En väry trött femtioårig kärring med no matlagningsskills

Sweet Lord, jag överlevde natten med 7 tjattrande soon-to-be-tonåringar med nöd och näppe! Vet ni hur det ser ut när 7, SJU småbrudar ska teatersminka sig med lösfransar och allt annat i en sminklåda? Jag gav dom stränga order kvällen innan: ”klockan 8 väcker jag er, 09.30 ska ni sitta i bilen, capishe?!”

 

09.36 hade samtliga 7 satt sig. Man är ju inte en skata för intet, hehe! Gårdagen till ära dessutom en glittrig skata!

IMG_1566
Vi i cafeterian fixade till allt som skulle fixas innan alla besökare strömmade in. Jag och Petra, en annan av alla übertrevliga föräldrar, dessutom en gammal bloggläsare!
IMG_1623
Klockan 12 körde allt igång.

 

Hela helgen som just passerat har jag spenderat med Kindahls Dansskolas fantastiska elever. Och lika fantastiska föräldrar. Varje termin avslutas med att varje dansgrupp i skolan visar upp vad de har pysslat med under hösten. De flesta av oss har varit på en show av något slag som vi dessutom mest troligt betalat en säck pengar för att se.

 

Talibanen tävlar i discodans. Mest troligt det absolut tråkigaste att titta på, if you ask me. Bara dunka, dunka, armar och ben som far åt alla möjliga håll. Kicksparkar, omöjliga hopp och en massa annat. Same, same and no difference. Skitboring.

 

Skolan har gudskelov för en torrboll till morsa en himla massa andra kurser barnen kan gå på. Showdans, Konstnärlig dans m.m, danser man inte tävlar i. Talibanen har, vid sidan av sina discodanskurser, även gått några andra. Skolan har, bland flera andra lysande, Thomas Benstem, en av Sveriges a b s o l u t främsta koreografer och det är just för honom talibanen har tränat hela hösten. Han gör bland annat alla Melodifestivalens dansnummer, sedan flera år.

 

Tjejerna som dansar på den här nivån är mellan 11-20 år och showerna som visades varannan timme i helgen var upplagda så att vartannat dansnummer var det nybörjare inom discodans, från 5-6 år och uppåt, och vartannat nummer var mer avancerade. Jag kan LÄTT säga att dessa avancerade nummer, s ä r s k i l t med de äldre tjejerna, kan mäta sig med shower på etablerade scener runt om i Sverige. När nästa terminsavslutning går av stapeln i maj nästa år kommer jag verkligen försöka få dit så många som möjligt av er som bor i Stockholm. 100 kr för 1,15 timmar i världsklass. Jag ska lägga upp ett par filmer så får ni se men i väntan på dom får ni en bildkavalkad. Kolla in minerna hos flera av tjejerna!  

IMG_1612
IMG_1606
IMG_1656
Det tjejerna har på brösten är en ”mätare” med olika staplar som rörde sig varje gång tjejerna dunkade fötterna i golvet. Sjukt coolt nummer!
12274746_1501077950193260_7461249739560887373_n
Danslärare Therese..

IMG_1654

Här är 6 av skolans 14 lärare.

IMG_1649
Snygg-Dina
IMG_1641
IMG_1638
Stor respekt till Malin, som äger dansskolan.
IMG_1513

Hennes föräldrar startade Kindahls Dansskola för 65 år sedan. Mamma dog för flera år sedan men pappa Arne, somnade in en vecka före denna terminsavslutning. Vi har varit några stycken som vetat om detta men Malin, som vid varje elevshow i alla år, alltid hyllar sin pappa, som dessutom, 92 år gammal, brukar komma på dessa terminsavslutningar, valde att inte säga något för att inte bryta ihop fullständigt. All cred till henne som fixade det.♥

 

Dagen var lång och vi kom inte hem förrän vid 18-tiden. Talibanen hade passat på att bli sjuk under eftermiddagen varför hon var tvungen att hoppa över en del nummer och satsa på de mest avancerade. Själv var jag trött som en örn men var tvungen att laga middag.

 

Det gick så där kan jag meddela.

IMG_1669
Idag är det måndag. Oj så roligt. Denna vecka tillägnas butiker runt om i Skandinavien: vi har sinnesjukt mycket ordrar att packa så jag kommer ha gamnacke varenda kväll i soffan.

LOADING..