Konsumentverket och konsumera lite mera

Åkte in till stan igår för ett möte på Konsumentverket. Ett möte med vägledare och jurister. Ett möte för oss som jobbar med marknadsföring i sociala medier. Väry intressant.

IMG_1232
IMG_1234
Trodde det skulle vara många bloggare där men det var bara jag och Bingo Rimér (som även är tidningsutgivare).
IMG_1239

Jag etiketterar ju alltid mina inlägg med ”I samarbete med …” och i 99,9% skriver jag även det i själva inlägget. Juristerna säger att det inte räcker. Om man ska vara en helt ärlig bloggare. Jag ska därför be Tailsweep, som säljer in annonser och samarbeten åt mig, att hjälpa mig med en ”platta” som jag kommer lägga ovanpå den typen av inlägg. You will see. Då blir det lättare för er som inte vill läsa reklaminlägg att bara scrolla vidare.

 

Efter mötet sladdade jag in hos Jenny på Art Face för att hämta lite starkare krämer för mina pigment. 

IMG_1200
Jag har smort in mig i snart två månader och de ytliga pigmentfläckarna i ansiktet har försvunnit. Har dock lite skit som ligger under ytan och som är på väg upp. Det är dessa jag ska försöka få bort.
IMG_1201
Järnet hem till dyr-ICA och hämta ut paket. Älskar paket. Även om man måste betala för dom, hehe. Behöver en väska som jag bara kan knöla när saker i när vi ska på danstävlingar. 
IMG_1203
Hela huset doftar härliga liljor. Finns få saker som gör mig så glad som doften … och synen … av liljor.
IMG_1204
Senare på kvällen åkte jag iväg till talibanens dansskola och hörrni, på allvar: HUR FAN kan det här ploppa upp i min mobil?!
IMG_1205
Jag åker till dansskolan 5 dagar i veckan och har ALDRIG lagt in adressen i min GPS så hur f-n kan jag få sådana här meddelanden? S n a c k a om att Storebror verkligen ser en …

 

Idag fredag. Ska sitta hemma och jobba. Lugnast så. Talibanen ska på fest i morgon och då festinnehaverskan har bott i Australien är temat ”något australiensiskt”. Ehh, som vadå?

 

Nu ska jag tvinga min pip-Nisse att gå ut i regnet. Han är värsta fjanten. Ever.

 1. Troligen har du lagt in i din kalender i mobilen vart du ska och när – då får du en sån där påminnelse om när det är dags att åka beroende på hur mkt trafik det är

 2. Du som inte är så bra på geografi kan väl halka lite snett och maori måla henne?? Annars får du väl klä ut henne till en teddybjörn? Koalan stod ju som modell för detta kramdjur. Känguru? Aboriginer, Opal? Kylie Minogue, Russel Crowe, Mel Gibson, Rupert Murdoch och Nicole Kidman m fler kommer i från Australien? Hur många förslag vill du ha?

 3. Din mobil har en gps och du åker säkerligen samma sträcka – d.v.s du loggas, och högst troligen inte bara med gps utan det är säkerligen integrerat med annat på din mobil också, och så när du börjar åka så poppar meddelanden upp. Får du inte upp denna typ av meddelanden annars?

  1. Min mobil brukade visa meddelandet ”Just nu skulle det ta ca 15 minuter att köra hem” när jag var hemma. Jag tillbringade så mycket tid på jobbet att mobilen trodde att jag bodde där…haha… Nu har jag flyttat och bytt jobb, och mobilen har fattat… 🙂

 4. Australiensiskt kan betyda”khaki”, dvs khakifärgade shorts, tubsockar i kängor, khakiskjorta, hatt. Tänk Steve Irwin/Australia Zoo/Bindi Irwin/Crocodile Dundee…. Lycka till!

 5. Skönt att Konsumentverket informerar. Det är otroligt mycket smygreklam på många stora bloggar känns det som. Även om det känns som om det blivit en liten förbättring rent generellt sista tiden.

  En liten fråga, ta inte detta fel det är ingen kritik bara en undran: Men vad gäller när du bloggar om egna utförsäljningar och produkter ni säljer i era bolag?

  Jag tycker det är helt självklart att du ska blogga om ditt eget företag, men undrar mer hur SKV ser på det. Det är ju olika juridiska personer. Måste det också märkas ut eller ”räcker” det att du är ägare/delägare för att slippa det?

  Ha en fin fredag! 🙂

  1. Bra fråga där. Jag tog upp den och fick till svar att så länge jag är tydlig så är det inga problem. De kunde dock inte svara på några skattetekniska frågor mer än att de trodde det var grönt då jag är ägaren. Har mailat Skatteverket för att höra vad som gäller.

   Ha en bra fredag du också!

 6. Du har ju fått Volvo On Call i nya bilen och då håller dom reda på dina körsträckor bla. Du får trafikinfo och annat nyttigt för en planerad och säker körning. Har likadant i min!
  Trevlig helg!

   1. Klart jag har koll på malene Birger 😉 men den modellen maggia hittar inte den med silver.
    Vilken butik är den köpt i måste mejla smsa och be på mina bara knä så att de kan skicka en sån till mig med silver

     1. Nu är det fixat jag är sämst i världshistorien, hittar väskan, men inte med silver nu har jag skickat iväg ett så smörigt mejl att de kommer vilja fixa direkt!

     2. Fan du kommer slå mig nu. Var tvungen att resa på mig och gå upp på övervåningen och kolla en gång till. Ähum … det är guld…=((

     3. Va fasiken!! 🙁 har till o med mejlat designer o frågat. Älskar väskor o har en liten samling hemma men kan inte bryta trenden o ta in lite guld.
      Kanske man ska spreymåla väskan lite ?

 7. Iphone loggar vart du är och sparar välbesökta platser. Gå in på ”Inställningar” sen ”Integritetsskydd” och ”Platstjänster”. Välj ”Systemtjänster” gå in på ”Vanliga platser”. Där ser du dina vanliga platser du oftast besöker. Lite småläskigt… Man kan slå av det men det sparas väl någon annanstans ändå.

 8. Då kanske nu kan prata om den jäkla Lindex reklamen och nån vin reklam som lägger sig över inlägg och kommentarer.
  Blir gaaalen! Grymt irriterande!

  1. Hos mig ligger de bara över en kort stund innan de poppar upp till rätt ställe, men o andra sidan lika irriterande är det ändå

 9. Ett par skor i krokodilskinn?
  En stor machete?
  Ingenting på sig ”down under”?
  Nej, just det det var ju inte Du som skulle på festen… ; ))

 10. iPhones lagrar mest besökta platser. Samt platser du e uppkopplad till wi-fi på. Det är så den kan veta hur långt du har kvar till platserna du besöker ofta. Gå in på inställningar -> integritetsskydd ->platstjänster ->
  Systemttjänster -> vanliga platser
  Där kommer det upp en lista över oftast besökta platser samt tid och karta.

 11. Så skönt med din blogg där du är tydlig med att du gör reklam. Man slipper fundera på om man är ”lurad”. Känns självklart att du ska berätta om dina egna produkter och tycker att du kan skriva mer om erat sortiment.
  Givetvis vill man att de som driver bloggar ska tjäna pengar men det känns mycket bättre när reklaminläggen är tydligt markerade.
  Kul att du berättar hur det funkar i bloggvärlden.

 12. Den här reklamen som täcker hela sidan när man ska försöka läsa och scrolla på ett inlägg, oftast från lindex.
  kommer det alltid vara så med all reklam?
  Den är på alla bloggares sida nu.

   1. Fast idag är det en annan rekelam som beter sig likadant. Det är nog tailsweep eller vad de hette som väljer att sätta reklamen så där irriterande.

 13. Hej! Har du denna väska kvar och skulle vilja sälja den? Är väldigt intresserad, då jag skulle vilja ha denna som skötväska.
  Hör av dig till min mail om du skulle vara intresserad! Mvh Ida

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..