon annan snygg.

 

Under tiden nöjer jag mig med batteridrivna från CityGross, 129 kr styck … som hittat!

IMG_2145

 1. Snygga! Har likadana fast köpta på Clas Ohlssons. Finns elgrej till sen när du tröttnat på att byta batterier, liten sak som man kopplar in i batreridosan och i väggen. Dock är den sladden svart…. Vet inte hur dom tänkte där.

 2. Skönt med fler som har världsliga bekymmer. Själv kan jag ligga vaken och möblera om / fundera på vad som passar halva nätterna ibland. Skitdumt.

 3. De där är jättefina, men är du inte orolig att de inte ska hänga rakt? För jag klarar definitivt inte av sneda stjärnor…. Och eftersom vi är lite lika med att allt ska stå på millimetern rätt så gissar att du inte heller gör det? Fast det ska ju finnas nån mirakellösning för sneda stjärnor, kanske var Claes Ohlson som hade det?
  Annars skulle väl tre elflugan i vitt vara snyggt? Som hittat prismässigt. 😉

  1. Hehe, jag är exakt likadan som sagt och säger bara ”hej häftmassa”, hehe! Har Elflugab i fönstren på övervåningen.. Förresten, vet du var jag kan köpa impregnerade höbalar billigt?

 4. Jag har två vita stakar som jag är skitnöjd med, inte var dom dyra heller…. Hehe 🙂
  Nu blir det lilla julafton hos världens bästa grannar (dit får tredje staken hänga med) 😉

 5. God kväll Mona. Har 2 stycken sådana i vardagsrummet (by Rydéns) om det är dom du menar. Är supernöjd o har lovat maken dyrt o heligt att dom ska hänga med mååånga jular framöver. Ha en fortsatt skön kväll / Sara

 6. Har dessa eller väldigt lika de som är minst 15 år gamla. Gillar de mycket och skulle inte byta. Men, det är lögn i helsike att få de att hänga rakt.

   1. På Åhléns köpte jag en liten 2delad plastgrej som sätts på sladden sedan vrider man till man tycker det hänger rakt. Funkar jättebra!

 7. Vi har 3 plexiglasstjärnor. De hänger alltid spikrakt då jag har en überhändig perfektonestisk make. De lyser med mysigt sken men inte superstarkt.

 8. Fina! Men varför inte två i varje fönster? En på varsin sida mittkarmen… Sett flera som har så iår väldigt snyggt;)
  God jul!

 9. Mona ! Världens bästa
  bloggare !!!
  Jag önskar dig en riktigt God Jul ☃?❄️.
  Drick lagom med champagne och vila ut.
  Kram från Cattis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..