Tjejer som kämpar och tanter som är för gamla för diskodunk

Jag kan ju komma på minst 11 roligare saker att göra en lördag än att kliva upp 06.00 och sminka en trött soon to be tonåring. Tävlingsdags. I Uppsala. Trött som en örn drog vi klockan 07.00. Jefla tur att man har en sopig mobilkamera.

IMG_0971

Förra gången irrade jag omkring i Uppsala i en kvart innan jag hittade till sporthallen, trots GPS i bilen OCH i mobilen, men nu lyckades jag på första försöket. Väry stolt.

 

Nästan 800 förväntansfulla tjejer … och några killar … var på plats och ni kan ju bara föreställa er ljudnivån …

IMG_0972
Eftersom Kindahls Dansskola, som funnits i 65 år, delades på två för ett par år sedan och den ena halvan, som talibanen i n t e går i, koncentrerade sig 100% på tävlingsdans, medan den andra, där vi går, inte alls körde tävlingar första året, så ligger ”vår” skola efter lite i antalet tävlande elever. Av 1700 elever på skolan så är det ca 100 st som tävlar, varav de flesta var på plats igår. 
IMG_0988
Sammanhållningen på vår skola är fantastisk. Tjejerna respekterar och hjälper varandra i med och motgång. Supergulliga mot varandra och som grädde på moset är det astrevliga föräldrar. Inget drama what so ever. (Herregud om ni bara visste vad som försiggår … på andra skolor.) För mig är det viktigt att man kan skratta och ha kul, och det har vi.
IMG_0989
Lipande dansläraren Vendela med Ylwa. Hon och jag är alltid lagledare.
IMG_1047
 Herr Håkan Kindahl. Make till Madame Kindahl.
IMG_1050
Danslärare Josefin, Ylwa och jag.
IMG_1091

Malin, som äger skolan, är egentligen inte alls intresserad av att barn ska tävla i dans eftersom det är en bedömningssport och hon gillar inte hur barn selekteras på det sätt det görs men skolan har som sagt funnits i 65 år och det är svårt att ändra på traditioner.

IMG_1033
Tävlingarna satte igång och det gick ganska bra för talibanen. Till en början.
IMG_0998
Hon gick vidare några gånger men sen åkte hon ut. Slutade på plats 26 av 147. Alltså 147 stycken i hennes klass. Så många har de aldrig varit och då 90% av alla är lika bra så blir det extremt svårt att ta sig till pallplats. Men, hon kämpar på, trots att hon blev jätteledsen. Här blir hon tröstad av en lagkamrat.
IMG_1086
Hon hade behövt komma bland de 12 bästa för att gå upp i silver, som det heter.

 

Som lagledare hjälper jag danslärarna med att dela ut nummerlappar till tjejerna, sminka dom, se till att de går bort till rätt dansgolv (det är alltid ett A och B-golv) där danslärarna står och kör uppvärmning och peppning. Under tävlingen sitter jag (och Ylwa) och håller koll på vilka som går vidare och vilka som åker ut.

IMG_1056

Ett jädra pyssel så då är det ju bra att man har snygga pjuck på sig. Det hjälper alltid, hehe.

IMG_1059
När man tävlingsdansar i disco kan man göra det i fyra kategorier; singel, par, grupp och formation. Talibanen kör singel och grupp. Gruppen är rätt ny och de tävlar mot grupper som har hållit på i flera år, varför konkurrensen är extrem. Igår laddade dom från tårna.
IMG_1064
IMG_1070
Nervösa tjejer som blir peppade före start.
12250155_10207077386709040_4524300834073278724_n
Men, det gick inte jättebra, trots att de gav järnet.
12241577_10207077393469209_6267005169960350815_n
12227197_10207077394109225_6030863485183513998_n
Desto bättre gick det för en av skolans andra gruppdansare. Skitduktiga tjejer. Eller ja, alla är duktiga men dessa var liiite bättre igår.
IMG_1083

Vi lyckades i alla fall få 7-8 pokaler vilket är en bra utdelning för så få som vi var, jämfört med andra skolor. 

IMG_1085

Vid 16.00 var det dags för Hiphop:arna och då packade jag in talibanen i bilen och åkte hem. Hon var tokslut. Och det var jag också. Avskyr hög musik, hehe.

 

Det händer en konstig sak varje gång jag sätter mig i bilen. Det ploppar upp ett trafikmeddelande i min telefon. Jag fattar ingenting för det är inte något jag har bett om. Det bara kommer. Spoky.

IMG_1093

Talibanen slängde sig i duschen sen åkte hon och maken till fotbollslaget som maken tränar. Talibanen har ju lagt fotbollen på hyllan den här terminen men då maken älskar att träna tjejerna, och tydligen är bra på det, så har han fortsatt. Igår spelade Sverige och Norge, eller vilka det nu var, så då skulle alla fotbollstjejer och föräldrar träffas hemma hos någon, käka och kolla på matchen.

 

OJ så spännande. Not. Jag och Nisse hade myskväll för oss själva istället. Eller ja, somliga lade sig på mitt datorknä och toksov. All evening. 

IMG_1094
Idag söndag. Tömma kylskåpet och skura ur det. Rengöra ugnen. Tvätta. Plocka efter husgrisarna. Leta efter matsalsbord på nätet. Beställa nya danskläder till talibanen. Köra henne till dansträning ikväll.

 

En sjukt lugn söndag med andra ord. Vad har ni på dagordningen?

 1. Idag ska jag fira en god vän. Hon och jag har infört en liten tradition att den som fyller år får en ”hemlig dag” av den andra. Man får en dag och ett klockslag and thats it. Ev. får man en klädkod. Sen bär det iväg. Det behöver inte vara dyra grejer inplanerat utan tanken är att den som fyller ska bli firad utan att behöva fixa en massa saker. Vi har båda två män som är lite lätt (läs otroligt ) handikappade när det gäller planering och vi tröttande helt enkelt på att alltid, alltid, fixa våra egna kalas. Det gör vi ju iofs också men på detta sättet får vi i alla fall bli lite överraskade 😉

 2. Jag ska iväg och rida dag två på westernclinic annars blir det lugnt här. Snö är utlovat, får se om det kommer som snö eller regn…

  1. Glömde, ska förbereda för vår nya familjemedlems ankomst också ju! Imorgon flyttar Rufus hit, äntligen! En liten 4 månader gammal kattunge! 😀

 3. Köpa provburkar av färg, hela insidan av huset ska målas om och just när jag ska byta ut cafe latte färgen till grått läser jag att nu ska det vara ”mud” eller ”clay” alltså typ cappucino fast med andra namn :). Därefter en sväng förbi IKEA och provligga soffor. Avslutar nog söndagen med lite mat och bak.

 4. Har en toppen söndag
  ehhhhm not jobb 7-13:30 hem snabbt som satan till mamma och slänga i sig lite mat och fira syrran lite snabbt för hin fyller 50 imorgon, sen är det dags att dra till jobbet igen snabbt o jobba igen kl 16-22

 5. Tvätta, sortera barnens urväxta kläder för att lägga ut till försäljning. Få 43 vansinnesanfall på min obstinata 6-åring och kanske riva lite tapeter i dotterns rum ?

 6. Vi har varit på regionstävling norr i Sandviken ihelgen och vår dag varade mellan 9-19 i en ”mysig ” hall. Mina tjejer tävlar i både disco och hiphop. En reaktion vi fick från en säljare som åker runt på tävlingar i hela landet och säljer tyger var att alla var så glada och trevliga här uppe i norr så jag kan tänka mig att det är lite tuffare längre ner i landet haha

 7. Jag tror det blir så om man har på ”bakgrundsuppdateringar” på sin mobil. Då ”pollar” den information till kartan och GPS-en hela tiden om var du är. Stäng av det i inställningarna, så spar du batteri också.
  Min dotters grupp tävlade för övrigt mot talibanens grupp igår (såg dig), och det var deras första tävling ever. De har bara tränat ihop den här terminen, så alla grupperna har inte hållit på i flera år. Just sayin’ ?.
  Det gick jättebra, tackar som frågar, de kom femma!
  Idag hänger vi i stallet. Fikar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..