När relationer och arbetsklimat är viktigare än något annat

Idag var jag och lämnade in bilen på service. Efter att ha varit kund hos Bilia Alvik i 15-16 år har jag nu bytt verkstad. Min ”personliga tekniker”, Zulle, jobbar numer på Upplands Motor. Geografiskt sätt är det helt värdelöst för mig då Bilia ligger nära hemma och Upplands Motor ligger halvvägs till Arlanda. Helt fel håll.

 

Problemet är att, när förra verkstadschefen gick i pension så rasade hela bygget i Alvik. Som kund kände man direkt att klimatet var förändrat när man klev in där. Märklig känsla. Den nya chefen, som varit där ett tag nu, är extremt illa omtyckt men ledningen tycks varken se eller höra. Jäkligt tråkigt eftersom ens arbetsplats är det viktigaste man har och man borde värna om sina servicetekniker lite mer.

 

Nåväl, Zulle hörde av sig till mig och berättade att han bytt arbetsplats. Givetvis följer jag med eftersom han kan våra bilar utan och innan. 

IMG_1300
IMG_1298
Sjukt snygg anläggning måste jag säga. Man är ju van vid något sunkigare även om det spelar mindre roll då det är kvaliteten på jobbet som är viktigast. Kan dock tänka mig att det är roligare att jobba i den här miljön.
IMG_1297
Zulle, som fortfarande är svårt singel, var glad som en speleman. Trivs extremt bra och har en sjukt bra chef. En som får killarna att känna sig uppskattade.
IMG_1296
Jag sa att han måste fixa till vissa saker eftersom bilen ska besiktigas nu i december.

 

”Det kan vi göra här!”

 

”Vadå?”

 

”Jag kan se till att den besiktigas, vi har en anläggning vägg i vägg.”

 

Hej Upplands Motor, jag är er nya kund!

 

 

  1. Så bra är min verkstad också. De är så bra att när jag får stopp längs vägen så är det dem jag ringer och så guida de mig rätt och ser till att jag får rätt hjälp. Sa jag att det tar nästan 2 timmar att köra dit?? Eller 14 mil? Klart värt det besväret. Dessutom brukar vi lösa mycket med mail och bilder. Och så klart en tid men med hjälp av mina bilder så har de alla delar hemma när jag väl kommer 🙂 Älskar Uffes…..

  2. Jag säger bara en sak: AKTA DIG FÖR GOLVET! Blir sophalt om det är minsta lilla olja på. Gjorde en inte speciellt graciös split på ett sånt. Ont mellan bena en vecka efteråt. Inte jättekul att försöka kravla sig upp när 15 mekaniker står och funderar på vad man pysslar med. ?

  3. Superproffsigt ställe. Brukar sitta kvar och jobba där när de servar min bil, lunch/fika/frukost ingår! Sen har de också världens trevligaste bilförsäljare, Fredrik!

  4. Bra rutet om Bilia i Alvik. Ett jättebra ställe för övrigt, men med en chef som borde inse sina begränsningar och avgå! Anställda ska man tydligen hårdgranska innan anställningar, men chefer kan visst slippa sånt och sedan bete sig som idioter mot sin personal!

  5. Hade jag haft Monas bilmekaniker och varit 20 år yngre och singel så hade jag också suttit kvar och ”jobbat” medan min bil lagades. Och oj så ofta bilen hade behövt bli ompysslad.
    Hallå alla singlar, hur kan ni missa en sån godbit?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..