En söndag i bilder

Söndagar är lätt den skönaste dagen i veckan. Har sällan något planerat bortsett från talibanens dansträning i början av kvällen.

 

Frukost som avslutades med att jag försökte göra rent min ugn. Har köpt något skitmedel som inte var bra.

IMG_1099
Efterlyste tips från er och fick shitloads. Hann inte prova utan körde svinto-varianten till det blev hyfsat rent.
IMG_1114
Fortsatte med att skura rent vårt übermoderna kylskåp.
IMG_1112
När jag var klar klädde jag på mig för att åka och handla. Maken var inte hemma och det var väl tur det för han blir galen på mig när jag går utanför dörren i mina mysbrallor.
IMG_1107
Men, även om jag är ytlig som få så bryr jag mig inte ett skit om hur jag ser ut när jag bara ska söndagshandla.
IMG_1111

Satte mig i bilen och åkte till Apoteket för att hämta ut mina mediciner. Sen vidare till CityGross. Som den gamla kärring jag är förfasade jag mig över att de börjat sälja semlor.

IMG_0957
Herregud, kan vi få ha lite jul först!

 

Järnet hem och bytte lakan. Har slutat att lämna in dom på kemtvätt för att få dom manglade eftersom det sliter som fasen. Är för lat för att ställa mig och stryka så jag blundar när jag går och lägger mig då jag hatar skrynkliga lakan.  Det ser förjefligt ut.

IMG_1122
Sen har jag en hund som ska vara med precis överallt vilket gör att det tar hundra år att bädda.
IMG_1125
Tittade orkeslöst på makens stolar med kläder. En gång i tiden var den ena stolen min. Jag har slutat att kräkas på hans högar men ska erkänna att jag blir irro varje gång jag går förbi.
IMG_1128
I vårt sovrum har jag en gammal byrå som jag starkt funderar på att måla svart. Av alla färger jag har haft på möbler och textilier genom åren så är svart den enda färg jag aldrig har tröttnat på. 
IMG_1129
Gick in i mitt so called dressing room men vände i dörren. Sjukt jefla stökigt just nu, särskilt bland mina smycken.
IMG_1130
Jag samlar ju på sånt här och har nyligen börjat köpa direkt från fabrik i Kina.
IMG_1137
Finns få saker som kan få mig på så gott humör som ett nytt armband … men så är jag en ytlig jefel också!
IMG_1135
I mitt dressingroom står det alltid en torkställning. Jag är chäääfen för all tvätt här hemma och då och då får jag gliringar från kompisar om att jag gör lite för mycket och ”varför kan inte maken tvätta själv?”

 

Well, exakt så här ser det ut de få gånger han har fått lov att komma i närheten av min tvättmaskin:

IMG_0410
Han skiter alltså i att plocka bort den torkade tvätt som redan hänger där. Den blöta tvätten han just tömt maskinen på, lägger han o v a n p å. Schmack! Sen tror idioten att det kommer torka. Och nä, jag skojar inte.

 

På vägen ned till köket har jag ett skoskåp.

IMG_1140
Jag samlar på sådana här miniskor och en gång var det någon av er som skrev att ni hade ett gäng som var till salu. Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med vem-det-nu-var!
IMG_1139
Fikade lite med talibanen … *host*host*. Fifan så god den var!
IMG_1117
Njöt av mina fina blommor som stod utanför dörren i fredags. Har en hovleverantör som vet att liljor är mina absoluta favoritblommor. Dock hatar hon min vas … men det gör inte jag, haha!
IMG_1149
Fixade en supergod middag från ett av Linas Matkasse’s gamla recept. När jag skulle fota tallriken gjorde jag mig till med att lägga på tre tomater, haha. Grönsaker är inte min starkaste gren. 
IMG_1144
18.00 var det dags för talibanens dansträning och jag satt som vanligt i väntrummet och snackade med andra tävlingsföräldrar. Igår med mina nya fina rosa glittergympadojor. Matchade min nypimpade poncho perfekt!
IMG_1145
Idag måndag. Har lite att stå i under veckan. I dag ska jag till Jack-Jane och hämta jackor till er. I morgon ska jag fotas för Amelia. På torsdag ska jag träffa jurister på Konsumentverket för att ta del av exakta regler av samarbeten i bloggen. Vad som gäller skattemässigt. Kan säga att större delen av hela Sveriges bloggelit skulle behöva vara där, vilket naturligtvis inte kommer att ske.

 

Skattemyndigheten rensar rätt bra bland bloggare nu och jag säger bara halleluja. Många så kallade storbloggare tror att ni läsare är dumma i huvudet nämligen. Jag är dock övertygad om att 90% av er fattar när en bloggare är ”köpt”. Jag pratar givetvis om alla som låter bli att tala om att inläggen är ett samarbete eller som har länkar in till produkter där varje klick ger bloggare ersättning. (Man ser om det är ett sånt inlägg om man för musen sakta över länken: om det inte står exempelvis www.ellos.se/blablabla, alltså företagets namn i början av texten, så är det ett så kallat klickinlägg.)

 

Nu till jobbet. Med en huvudvärk from hell. Ny vecka, nya möjligheter.

 

Hasta la vista.

 1. Armbanden på nedersta bilden hade jag gärna tagit över.

  Du vet om att vi var typ 10 min från att träffas för ca 15 år sedan??? Ni handlade av min bror och jag skulle ha levererat nästa sändning som inte blev av…..

 2. Jag hänger alltid mina lakan på tork utomhus. Då sköter vinden det där med mangling. Alltid släta och fina när man tar in dem. Visst, det tar ett par Tim att torka men det är värt väntan både för doften och ‘slätheten’ 🙂

 3. Men finns det nåt tråkigare än att göra rent ugnen. Det blir ju aldrig riktigt bra heller:-((
  Dom medlen man köper i affären är ju rena skiten.
  Jag brukar köpa ett medel som heter Universal( köper man på marknader) och det kan man ha typ till allt. Diskbänken,
  badrummet. Glaset på ugnsluckan brukar jag köra med rakblad + medel.
  Meen så skrynkliga lakan;-) hade jag aldrig stått ut med. Antar att du torktumlar.
  Jag har aldrig kemtvättat men jag hänger upp mina och stryker Men hänger jag ut dom på torkvindan så blåser dom sig
  släta så då slipper jag stryka och det gör jag så fort det inte regnar:-))
  Såg ett par såå snygga skor på eurosko. Glittriga. Inget för mig kanske men jag tänkte på dig direkt.
  Ett par gummiskor typ, tamaris hette nog märket tror jag. Gyllene typ. Till och med jag tyckte dom var fina fast jag inte är den glittriga typen.

 4. Hej, Mona !
  Det är jag som skrev till dig om Just The right show. Jag är i Ullared nu. Men jag lovar att jag fixar det till dig i veckan. Förlåt att jag har varit seg…Men hade kartongerna i ett förråd i ett garage, och behövde hjälp att hämta dem. Har opererat en fot så jag har haft det lite jobbigt över huvud taget. Men förra veckan så fotade jag alla skor och kartonger. Och kollade alla namnen på skorna o nummer. Så jag kommer att mala dig inom kort. Vilken mailadress var det jag skulle skicka till ?

 5. Hehe, det där mötet ska Kissie på också! Du kanske ska passa på att ta en autograf till Talibanen, Kissie brukat vara poppis bland tjejer i hennes ålder! 😉

 6. Ok, Mona. Jag fixar det under veckan sen. När jag vilat upp mig från Ullared…hehe. Känner mig tillslut ikväll efter all shopping, och mer blir det i morgon. ☺☺☺

 7. Jag verkligen älskar fina armband!!! Och ringar. Men har sjukt grova handleder så hittar aldrig nått som passar. ? Inte ringar heller.

 8. Men Mona, du har ju precis varit i Ullared ! Men jag vet, hade jag haft möjlighet, ork och ekonomi för det så hade jag nog kunnat vara här betydligt oftare, hade verkligen önskat att jag bodde betydligt närmare. ☺Nu är det snart dags att shoppa mer innan hemfärden i eftermiddag. Ha en bra dag ! ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..