Herregud vilken skitvecka … i bokstavlig bemärkelse

Den här veckan kan vi ju hoppa över tycker jag. Sjuk så in i hellskotta. Var ju helt säker på att det var Vinterkräksjukan men det måste ha varit någon sorts förgiftning .. eller något. Kom aningen olägligt. Råkade ju lägga upp den däringa korkskruven i julkalendern förra helgen. 98 kr. Kalasbra pris. Tänkte att, ”well, får jag iväg n å g r a lådor så är det ju bra”. Måste frigöra yta då vi ska tömma 500 kvm lager. Hade jag haft tid skulle jag ordnat en lagerutförsäljning, men jag blev sjuk istället. Hur som. Jag brukar inte prata pengar här men 31.000 kronor på två dagars försäljning av dessa korkskruvsöppnare blev en chock (de finns kvar så det är bara att gå in och handla om du har missat det, HÄR) . Insåg snabbt att de skulle ju packas och skickas också. Inte så bra planerat alltså.

 

Med andra ord var det bara att pallra sig upp ur sjuksängen och ta sig till jobbet för att hjälpa till att få iväg dom. Vi är en man kort just nu så maken och 24-åringen packar som idioter medan jag är hemma och tillbringar den mesta tiden på toastolen.

 

Men, de senaste dagarna har det bara varit att bita ihop och jobba några timmar för att sen åka hem och dö. På riktigt.

 

Mitt i stressen härom dagen går jag förbi min dator. Backar ett steg och tar en titt igen. Hela jefla ”skrivbordet” var cleant. ALLA mina fem miljarder ikoner var puts väck. Kvar var bilden från Florida-resan härom året.

IMG_1898

Jag ba’ gallskrek rakt ut: ”VAR FAN ÄR MINA IKONER?!” Stoppade pressarna, och gjorde en omstart. Borta. Startade om igen. Fortfarande borta. Nu kom paniken på riktigt. Och så mindes jag lite. Att datorn betett sig superskumt i ett par veckor. 6 omstarter senare insåg jag att det var läge att åka till akuten med den.

 

Tryckte in Nisse i bilen och drog till Sumpan (Sundbyberg, en grannkommun) där Digital Inn ligger. Innan jag flyttade till Bromma så bodde jag i mååånga år i Sumpan. En riktigt småstadsidyll trots sin närhet till citykärnan i huvudstaden.  Hade gärna bott kvar men maken ville att vi skulle bo i Bromma. 

IMG_1914
IMG_1915

Där stod Nicklas, till vänster, och Robin till höger, som inte ville vara med i bild men som kom med ändå, hehe. Båda suuuupertrevliga. 

IMG_1900

”Amen hej, det är KRIS, ni MÅSTE hjälpa mig … alla ikoner är borta och ingenting funkar .. K A T A S T R O F!”

Robin öppnade datorn och konstaterade snabbt vad felet var. Hårddisken hade somnat in. For good. Jag fick svårt med andningen men Robin lugnade mig med att det gick att fixa. Han skulle trycka in en terrabyte minne, vad det nu betyder. Jag är en nolla när det kommer till sånt här. Ge mig en skruvdragare och jag kan fixa det mesta i ett hem, men allt som handlar om datorteknik går fetbort. Jag är NOLL intresserad och maken blir galen. ”Vadå ”måste” kunna, det finns andra som kan?! Jag vill bara kunna öppna datorn och köra..” svarar jag alltid.

 

Robin ville ha kvar datorn över natten så jag åkte hem. Stannade på dyr-ICA eftersom jag blev svårt sugen på saffransbullar.

IMG_1904
Har varit det hela veckan. Nä, jag är inte på tjocken. Har ju inte kunnat äta något sedan förra fredagen, bortsett från blåbärssoppa. De gånger jag har försökt, som med pizzan, har det bara gått rakt igenom.

 

Hem och laga mat. Vi har ju Linas och testar denna vecka ”Snabba kassen”.  Den här rätten kanske inte var den mest estetiskt tilltalande med tanke på var jag har tillbringat hela veckan någonstans. Jag har för övrigt blivit väry modig med att prova konstiga maträtter. Kolla ba’:

IMG_1905
Den var heeelt fantastiskt god. Bortsett från en sak. Stark som sa*an. Fick till och med svettdroppar i pannan. J ä t t e b r a mat när man har megaproblem med magen. Dock var jag så hungrig att jag sket i det. (Även om det var precis vad jag gjorde en kvart senare.)
IMG_1907
Jag är övertygad om att kocken måste ha skrivit fel: 3,5 MATSKEDAR indian mango-krydda. Det skulle nog ha varit teskedar. Eller är det jag som är en mes. Varken talibanen eller maken ville äta det.

 

Igår hängde jag på låset till Digital Inn för att hämta min bäbis. Robin tyckte jag skulle installera Office 2016. ”Gör vad du vill, bara den funkar!” sa jag. Han hjälpte mig med att installera lite andra grejer för att hotta upp och förbättra. Jag måste helt ärligt säga att så trevliga som han och Nicklas var har jag sällan varit med om. På riktigt. Det framgick rätt snabbt att jag är en idiot när det kommer till datorer men trots det hade dom världens tålamod med att förklara.

 

Två timmar senare och några välinvesterade tusenlappar kom jag därifrån och jag kan VARMT rekommendera dom. Även om ni måste åka långt, så ta er dit, ni kommer inte att bli besvikna!

IMG_1920

Tillbaka till jobbet. Försökte äta men det går inte. Får jätteont i magen. Packade lite ordrar. Iväg på möte på vår bank. Vi ska börja med ett nytt och säkrare sätt att handla med utrikiska leverantörer och då Sveriges bästa bank-böna råkar vara vår, så skulle hon hjälpa oss med det.

 

Efter ett par timmars ledningsgruppsmöte sladdade jag in på dyr-ICA för att hämta ut två efterlängtade paket. Har ju tillbringat ett antal timmar på rygg den här veckan och man kan väl säga att när man har tråkigt blir det dyrt. Häpp!

IMG_1941
Rosa och bruna Primesar. Finns inga skönare boots (plus Calous också). Jag har letat efter just rosa i över ett år så gissa om jag är glad.

 

Ett blombud ringde på dörren och jag blev ännu gladare när jag såg att jag fått blommor från en av mina manliga läsare, Alexander.

IMG_1948
IMG_1947
Tack, Alex, du är världens bästa!

 

När maken kom hem och tömde brevlådan låg det ytterligare roliga grejer där till mig. Ni läsare är så himla omtänksamma och fina mot mig och Nilla, hon har skickat mig ett speciellt te var och varannan månad i snart två år! Världens världens godaste. Thank you honey, I love you!

IMG_1945
Sen låg det ett annat paket där också. Från Bris.
IMG_1946
Fyfan vilken bra idé, som jag aldrig tidigare hört talas om, tyvärr. Det här måste verkligen spridas. Tack Jeanette på Bris. Dom här ska talibanen få läsa och skicka runt bland sina klasskompisar.

 

Resten av kvällen tillbringades framför datorn. Jag måste tillbaka till Robin eftersom min mail inte funkar. Jag vet inte vad jag har för lösen. Problemet är att jag har en mapp full med alla lösen till fan och hans moster … i min mail. Jättebra.

 

Maken är svårt förbannad på mig. ”Kan du ALDRIG lära dig att spara dina inloggningar och lösen på säkert ställe? …mailen, herregud, hur fan tänkte du där?!” 

 

Ähum. Inte alls. Nu kan jag se nya mail i min mobil, men inte de gamla. Således kan jag inte svara på några från er. Ännu. I värsta fall till på måndag-tisdag.

 

Jaha. Idag fredag. Klockan 10.00 kommer en jättecontainer. Dagen skall ägnas åt att slänga grejer vi inte behöver. Maken tänker jag låsa in på toaletten eftersom han är en ärkehamster och ska spara på precis allt.

 

Sen ska jag hem och ha sex med min diskbänk. Städerskorna ska ha semester i en dryg månad, vilket det alltid har den här tiden på året. Det betyder att jag sedvanligt förvandlas till en rikshagga här hemma. Den som ens nuddar golvet med en doja utanför entrémattan åker ut med huvudet före.

 

Maken och talibanen hatar mig dessa veckor under året, hehe.

 1. Hej Mona jag tror du har drabbats av bakterien campylobakter. Jag fick själv det för en vecka sedan och har legat inlagd på sjukhus. Hade precis som du men fick även 40 graders feber den kombon var sådär kan jag säga. Men gå till VC och ta prover åt du kyckling 2-5 dagar innan du blev dålig är fiske stor att fet är det. Finns även i kött men kyckling är vanligaste smittkällan. Krya på dig

   1. Ja det är en nära döden upplevelse. Jag fick dropp i två dagar och kan fortfarande inte äta utan kraftiga magsmärtor som följd ?

 2. Visst har du Ajfån? Man kan få tag i de gamla mailen genom att söka i inkorgen… Både på namn och ämnesord… Bara så att du vet ?
  Kram Akosen

 3. Undrar om inte du råkat ut för Campylobacter! Jag fick det en gång på landet och var såååå jääävla sjuk.Sket som en björn hela tiden. Dessutom har vi utedass där som ligger en bit från huset…du kan ju tänka dig….jag sov faktiskt på golvet på dasset…det var liksom ingen ide att gå in…fyfan…det var det värsta jag varit med om, trodde jag fått tarmvred. Efter provtagning på vårdcentralen fick jag direktiv om att inte träffa folk på två veckor och de var tvungna att anmäla mig också. Som en kriminell, liksom… :o(

 4. Men Mona! Jag har blivit svårt kär i de där bruna Primisarna?? de snyggaste jag sett! Måste pronto veta vart du har köp de! Puss

 5. Instämmer med föregående inlägg, dags för dig att lämna lite feacesprov tror jag?
  Inte bra det där.
  Liten fråga, vet att ni har sjukt mycket att göra & ännu mer nu när Generalen ( Du ) är ? när tror du mina bord kommer?
  Kram

 6. Och här blev det ett skitslut på en bra vecka – maken blev uppsagd på jobbet tillsammans med ett gäng andra, arbetsbrist. Tack för den julklappen liksom 🙁 Jag pluggar och det är många huvuden i familjen, not so rolig situation ?

  1. Nämen NÄÄ, fy sjutton vad tråkigt. Fan, jag gnäller om mitt jobb var och varannan dag men är ändå tacksam över att jag har något jag kan gå till..

 7. Men Monaaaa!
  Du kan ju inte lägga upp en bild på värsta snygga skorna utan att berätta vart du hittat dom! Inväntar svar och dreglar satan under tiden! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..