Lugn, kissprov och billigare gran

Jag börjar inse att jag nog varit lite sjukare än jag velat tillstå. Magproblemen tog slut i torsdags men avlöstes av yrsel. En yrsel jag gått med i fyra dagar nu. Skitskumt. Tänkte att, ”det går nog snart över”.

 

I fredags upptäckte jag att jag hade blod i urinen. I normala fall kör jag strutstricket. Blundar. Ser man inget så finns inget. Superenkelt. Men yrseln tilltog igår och jag gjorde misstaget att berätta för min mamma, och maken. Det var inte så bra alls utan slutade med ett besök hos doktorn.

IMG_1988
Jag gillar inte akutmottagningar. Tänker att det är onödigt att uppta läkartid när det finns andra som har större behov av vård. Satt i väntrummet och dreglade över mina nya Primeboots. 
IMG_1986
IMG_1984
När jag dreglat klart var det dags för provtagning. Herregud, jag har inte kissat i mugg sedan jag blev gravid med talibanen. Tur att öppningen är stor så att man inte missar. 
IMG_1982

Domen blev akut vätske- och näringsbrist. Kan ju inte påstå att jag är särskilt förvånad. Däremot kunde de inte förklara blodet i urinen men sa att jag skulle söka vård igen om det inte försvinner till nästa vecka.

 

Hem för att skrapa lotter. Maken envisas med att vara med i Miljonlotteriet och har så varit i många år. Han får runt 10 lotter i månaden. Tror ni att vi vinner några miljoner? Dessutom glömmer han bort dom så igår skrapade vi alla som kommit under 2015. Kan säga att det tog en stund.

 

Högen till vänster är nitlotter. Till höger vinst. Hur mycket?

 

IMG_1981

2500 pickadoller. ”I varuvärde”. Alltså får man gå in på hemsidan och leta upp varor för vinstsumman.

 

Men, som vanligt är jag och maken ALDRIG överens. Om något. Ever. Således inte heller över vad vi ska plocka ut för vinster. Han tyckte att vi skulle satsa på en dammsugarrobot (vi hade vinstpengar innestående där sedan tidigare). Jag undrade varför i helvitti han vill ha en sån för, den senaste gången han dammsög här hemma (första och enda) var för 14 år sedan då han fick för sig att vi minsann inte alls behövde städerskor en gång i veckan. Vi kunde minsann sköta det själva och han skulle minsann ta över ansvaret för dammsugeriet, om jag tog allt annat. När han dammsugit i två timmar och var helt slut, tittade han bara på mig och sa: ”Okej, det kanske var att ta i att vi skulle göra oss av med städeriet.” Sen dess har han inte sagt ett jota. Förrän nu.

 

”Amen kolla, den kostar bara 3000 !”

 

”Det kan du fetglömma. Ska jag ha nån robotdammsugare så ska det inte vara ett skitmärke från nåt jävla klipp-och-klistra-svartfabrik från östra Kina, det ska stå Miele …typ … på den i så fall! Men, jag vill inte ens ha någon. ”

 

Sen gick jag och satte mig i soffan och surade. Herregud, om han bara kunde hålla sig till sina Excelfiler och inte lägga sig i saker här hemma. Han är dessutom typen som tokvägrar några som helst förändringar vad gäller inredning. ”Vadå, vi h a r ju ett matsalsbord, varför ska vi byta?” 

 

Stööön!

 

Mitt i allt fick jag sms från min bror. Minns ni att jag gav honom en julgran i för tidig julklapp? Hans ex sedan 18 år har dragit efter att ha träffat en annan under en längre tid och kört avancerat dubbelspel. Käre bror bröt ihop totalt men bestämde sig snabbt för att inget skulle gå ut över deras barn, som är skrivna hos honom. Han köpte ut människan och blev därmed pank en stund framöver. För att göra honom, men framför allt barnen glada så fick dom en julgran av mig …

 

… och nu blir det spontan reklam: min kompis Anna äger Smålandsgran.se där man kan beställa och få en gran hemkörd (även hämtning av den sen också). Detta gör dom än så länge bara i Göteborg och Stockholm men idén är genial. Dessutom kommer granarna från Annas pappas granodling, Sveriges största och enda Krav-odlade, vilket inte gör saken sämre.

 

När jag började på det här inlägget i går kväll kom jag på att jag skulle fråga henne om ni kunde få rabatt en gång till och det var inga problem. HÄR går ni in men glöm för bövelen inte att ange mona som rabattkod, då får ni 20%. Om inte annat så är det här en svinbra julklapp tycker jag.

 

I veckan kom den och brorsan var överlycklig.

IMG_1938
Han var inte hemma men hade han varit det så hade han kunnat få välja ut granen själv. 
IMG_1939

En kungsgran. ”Har aldrig, på riktigt, sett en finare gran!” 

IMG_1983

Finns det något bättre än att göra andra människor glada? Tror faktiskt inte det. I synnerhet när glädjen verkligen är genuin.

 

Genuin var däremot inte min lördagsmiddag, men jeflar så gott. Få saker går upp mot en avokadomacka med gott salt.

 

IMG_1997
Idag är det söndag. Jag är på väg till jobbet. Vi är ett gäng som ska rensa i vår ena lokal. Vi har så grymt mycket grejer att slänga, you have no idea. Efter att ha ägt 10 videobutiker så finns det en del. Bland annat säkert 10.000 dvd-filmer. De som tar hand om containern kommer återvinna det som går att återvinna.

 

Efter det ska jag till Jack-Jane och hämta jackor. Sen leverera lite indiska bord som en av er läsare har beställt. Han bor ganska nära Jane så varför skicka med Schenker när jag kan köra lite Personal Delivery?! Mycket roligare. Dessutom är läsaren väry trevlig.

 1. Vi har en Miele robotdammsugare. Helt jävla värdelös. Låter, tar en evighet på sig att bli klar, kommer inte åt hörn.. du måste flytta på allt som står på golvet, typ stolar och spärra av om du har trappor så den inte ramlar… så hälsa maken du, att på den tiden roboten dammsugit köksgolvet EN gång (den behöver minst 4 ggr på sig för att få upp det mesta) så har jag hunnit dammsuga hela lägenheten på 85 kvm, lister och hörn inkluderat…

   1. Svärmor har en som kommer åt hörn och som även dammsuger lister med en special-arm som den sträcker ut. Men den kostar 4-5000 kronor…

 2. Jag sa ju till dig att söka läkare!!! Har du blivit bättre i magen? Tog de prover på det också? Du måste ta sånt här på allvar. Nu måste du ta det lugnt och krya! ?

 3. Hoppas du snart mår bättre.

  Dubbelspel har jag råkat ut för och jag avskyr den falskheten. Det måste vara något fel på dessa människor som känslomässigt klarar av det. Jag är bara glad vi inte hade några barn…

 4. Ang. blod i urinen, det hade jag för några år sedan och uppsökte vårdcentralen. De kunde inte hitta något ”fel” på mig heller, men blev rekommenderad Mynta-thé (köper Friggs, jättegott). Kan nu inte komma ihåg varför det skulle hjälpa, annat än att jag behövde hjälpa njurarna med reningen (dricka vanligt vatten skulle inte funka lika bra). Första två-tre dagarna drack jag flera koppar/dag (går att ha en kopp stående, funkar bra att dricka när det kallnat också), sen kanske en kopp varje fm och em så länge man tycker att det behövs 🙂 Prova! Krya på dig!

 5. Om vi gbp opererade får magsjuka så länge som du hade det bör vi få dropp så att inte njurarna slås ut av vätskebristen =blod i urinen

 6. Får tant komma med ett gott råd…? Lyssna på din kropp! Är det nått jag lärt mig av min skitsjukdom så är det just det. Se nu till att ta det lugnt så du kan återhämta dig! *kram*

 7. Nu blir jag lite irriterad. Vätskebrist kan ge skador på njurarna och det kan vara därför du har blod i urinen. Tog de blodprover? Jag är njursköterska, därför reagerar jag. Blod i urinen ska utredas, inte skickas hem och ”se om det går över”.

 8. 2006 skrapade jag fram en liten bil på Miljonlotteriet men man fick inte med något körkort…kör lilla Blå än idag även om jag luftar den rosa en del sommartid 🙂

 9. Ånej, inte hund och robotdammsugare! Hundhår+osmart liten grunka=brinner ihop på nolltid.
  DESSUTOM så kan den inte tänka! Hund som ätit nåt dumt, blivit lös i magen och inte kunnat hålla sej+osmart robotdammsugare=kaaaatastrof! HELA huset insmetat med hundbajs! Skilsmässa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..