N u kan vi verkligen snacka om reklam!

Jag har en kompis som heter Anna Benson.

IMG_1331

Hon är journalist, författare, konstnär men framför allt är hon en genial entreprenör…

 

…. OCH en julgransnörd de luxe. Förklaringen är enkel: hon växte upp i Småland med en pappa som äger Sveriges största granodling (som dessutom är den enda ekologiskt odlad i landet). Hon kan a l l t om granar och säg n å g o n som ens skulle komma på tanken att skriva en bok som bara handlar om granar!  (Älskar att boken dessutom är snyggt förpackad!)

IMG_1328
IMG_1329
IMG_1330
Handen på hjärtat; det ÄR en jättefin bok och jag är tämligen övertygad om att Anna kommer få en del priser för den. (Det är även hon som står bakom Rosa Kokboken där hon drar in shitloads med pengar till Cancerfonden.) Jag tänker köpa flera och ge bort för den är perfekt som gå-bort-present.

 

För några år sedan kom hon på värsta klockrena affärsidén: hon och brodern startade hemsida som heter Smålandsgran.se och lyssna noga nu: om man bor i Stockholm eller i Göteborg (de har inte hunnit utvidga mer ännu) så kan man beställa en gran och få den hemlevererad redan nästa dag. Det bästa med det är att du även kan beställa bortforsling av den till en billig penning. Me like a lot!

 

Jag har en bror som precis har blivit övergiven av sin sambo sedan 18 år. Denna jul blir den första där han och hans barn kommer ”fira” utan henne. Separationen är väldigt tung för barnen. De är oroliga över att de vanliga julrutinerna nu inte kommer vara som vanligt. Och det kommer det ju inte men min bror vill försöka göra julen så bra som möjligt för dom. Då han äntligen fått klart med att kunna köpa ut henne från bostadsrätten så har han inte så många pengar kvar just nu. De räcker till julklappar åt barnen, men det blir inte så mycket mer än så.

 

När jag träffade Anna igår frågade hon mig om inte jag ville ha en gran. För andra året i rad var jag tvungen att tacka nej då vi har allergi i familjen. På vägen hem fick jag en snilleblixt: givetvis beställer jag en gran till mina brorsbarn. Den finaste Anna har. Så klart.

 

mavbild 2015-11-24 kl. 22.41.58
När jag gick igenom sortimentet (HÄR) slog det mig att det här är en skitbra present till släkt, vänner och andra löss … Till de som kanske har allt … eller inget. Det finns ju granar i olika prisklasser och man behöver ju inte ta kungsgranen, värstinggranen.

 

Jag gillar att dela med mig så Anna har sagt okej till att mina läsare får 20% på granpriserna men för att få det m å s t e ni skriva in koden mona. (Passa på att beställa boken också, superbra tips om hur man lyckas hålla granen vid liv länge!)

 1. Hmmm, du Mona, nu är du i mina tassemarker igen. Anna är kompis med min syster och kusin. Alla har vi gått i samma skola…….. Jag såväl som du är äldre än Anna.

  Du tror inte den däringa granarna kan levereras även i Småland?? Granen skall dock inte hämtas för tar man en vanlig gran så klipper man ner den och eldar upp den efter jul. De tillsammans med apelsinskal luktar väldans gott 😉

    1. Förresten vill du ha riktigt goda jordgubbar så ska du köpa hennes fars 😉
     Han har väääldigt stora åkrar med goda jordgubbar. (Plockade mot lön i min ungdom där. Fast då var det Annas farmor som styrde mest även om det hette att hennes far gjorde det.)

     1. Då jag jobbade för honom som ung. Och han extra knäckte vinterhalvåret under mig under några år så fortsätter jag att handla av honom i Siggestorp.

 2. Vilken kanonidé! Hade jag beställt bums om jag bott i där man kan få levererat! Nu får vi väl köpa på macken som vanligt 🙂

 3. Jag beställde en gran av dem förra veckan. Det verkar supersmidigt och blir jag nöjd med granen så kommer jag definitivt fortsätta att beställa av dem. Speciellt nu när jag vet att det är Anna som står bakom företaget. Kul!

 4. Vad fin du är, Mona!
  Precis som min syster som ordnade och stod för allt i mat- och fikaväg + tillbehör (ballonger mm), när min dotter tog studenten i somras, då ekonomin har raserats.

 5. Nu har jag en liten åsikt här ang skilsmässa. Första julen, det är väl ganska självklart att de firar tillsammans med barnen? För barnens skull. Det som händer mellan de vuxna ska barnen inte ha med att göra, för de är det ju mamma o pappa, alltid. Har själv erfarenhet av en smutsig skilsmässa och jag blev utsatt för de hemskaste saker. Men vi firar jul o födelsedagar tillsammans, alltid. I början var det väldigt jobbigt, nu är det ok. Vi gör det för barnens skull!!

   1. Sen beror det ju väldigt mycket på vad som faktiskt har föranlätt skilsmässan.. Det är inte alltid sagt att – i detta fall – firande tillsammans, ÄR bättre för barnens bästa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..