När man ämnar bli ordförande i knäppgöksmaffian

Det här med kläder på hundar har jag alltid skrattat mig tandlös åt. Knäppgökar som klär på sina husdjur måste ju vara felvaggade. På riktigt. Herregud, låt djur vara djur liksom.

 

Ähum. Jag har en hund som är 11 månader. En liten historia på 4 kilo. Med väry lite päls i ”armveck” och på magen. Han skakar så tänderna rasslar när vi ska ut. På riktigt. Köpte därför en liten vinterhistoria som han har när det regnar eftersom han v ä g r a r att gå ut annars. Och ja, jag har burit honom 100 meter från huset, satt ned honom i tron att nu kan vi promenera, men icke: han går inte en centimeter. Men, har han sin vinterjacka på sig så funkar det hyfsat. Men inte helt. Han gillar nämligen inte att bli blöt om tassarna. Regnar det går han helst på tre ben. Studsar fram som en, jag vet inte vad, men det ser sjukt jefla roligt ut.

 

Nu börjar det bli kallt på allvar och problemet är inte längre utomhus. Han fryser inomhus. Särskilt på jobbet. Kurar gärna in sig under en pläd. Det bär mig emot men det är bara att inse att jag måste köpa någon sorts tröjhistoria till honom. Och där med sälla mig till knäppgökarna.

 

Har ni något bra tips om fysiska butiker i Stockholm som säljer sånt?

 1. Finns väl bra tröjor på varenda djurbutik nuförtiden, tips är att har man en frusen hund så är det fint med litet ull i tröjan, det värmer bättre än fleece m.m. Min lilla fjanthund brukar ligga på fårskinnet framför vedspisen, eller under täcket i sängen om det inte är minst 25 grader inomhus, är det blött vill hon inte vara ute men kyla går bra om det är skottat, två cm snö är hennes gräns 😀

 2. Tänk på att småhundar skakar för och hålla värmen. Du har något som kallas paws hos veterinären som är en tålig latexsko som är kanon och ha

 3. Inga tips om butiker men om han fryser så när ni är på jobbet hade jag gjort en mysig hörna till honom med en pläd/filt så slipper han möblera om på ert kontor. Win-win för er båda =)

 4. Typ alla affärer som säljer hundfoder och tillbehör! Kan även finnas på Hööks (hästfolkets motsvarighet till H&M). Sen har du säkert läsare som kan sticka, så lägg ut alla Nisses mått vetja! 😉

 5. Sea hund & katt, Djurmagazinet/Djurkompaniet
  Men som sagt, de flesta djuraffärer har sådant, men olika sortiment.

  Tänk på att ju mer du pälsar på honom, desto mer frusen blir han och ju mer måste du klä på honom ute.
  Så klä honom inte för varmt inomhus

 6. Låt honom ligga under filt inomhus. Du gör honom en björntjänst med kläder inomhus
  Min lilla hund på 3kg är helt naken i jämförelse med Nisse och frusen men aldrig påklädd inne
  Har köpt bla kattigloo till henne så hon verkligen kan bädda in sig/ner sig

 7. Jag har en korthårig vorsteh ( en jakthund) hon är en prinsessa som inte går ut om det regnar, hon undviker alla vattenpölar och hon avskyr snö och fryser lätt, vi får ha hundtäcke på henne när det blir lite kallare ute annars vägrar hon gå ut genom dörren.
  Jag har samma inställning till hundkläder som du har men måste man så måste man.
  Jag tänker dock aldrig dra på henne rosa tyllkjolar eller annat krafs, men ett vintertäcke eller tjockare tröja är helt ok på en hund 🙂

 8. Kara Mona,har kommer det ett par rader fran en smahundsagare.,har ofta fatt hora av ickehundagare ”nammen varfoor klar du ut dina hundar?Stackarna de maste ju kanna sig lite lojliga…”
  1) Sma hundar med kort och nastan obefintlig pals FRYSER nar det ar kallt! Mannga av dessa raser har ingen underpals ( Chihuahua,Kortharig Tax..) sa speciellt i kalla klimater som i Sverige ar det ett maste under de kalla manaderna
  2) Sjalvklart att jag koper fina jackor och trojer at dem,Varfor kopa FULA ,nar det finns fina funktionella hundklader liksom?
  Jag rader dig att skaffa en ordentlig jacka som bade ar varm och regnjacka i ett,samt nagon mysig troja som han kan ha nar det ar kyligt pa kontoret eller i bilen osv gjord i fleece eller ylle.
  3)Mina hundar alskaar att kla pa sig,de hoppar av gladje nar jag kommer med deras kladvaska!
  Vidare alskar smahundar att gosa ner sig under en fleece filt,och hundsangarnas numero 1 ar de som man kan krypa in i som en igloo
  Kram pa dig! Och skit i dumma kommentarer av de som inte vet vad de pratar om ang smahundar!

 9. Våra hundar tycker inte om täcken annars, men dom tycker att Back on Track nät-täcket (är mjukare än andra täcken) är mysigt att ha på sig inomhus. Tycker det täcker alla större muskler också, en tröja som denna: http://www.hooks.se/produkt/hundtroja-pullover-showmasterr/51936/51943/ täcker ju inte lårmusklerna alls (fast det kanske priset kan motivera!). Tycker det är rätt val att sätta på täcke om han fryser, inte bra att gå/ligga och spänna sig hela tiden. Sen vet jag inte om jag håller med om att ju mer man klär på inomhus desto kallare blir man ute. Inne är man ju mer stilla (extra kallt för en hund som ligger på ett dragit golv) och ute på hundpromenad är man hela tiden i rörelse.

 10. Jag hade en stor lurvig hund som pga ålder och leder hade täcke när det var kallt, inte för att hon själv ens gillade det. Det fick jag ingen kritik för, däremot när jag hade kyltäcke på hunden på sommaren. Hursomhelst, hon tyckte det var väldigt jobbigt med snö och salt i tassarna och hade så dålig balans att hon hade svårt att stå på tre ben medan man fixade, så jag provade med hundskor. Till min stora förvåning godkände tanten dem och talade genast om ifall hon tappat någon av misstag. Så stor lurvig hund med täcke och skor…
  Jag har alltid tänkt som du, att hundkläder och hundskor knappast kan fylla någon vettig funktion, men man gör det som är bäst för ens djur. Fryser de måste man hjälpa dem att hålla sig varma, ibland behövs det skor, och min nuvarande hund är rakad året runt för hennes päls är felkonstruerad, om än vacker. Folk hittar alltid något att klaga på, gör det som funkar för er!

 11. Min sambo jobbar på Bromma Zoo.
  Där har dom väldigt kunnig personal och stort utbud av klädsel till hundar.
  Inte långt ifrån dig – checka där! /Annie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..