Well, att åka till Mall of Scandinavia en lördag

Det var väl inte direkt ett genidrag att åka till skandinaviens största galleria en lördag. HOLY FUCK vad människor. 

IMG_1243
Bara att hitta en parkering tog 20 minuter. Systemet med gröna lampor för lediga platser var helt fucked up, alla gröna var upptagna.

 

Det finns över 200 butiker och trots att vi var där i 2-3 timmar fanns det inte en chans att hinna med alla. Jag var så stressad över alla människor att jag tokglömde att fotografera. Bästa tiden att vara där kommer bli direkt vid öppning och någon timme före stämning. Gallerian är superfin men som egen företagare blir jag nervös över ifall butikerna kommer att överleva. Hyrorna i normala centrum är groteska och fastighetsägaren för den här gallerian är värre än alla andra på marknaden (jag vet eftersom vi haft dom som hyresvärd).

 

Det finns dock en fördel när det är så packat med folk: man har noll köplust. Till makens stora glädje. Slank in på Victorias Secrets och köpte lite grejer, men det blev inte mer än så.

IMG_1245
Idag solig söndag. Noterar att mitt fönsterputseri för ett par veckor sedan inte blev så bra. Måste nog ta hem proffs. Någon som känner till en bra fönsterputsare.

 

För övrigt ska jag ta symaskinen under armen och åka hem till min bror om några minuter. Hans sambo har dragit efter 18 år och jag ska hjälpa honom att sätta upp gardiner och fixa lite annat. Han håller på att ”städa ur” de sista efter henne och från att ha varit förtvivlad har han nu insett att det var det bästa som kunde hända honom.

 

Tänk att solen ALLTID tittar fram. Även om det tar tid ibland.

 

 1. Du kan få låna min svärmor för fönsterputsning! Hon går fram som en virvelvind, snabb och det blir jättebra ?

 2. Hysteriskt mycket folk idag med, blir som du, stressad men lite shoppande blev det.
  Hörde något om att butikerna har kontrakt på sex år?

 3. Tror det blir samma hype som kupolen i Borlänge. Svinhöga hyror så bara dom största kedjorna har råd att vara kvar. Stängs och öppnas nya affärer där hela tiden…

  Sen var det ju inte bara lördag igår, utan både pensionen och barnbidraget har precis kommit 😉

 4. Det finns en viss vits med att ha många olika butiker samlade på ett ställe, kan gå fortare att handla då. Kan dock inte låta bli att undra – behövdes det ett stort köpcentrum till?
  Bor i Stockholm men har inte tänkt åka till Mall of Scandinavia, det ligger avigt till i mina olika rutter mellan hem, jobb och familjens aktiviteter. Har det jag behöver på närmre håll.
  För fem år sedan kostade en p-plats (i p-hus) på Kungsholmen 1 500/mån.
  Tyckte det var mycket. Ställde bilen hemma och åkte kommunalt istället. Men 35 tusen? Jissus! Då får man ju bo i bilen! Målar de ens namn eller regnummer med guld?

 5. Lite mer skvaller:
  Då jag har familj och vänner som på olika sätt jobbat med planering och byggen vid och runt detta stora shoppingcenter har jag fått veta att beställaren (=fastighetsägaren) gick bananas om den såg eller hörde att namnet förkortades till mos. Så i mina ögon finns det bara ett riktigt namn på det där stället och det är Moset 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..