Herregud, jag tror jag överlever

Så här har det sett ut de senaste 4 dagarna.

IMG_1872

Jamen på riktigt. Försöker anstränga mig med att komma ihåg om jag någonsin varit så risig men icke. Hääällväättä som jag har nyttjat mina toaletter. Mest troligt mer de senaste dygnen är på de samtliga 14-15 år som vi har bott här.

 

Mellan toabesöken har jag halvlegat i soffan (får ont i ryggen om jag ligger i för många timmar) och tittat på samtliga Bachelor-reality-såpor som någonsin spelats in plus en massa andra skitprogram.

IMG_1831
Orkar nämligen inte engagera huvudet i något annat.

 

Eller så har jag krampaktigt hållit i soffkudden för att inte röra mig en millimeter. Vaken som sovandes. Rörelserna har nämligen satt igång bajlådan direkt.

IMG_1864

Jättesnäll not taliban som smygfotat mig hela helgen.

 

Har försökt att få i mig näring men allt jag stoppat i munnen har åkt ut via bakluckan. Jag har sällan varit så hungrig och jag har sällan haft mer ont i magen. I söndagskväll gav jag upp och beordrade maken att beställa pizza. Uppenbarligen är han lika dum i huvudet som jag eftersom det är absolut det sämsta man kan äta om man har vinterkräkbajssjuka. Att jag ens kom på tanken liksom. När den kom höll jag på att smälla av. Äter inte så ofta pizza och har missat att det tydligen görs anabola pizzor nu för tiden. 

IMG_1832

Jag hade dessutom varit extremt smart och beställt en med vitlök och räkor. J ä t t e b r a. Åt som om jag inte sett mat på 4 år och fick i mig 11 tuggor. Typ.

 

Det tog exakt 8 minuter, sen började resan till helvetet på riktigt. Jag är gastric bypass-opererad. Flertalet av oss kan inte kräkas av fysiska orsaker. Jag har dock klarat det ett par gånger genom åren men det är EXTREMT svårt och ska EXTREMT mycket till för att det ska komma upp den vägen.

 

Kastar mig in på toa, öppnar dammluckan och gör ner toaletten som aldrig förr … samtidigt som jag sitter dubbelvikt då magsmärtorna är outhärdliga. DÅ känner jag att något är på väg upp i halsen. Slår världsrekord i att torka mig snabbt. Hinner precis vända mig då decenniets spyor kommer.

 

Jag har alltid, då jag fortfarande kunde, föredragit att kräkas framför något annat. Har lärt mina barn att det bara är öppna och tömma, sen blir allt jättebra. Nu känner jag spyorna komma och då händer något jag aldrig varit med om: det kommer upp med världens tryck. Så hårt att jag håller på att kvävas på riktigt. Fattar efteråt att det beror på att det är så mycket som kommer samtidigt och det fastnar på vägen. Får ingen luft, försöker påkalla makens uppmärksamhet där han sitter ute i matsalen men kan inte röra mig ur fläcken, hela kroppen krampar.

 

Trycket från magen blir starkare och jag tappar andan helt och hållet eftersom det är för mycket som kommer på en gång. Tar i för kung och fosterland för att det ska släppa och till sist lossnar det. Men det gör det även baktill.  Ni kan ju visualisera resten. End of story.

 

HERREGUD, är det BARA jag som råkar ut för sånt här?!

 

Landar helt mör på soffan och kan inte röra mig ur fläcken. Talibanen är uttråkad efter 3 dagar utan att få göra någonting så hon släpar upp lådorna med 48 delar gran från källaren (vi har allergi i familjen vilket gör att vi aldrig kan ha riktig gran, tyvärr), en riktigt Disneygran och börjar mecka ihop den.

IMG_1833
Det var första gången hon klädde granen själv och jag måste säga att hon gjorde ett bra jobb. Ni som är gamla i gården här vet att jag  i normala fall inte tillåter NÅGON att röra min gran. Inga fula barnprylar och andra konstigheter. Genom åren har jag varit fiffig och löst det med att mina damer fått ha egna granar på sina rum. Väry smart. Talibanen känner mig med andra ord och gjorde den så fin hon bara kunde. För att göra mig glad. ❤
IMG_1843

Fyra dagar har passerat i toalettens tecken och igår var jag tvungen att ta en promenad för att få luft. Höll mig dock på vår gata utifall det blev krisläge. 

IMG_1850

… och det blev det så klart.

 

Tror ni jag har ont i prutten eller? Om någon av mina gaypolare någonsin kommer skryta med att de haft shitloads med sex så kommer jag utan problem hävda att de ljuger. Inte en chans i hellskotta. Har så ont att jag måste halvsitta i soffan så att inte anus vidrör soffkudden. I lördags var jag redo att köra upp en tub Idominsalva. Inklusive tubfan.

 

Det här var för övrigt lördagens ranson. Igår blev det bara två rullar. Det går åt rätt håll med andra ord.

IMG_1847

Sorry för dålig uppdatering men jag har som sagt varit lite upptagen.

 1. Stsckare! Tror du verkligen att det är Vinterkräk/bajssjuka du har? Tycker det verkar hålla på lite för länge samt att de andra klarat sig? Verkar mer som salmonella eller campylobactsmitta. Precis så där hade min dotter i en hel vecka och hon hade ätit en för dåligt grillad kyckling. Jättedålig i en vecka sen vände det sakta. Hon lämnade prover och det visade campylobacter. Detta var anmälningsplikt på så det blev lite frågor från VC som skulle besvaras. Hoppas du börjar återvända till livet så smått och att du får en härlig jul!! Tack för att du finns och sprider sån glädje med din blogg!! SKITBRA är du 🙂 !!!

 2. Jag har nu aldrig haft vinterkräksjukan men för mig låter det som du blivit rejält matförgiftad. För kräksjukan är mycket smittsam efter vad jag förstår så även de andra därhemma borde ha kroknat. Prova att mosa en banan och pressa en halv citron över och blanda ihop och ät. Fick tipset av reseledare utomlands för många år sedan och det brukar lugna magen. Krya på dig !

 3. Tack för den historiern, kan tyvärr inte låta bli att ligga dubbelvikt av skratt hör på morgonkvisten

  Trots att jag lider med dig som vart/är såpass raddig ä

  Hoppas du snart blir av med ”skiten” 🙂

  Hon e ju bara för go Talibanen som dels vågade sig på att pynta granen och dels som lyckades göra den jättefin för att muntra upp sin mor

 4. go’morron…
  *skrattar så jag gråter*
  hoppas verkligen det vänder snart… stackare…
  – men seriöst, rostat bröd och saft… det är mycket bättre för stackars magen än fett och vitlök, jag lovar…

 5. Hej Mona,
  Nu måste jag fråga. När jag började läsa din blogg för en herrans massa är sen, stod det att de första 15 åren av ditt liv visats i tv. Vem är du? Var har du varit med? Skilda världar? Barnen i bullerby? Åsa-Nisse? Helan o halvan? Tell me!!

 6. tror inte heller på Vinterkräk/bajssjukan. Den är våldsam, man är sjuk en dag och står på benen igen dagen efter. Du har nog nåt annat skit. Kanske läge att gå till doktorn?

 7. Jag tycker det låter konstigt att det skulle vara vinterkräksjukan om ingen annan har blivit smittad…och att du vart sjuk så länge. Nä be maken svänga förbi vc och plocka upp en bajssticka så du får lämna prover… ?

 8. Nä, fy faan. Stackare. Apropå smitta så måste inte alla i en familj få det. Jag får alltid vinterkräksjukan på alla håll och hål, medan maken och ett av barnen klarar sig utmärkt. Det andra barnet kräks en gång eller två, sedan bra. Hoppas du mår bättre snart, så du kan skratta lika mycket som vi andra åt det här. 😉

  Förresten, är det Bachelor du tittat på? Jag har för mig att livet slutade ganska tragiskt för kvinnan du fångat på bild, om det nu är hon (Gia?).

 9. Beslutet att beställa pizza med vitlök säger allt, uppenbarligen har du varit så sjuk att du varit kognitivt påverkad av sjukdomen och huvudet inte fungerade ordentligt. När du börjar äta igen så följ BRAT-dieten, den både lugnar och läker och är väl beprövad. BRAT står för bananer, ris, äpplemos (applesauce) och rostat bröd (toast). Observera att det rostade brödet ska vara utan smör och pålägg. Kamomillte hjälper också till att lugna magen. Krya på dig!
  Charlotta

 10. Nu ska jag skrämma upp dig ordentligt. Se till att bums ta dig till en läkare. Om inte annat så bara för att kunna utesluta tarmvred, en vad jag förstått, rätt vanlig åkomma för dem som gått igenom en operation i magen.

  1. Har man tarmvred kan man inte bajsa… been there. Däremot kräker man upp bajs om det går riktigt långt. … been there to…

 11. Nu blir jag verkligen oroad. Har du inte hört av dig till läkare så ska du göra det. Man är inte magsjuk så länge och eftersom ingen av de övriga insjuknat, trots att du sprutlackerat både högt och lågt, så lutar det åt något annat. Lyssna på expertisen i båset.

  Själv spydde jag en gång så häftigt att det kom ut genom näsan också. Trust me, det vill du inte uppleva. När jag har magsjukan sitter jag på toan och spyr i en påse eller hink. Det brukar nämligen bli ett rätt bra tryck akteröver också. Göra i brallan när man spyr är ingen höjdare.

   1. Kan man låta bli att kräkas genom näsan? Gör jag var gång jag kräks (vilket tack och lov inte är så ofta, men jag säger inte mer än så för sist jag sa att jag typ aldrig är magsjuk och inte kräkts på flera år blev jag magsjuk dagen efter…).
    Låter bra med doktor imorgon. Men glöm inte vätskeersättning! 5ml var 5 min. Går de bra ökar du. Eftersom du är vuxen kan du ju välja dom goda som tex resorb. (vet inte om det är skillnad med tanke på att du är gbp-opererad men det vet nog dom på 1177)

 12. Jag förstår att din man klarat sig från åkomman men så är det, en riktig kar klarar lite rallybajs med efterföljande DJUNGELELD.
  Se bara till om att vara rädd om Nisse pisse fladderöron.
  Kanske dags att besöka farbror doktorn?
  Krya på dig!
  Ernie

 13. Skicka någon vänlig person till apoteket för att införskaffa Scheriproct-salva. Bästa boten mot sprickor i analöppningen – som man lätt får när man bor på toan några dagar 😉 Oj vad jag lider med dig – hoppas det blir bra snart.

 14. Nu kanske inte alla fungerar likadant, men de gånger jag blivit magsjuk efter GBP-operation, så har det hållit i sig längre och varit mer åt det hållet du beskriver än det någonsin var innan. En läkare på infektion (men då hade jag verkligen fått campylobacter och var sjuk i typ en vecka innan jag masade mig iväg till akuten) förklarade att vi är känsligare, då vi inte har någon magsyra som kan ta död på elakheter som vi stoppar i oss samt att våra tarmar lätt kan bli irriterade pga ömkonstruktionen och att man därmed kan vara dålig längre, samt att det ofta blir mer långdraget om det kommer bakvägen än om man kräks. Typ så. Sen vet ju inte jag om han var någon guru och hade svar på allt, men det lät logiskt och stämde på mig. Hur som helst avrådde han bestämt från att ta stoppande medicin, om man nu funderar på det. Kroppen vill bli av med något och då är det bäst att låta den få som den vill… Så länge man får i sig tillräckligt med vätska bör det inte vara någon akut fara menade de då iaf, så jag fortsatte med vätskeersättning och proviva tills det lugnade sig. Men självklart ska man söka läkare om man är orolig. Dock tror jag du ska undvika att nämna pizzan.

 15. Hej din stackare – tur att du är på bättringsvägen! Ett tips för ond rumpa – Xylocainsalva -som ju är en bedövningssalva, bedövar det värsta på ont skinn! Funkar bra, lycka till!
  Tack för din härliga blogg ❤️? Kram

 16. Vätska lite o ofta. Akta så du inte blir uttorkad!
  Kanske åka in o vätska upp dig. <3 Ibland så kommer man liksom inte igång med vätska efter en magsjuka o allt blir en ond cirkel.
  Så kolla upp dig om det inte ger sig nu!
  SNÄLL MAT – kokt potatis, ris o dyl. Definitiv ingen djävla pizza.
  Magen blir totalt i olag vid magsjuka. Och magen reagerar på sånt man annars inte reagerar på.

  Kraam

 17. Nämen fy. Lider verkligen med dig.
  Men hoppa över idominsalvan och kör på kokosolja istället, det är guld värt.
  Du kan till och med försöka äta en tesked så smörjer det rören. 😉

 18. Jag instämmer med de andra, är det verkligen vinterkräksjuka? Det låter inte som det… Tycker nog du bör ta kontakt med läkare snarast. Krya på dig!

 19. Alltså fy för fan, jag dör nästan av att läsa detta. Har sån extrem fobi för kräksjukan att jag på riktigt får känningar av att läsa detta. Hoppas innerligt att det vänder för dig typ nu. Men du lyckas ju trots allt levera as roliga inlägg… Garva lite åt dig faktiskt…. ? Doktorn imorgon då du! Krya på dig kram från en av dina yngre läsare… ?

 20. hej mona. Ikväll, då tänkte jag på dig. För mitt under spinningpasset, kände jag, nej nej nej, måste på toaletten NU. Liksom NU! Problemet är att jag var instruktören…Å det var för sent redan då. Ursäktade mig i och steg av cykeln, för första gången under min 3 åriga karriär, i återhämtningen och kutade till toaletten. 2 minuter på att reda upp..VAR börjar man? Det var ÖVERALLT! Sekunderna tickar å man vet att musiken kör igång om 2 minuter å då ska jag vara på plats..Bara att ”släcka” den värsta branden å upp i sadeln igen..Trodde jag skulle dö skäms döden tillbaka i rummet…Å hade dessutom 15 minuter av passet kvar…Vet du hur roligt det är, upp ner upp ner i sadeln, padding i cykelbyxorna (tänk, blöja)….Heelt sjukt…Så DÄRFÖR tänkte ja på dig..Är det inte roligt att bli ihågkommen….? / Bajsbyxan

   1. Vadå, vaereförfelpå Bachelor?! Ja, ok den svenska var riktigt pinsam men jag äääälskar Bachelor och Bachelorette? Plus The Real Housewives of Fu**ing Everywhere ?

    1. Äh, tycker pakterna är så jävla jobbiga att se på. Same shit every time. Men du, har du sett Housewives of Washington? Gammalt men jävlar i min låda vilka människor. Och denna vecka börjar en ny Housewives …of Potomac-eller-vad-det-nu-heter.

     1. Pakter existerar bara i Bachelorpad, och det är inte lika kul som det vanliga Bachelor? Gaaaah, törs jag börja titta på f l e r housewives?? Washington har jag nog bara sett ett par gånger, måste gå på underliga tider. Det är hon som sjunger & co va? Mina favvos är västkusttanterna, tycker hon brittiskan är så skön. Och så gillar jag Kyle, Kims syrra. Du kollar väl Million Dollar Listing också förstår jag??
      Jag har ryggskott, så mycket tv blir det…?

 21. Kräksjukan är numera bajssjukan! Min dotter blev magsjuk på samma sätt men lindrigare.Men det har man ju läst; ska gå över på ett par dygn. Ringde vårdcentralen dag 5 och de sa att det kanske var en tarminfektion. Dock…. Vände det efter ytterligare ett par dagar och jag har kollegor som varit hemma med denna bajssjuka en hel vecka. Konklusionen är att det nog inte alls behöver röra sig om något annat. Antingen har alla ljugit om kräksjukan innan för att det är pinsammare att säga bajssjukan eller så är detta det nya och tar lite längre tid! Krya på dig!

 22. Nu kommer jag med en halvkritisk kommentar igen. 🙁 förlåt redan innan och du behöver inte publicera men ville bara skicka med en tanke.

  Det kan uppfattas lite stötande att typ jämföra homosexuellt sex med diarré.

  Jag vet att du inte på något sätt är homofob. Och att du menar det med glimten i ögat. Men ville bara skicka med den tanken.

  Hoppas du kryar på dig riktigt snart! Förlåt om jag gör det ännu jobbigare med en bajsnödig kommentar (fniss fniss)
  Lovar att hylla dig till skyarna nästa gång. Jag kommenterar sällan, mest för att jag är blyg. Typ bara när jag vill försvara någon/någon grupp.

  Feeling like a shitty person (ehm den var billig)

    1. Men, tror du att någon skulle ta illa upp? Kollade med två av mina gaykompisar och båda, oberoende av varandra, sa ”shoot”, när jag frågade om jag kunde skriva så.. Å andra sidan så är dom hundratusen gånger värre än oss hetro när det kommer till vad man kan säga. Dom är fan inte kloka ibland!

     1. Ja jag tror det finns vissa som skulle ta illa upp, eller jag vet det för jag hört liknande skämt i andra sammanhang då någon tagit illa vid sig.
      Men självklart är det jätteindividuellt och flera kanske tycker det är jättekul.

      Jag tror grejen som var sist det var uppe var varför en förutsätter att kärleksfullt sex mellan två personer gör ont eller orsakar skada (okunskap och leder till mer fördomar typ).
      Och att en som sagt tar upp det i samma mening.

      Jag reagerade första gången du skrev, sen kom det ett till inlägg med samma skämt. Men sen är jag väl nödigt-pk ibland kanske.

 23. Mona-du måste hjälpa en som är en total sucker för real housewives och bachelor (maken anser mig i det sammanhanget vara totalt lobotomerad:) Var hittar du programmen på nätet? De går ju dagtid och för oss som inte är hemma då är det stor frustration.
  Tack för en härlig blogg!
  /Anna

 24. Hej!
  Jag förstår precis hur du har det, jag är inne på min 7 dag idag när jag inte har fått behålla någonting. Min 19 månaders son har haft det i 8 dagar men idag har han fått behålla all mat. Jag ser tyvärr ingen förbättring än. Det är det värsta jag någonsin har varit med om. Har du blivit något bättre? Mår du illa? För jag mår konstant illa. Orkar fan inte med skiten rent ut sagt längre! Krya på dig / Sophie

  1. Jag mår mycket bättre men har i stället yrsel nu. Aningen jobbigt kan jag säga. Igår, en vecka efter att det började, var första gången jag kunde gå på toa normalt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..