Somliga kanske inte ska vara hundägare

I samband med mitt samarbete med Rosa Bandet/Cancerfonden fick jag ca 150 Rosa Bandet-produkter. Några veckor innan frågade dom om jag hade något husdjur. ”Japp, en hundvalp” svarade jag. De berättade då att ett hundmatsföretag var en av sponsorerna så jag skulle få produkter för hundar.

 

Sjukt glad över ett g ä n g påsar med smarrig mat. Olika smaker. Nisse äter en annan sort i vanliga fall men nu har vi festat loss med att ge honom av dom här påsarna som jag fick.

 

Förra veckan var jag lite bekymrad. Nisse åt dåligt och var taskig i kistan under flera dagar. Jag rådfrågade en hundvan kompis som sa att jag skulle tagga ner. Att det kunde vara så ibland med hundar. Att han inte skulle svälta sig själv till döds. Om jag nu hade trott det.

 

I söndags var bästa kompisen W hemma. Jag står i köket och ska ge Nisse mat. Tar upp den stora papperspåsen där 5-6 påsar med olika sorters hundmat ligger. Öppnar en av dom och häller upp. Nisse tittar på maten och går därifrån. Samtidigt kikar W på påsarna som ligger utspridda på köksön. 

IMG_0680

”Ehh…half of these packages are not dog food.”

”What?!”

”Nope, it’s CAT food … look!”

IMG_0684
No jefla wonder att hundstackaren har varit lös i magen och ätit skitdåligt.

 

Usch vilket dåligt samvete jag har. Tur att han inte kan snacka. Då hade han ringt Alla Hundars Rätt i Samhället.

 

Lätt.

 

 

 

 

 

 1. What? Min hund ÄLSKAR kattmat! Kattstackarn får äta uppe på bordet för att få ha sin mat ifred. Dock är hunden allergisk mot all möjlig mat så hon får bara äta speciell trist allergimat (för hundar såklart ;)) så det är extra viktigt att hon inte får i sig nåt annat…

 2. Hahaha, men jag förstår dig. Har alltid undrat varför Acana gör förpckningarna för hund och katt så lika. Som gjort för att ta fel!

 3. Jag fattar inte riktigt hur de tänker när de skickar massa olika… En hund mår inte bra av att ‘hatta’ mellan olika foder, inte ens om det är samma märke!

  1. Jag tänkte samma sak. Fick två av varje sort som de har och lyckligtvis, bortsett från kattmatspåsen, så har jag använt en av sorterna, uppblandat med hans vanliga mat. Nu är han dock tillbaka på sin vanliga sort, och bara den.

 4. Hatar pekpinnar, men vill för Nisses skull bara nämna att man ska inte ge byta mat huxflux – det kan ge just risig kista. Övergång till ny mat ska ske successivt. En del hundar har stålmage och fixar det, men många blir dåliga. Så om du vill ge ny hundmat från de där påsarna, blanda ut det 50/50 med den maten han brukar äta. I all välmening! 🙂 Puss!

  1. Jag tar inte illa upp, tvärtom. Och vilken jävla tur att jag har gjort precis som du säger, med att blanda. Gick på magkänsla. I normala fall äter han bara ett sorts foder och när jag började blanda med det här nya åt han som en gris. Tills jag uppenbarligen började ge honom från an av kattmaspåsarna. Då tog det stopp!

   1. Att byta ”smak” inom samma märke går oftast bra! När det gäller att byta till Acana, från annat foder, så bör man göra en långsam övergång. Många hundar blir annars ofta hårda i magen av just Acana.

   2. Jag försökte med 50/50 när jag introducerade ny mat till Charlie. Då står hundskrället och spottar ut den gamla maten och äter enbart bitarna från den nya maten. Så det är inte alltid lätt att göra rätt…

 5. Haha, det går ingen nöd på Nisse för att han fått kattmat, tvärtom, kattmat är fetare (och godare tycker de flesta hundar) än vad hundmat är och en hund har inga problem med att leva på kattmat, mer än möjligen att den går upp i vikt eller bli lös i magen. Det hade varit mycket värre att ge hundmat till en katt, för då hade katten kunnat bli riktigt dålig på sikt. Så ta det lugnt, du är ingen dålig matte, bara lite disträ. 😉
  Charlotta

 6. Äsch, hundar brukar älska kattmat! I alla fall de hundar som hälsar på här. De dyker alltid ner i kattskålarna för att se om det finns något smaskens. Det mår de inte dåligt av. (Att de dessutom brukar nosa i kattlådan för att se om där finns något smaskigt är något deras hussar/mattar inte gillar….)

 7. När mina föräldrars hund hälsar på töms alltid (om man inte är vaksam…. ) katternas skålar. Ingen fara på taket alltså, men jag förstår det dåliga samvetet eftersom Nisse blev klen utav kattmaten han åt.

 8. Kattmat är inte farligt för hundar, men katter ska inte äta hundmat, Tauriner och sånt. Det är nog snarare att han fått annan mat
  som spökar. Man ska undvika att byta stup i kvarten. Gäller både hundar och katter.

 9. Våra hundar har stålmagar, som tur är. Gårdagens middag bestod först av stallkatternas kattmat, sen ett besök på gödselstacken för lite extra vitaminer och avslutar med bästa efterrätten ever….rester efter hovslagarens besök!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..